Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 58 049
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
Зара,аз моето ТСХ го смъкнах за един месец,беше ми 3,4-след месец 1.4

# 421
Zara_bulgaria  да те успокоя - аз за 30 дни моето tsh от 26 го смъкнах до 1.3.
Случвало ми се е от 7 за 15 дни да падне под 2.
А веднъж от 4.2 пак до 1 пак за около 20 дни.
При всички тези случай дозата ми е коригирана с 25  - например от 75 директно минавам на 100.
Не съм имала проблеми при преминаването от едната доза на другата.

# 422
Ох сега се успокоих 🤗 Благодаря ви че ви има момичета 😘❤

# 423
Ох сега се успокоих 🤗 Благодаря ви че ви има момичета 😘❤
И аз благодаря,че ви има,давате ми сила и надежда!
На мен зацапването се оказа идваш по-рано цикъл🙁
След К явно всичко е с краката нагоре.
Другия месец и аз ще пускам тсх,че имам и възли на щитовидната жлеза,направо прелест

# 424
  • София
Зара,
Изследвания на хормони се правят на гладно и жадно, сутрин. Чаят преди изследване Е проблем.
ТСХ се изследва на чист ден. Ако днес ти е трети ден, съмнявам се да е чист ден. Пролактин се изследва също на чист ден, след 30 мин покой (поне), като не се пипат гърдите предишните дни, без секс също. Прогестерон на 3 ден изследват само репродуктивните специалисти, ако имаш съмнение за задържан фоликул.
За това ТСХ, ако приемем резултата за верен, трябва консултация с ендокринолог, ТСХ трябва да е под 2 за забременяване.
НК клетки не виждам, но резултатът съветвам да се обсъди с имунолог.

Ето тук има тема за хормони, прочети информацията и питай Денис:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1020831

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 16:26 от delisardeli

# 425
От кога се появиха толкова изисквания за изследване на ТСХ? Чак на чист ден,без вода и чай... Аз съм с Хашимото,изследвам ТСХ всеки 1-2 месеца,нито един репродуктивен специалист или ендокринолог не ми е казвал,че има толкова условия преди изследването.В Цибалаб където обикновено го правя също има условие единствено да не се пие кафе и кофеин-съдържащи храни и напитки. Малко съм объркана,ако имате инфо къде да го прочета?

# 426
  • София
When interpreting serum thyroglobulin levels in women, the co-existence of pregnancy and time of menstrual cycle should be taken into account in order to avoid misinterpretation of results.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2773617

The study that focused on green tea's suppression of thyroid activity concluded that black tea did not have the same effect because it lacks catechins.
http://healthyeating.sfgate.com/tea-thyroid-12253.html

# 427
Имам направление за ТСХ и пролактин на 3-5 ден на цикъла, да видим тогава какъв ще е резултата . Дано да са завишени заради водата и чая които консумирах преди да дам кръв 🙏.

# 428
Моят ендокринолог ми е казал да го изследвам на гладно и жадно, преди да съм си пила хапчето, по възможност до 10 часа сутринта и в централата на лабораторията ( да не се разнася пробата). Питала съм трябва ли да е на чист ден - каза, че това няма значение. Ако сте болни само знам, че може да даде отражение.

# 429
Много интересна дискусия. Аз следя ТСХ на 4-6 седмици от 2013 година насам. Никой от лекарите не ми е споменавал никакви ограничения за нищо, тествала съм по абсолютно всякакви начини. Може би има значение, че аз имам нормално ТСХ винаги, под 2, но имам високи антитела, поради което по репродуктивни причини и по време на бременност съм на превантивна терапия; сигурно ако беше за дозиране на медикаменти по прецизно, можеше и да има значение. По време на бременност, референтните граници са други.

Питали са ме само за за други терапии от рода на аспирин или стероиди, защото те влият на резултатите (показват по-ниско ниво от реалното).

Питала съм за хапчето, ако пия в момента, без значение е. То е хормон, Т4, който няма толкова моментно влияние върху общата картина на ТСХ: Whether you take T4 right before your lab tests or haven’t taken it for up to 48 hours, your TSH value should be the same. Thus, you will get an accurate representation of your TSH value whether or not you take your T4 medication before a lab test. (https://thyroidpharmacist.com/articles/how-to-get-accurate-lab-t … roid-medications/)

Горе-долу май навсякъде в САЩ е това процедурата: https://my.clevelandclinic.org/health/diagnostics/17556-thyroid-blood-tests

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 20:48 от elenna

# 430
Момичета някоя от вас пила ли е ПИКОЗИТОЛ, който съдържа мио-инозитол, л-аргинин и вит.Д и възможно ли е от инозитола да ми закъснява МЦ.Този месец включих и малко по висока доза на Омега 3 и се чудя дали може тези добавки да повлияят на МЦ...Ще изчакам още един-два дни и ще направя тест, но нямам симптоми за бременност, а по скоро се съмнявам за някоя киста пак...

# 431
  • София
Още на някаква статия попаднах, че пика на ЛХ по време на овулация при някои жени може да повлияе на ТСХ.

На мен ендокринологът ми е казвал да давам изследвания в централната лаборатория, за да не се разнася пробата и да се изследва веднага. При мен ТСХ е в норма, изследвала съм го в различни дни. Но е възможно при други жени да е от значение деня от Ц.

Слънце, всички тези неща са витамини, не може да ти закъснее Ц от тях. Следила ли си овулация този месец?
Мио-инозитол се пие за нормализиране на хормоните при ПКЯ.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 21:59 от delisardeli

# 432
Момичета, нямам цикъл вече над 50 дни след абразио. Днес започнаха силни прорязващи болки (особено, когато вървя) и започвам да се притеснявам какво се случва. Ходих на консултация преди 2 седмици и изглеждаше, че всичко е ок. Болезнен ли беше при вас първия цикъл след абразио? След колко дни се появи?

ПС Моля да ме извините, ако въпросът не е за тази тема.

# 433
Момичета, нямам цикъл вече над 50 дни след абразио. Днес започнаха силни прорязващи болки (особено, когато вървя) и започвам да се притеснявам какво се случва. Ходих на консултация преди 2 седмици и изглеждаше, че всичко е ок. Болезнен ли беше при вас първия цикъл след абразио? След колко дни се появи?

ПС Моля да ме извините, ако въпросът не е за тази тема.

След 2-я кюртаж ми дойде на 63-я ден който беше предизвикан с дуфастон понеже имаше кистичка. След последния кюртаж на 12.01.2018 беше ми дойде на 23-я ден  04.02.2018 . Отиди да те видят да няма кистичка и ако трябва да ти предизвикат цикъла с хапчета 😉. Аз не съм имала необичайни болки , най-нормални неразположения при цикъл 😉

# 434
  • София
Кети, може да е задържан фоликул. Отиди да те прегледат.

Общи условия

Активация на акаунт