Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 57 961
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
При мен беше кухо яйце, последва кюртаж в 7гс, цикъла дойде след около 40дена и лекаря, който ме кюртита и моето Аг ме прегледаха и ми казаха да действам въпреки тънката лигавица. Забременях отново веднага.
Момичета, аз винаги се включвам, за да дам кураж да си правите опитите за бебче щом лекарите позволяват, НО този път ще ви посъветвам да изчакате.
Сега съм в 21гс, шийката ми постепенно се скъсява и утре ме чака серклаж . Не е мека,няма разкритие, но е факт, че е слаба е се скъсява....
Няма как никой да потвърди на 100% , но определено е почти сигурно,че е така слаба от скорошния кюртаж Sad
Знам, че всички бързаме и не е гаранция,че и при вас може да стане така, ноооооо имайте едно на ум !
Поръсвам Ви с розов прашец , вече и с ритничета !

# 616
  • София
Мис В, стискам палци серклажа да мине леко и всичко да е наред до финал.

Момичета, много зависи в коя седмица е била загубата и колко е бил размера на плода. При мен в 12гс бебето беше 7см, нямаше изоставане. Разликата между моя кюртаж и вакуум абразио в 7гс е доста голяма. Ако пък плода е стоял в матката дълго време, има повече некротирали участъци.

# 617
Мис Ви, палчета и от мен за утре. Всичко ще бъде наред!

Дели е права за това, че кога ще се подновят опитите зависи от това в коя седмица е загубата и от индивидуалното поражение върху лигавицата, както и от темпа на нейното възстановяване. Не може да се обобщава генерално за тези неща.

# 618
Здравейте на всички момичета.И аз като други станали вече мами не пиша ,но ви чета редовно,защото благодарение на съветите тук направих нужното,за да стигна до края с бременността.Наръсвам ви със син прашец,замерям ви с памперси и каквото друго си пожелаете,дай Боже всяка от вас да стигне до успешен финал.Включвам се само да кажа,че аз забременях още на първия цикъл след кюретажа.Имах абсолютно безпроблемна бременност(биех само едно фракси).Та моят съвет е,слушайте АГ-то какво ви съветва и сърцето си.Има жени дълго време след К не са готови за нови опити,чисто емоционално и психически,а има и други,като мен,които обезумяват и само нова бременност може да ги спаси.Е,при мен помогна,спаси ме.
Прегръщам ви всичките и ви желая успешен край.

# 619
Здравейте, момичета, не съм писала известно време, защото се опитвах малко да се отърся от мислите... Много съжалявам за всички новозаписали се момичета и им пожелавам от сърце бързо възстановяване и сбъдване на най-голямото желание. Помнете, че времето минава по-бързо отколкото мислим и от нас зависи да го оползотворим и да бъдем щастливи, въпреки нещастието, което ни е сполетяло... Днес си мислех - колко щеше да е хубаво ако всяка една от нас знаеше, че на дата "X" чудото ще се случи и всичко ще бъде наред и независимо дали тази дата е другия месец или след година, щяхме да си живеем спокойни и щастливи и да си чакаме без притеснения и съмнения... И все пак разочарованието всеки път като дойде Ц натъжава. А на следващия ден с нови сили продължаваме напред... Прегръщам ви!

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 22:34 от Slanchice_

# 620
  • София
Feline, съжалявам за преживяното.
В никакъв случай не се обвинявайте.
Когато се случи моя мисед аборт аз бях в болница (без да съм имала проблем), в петък всичко беше на ред, във вторник вече и двете сърчица бяха спрели. Така, че виновни няма и не трябва да се обвинявате.

# 621
Feline, съжалявам и аз. Боли много и не е честно, а инстинктивно съзнанието ни търси причина и почти винаги се започва със самообвиненията. Но никой не е причинил нещо такова, волно или неволно, то просто се е случило; така както губим и други любими хора без вина.

По въпроса с новите опити, това е много лично решение. Ако лекарите дават зелена светлина след месец, аз бих го приела, но това е и само част от всичко. Би ми се искало като част от стандарта за грижа жените преживели загуба да имаме поне един разговор и с терапевт, защото е доказано, че това помага много. Понякога дори да няма медицинска причина да се отлага, в подобен разговор жената може да открие, че е нужно време и работа по лекуване на душевните рани.
Скрит текст:
А понякога пък обратно, времето пристиска, като например е при мен. Конкретните думи на 2-ма различни специалиста, с които се консултирах, е че на 37 не е желателно да си взимам почивка особено по-дълга от 1-2 цикъла, защото времето не е на моя страна. Затова и тръгнахме с  изследванията за процедурите при първи възможен момент и ако нямаше технологично и финансово забавяне, щяхме да правим стимулация буквално след 1-ви цикъл, а загубата ми беше реално в 9 седмица и няколко дни, тоест не беше супер ранна.
Всичко е много лично, индивидуално и комплексно. Само се надявам и моля при всички, въпреки подхода, да завърши със живо и здраво бебе накрая!

# 622
  • София
Зара, ти нищо ли не пиеш за това Тсх?

В момента нищо не пия защото чакам консултация с д-р Сигридов на 23.03

То хубаво чакаш Сигридов, но той за Тсх то няма да ти изпише терапия. Ще те прати при ендокринолог, а ако не си ходила при Русев - там ще те прати. Трябваше още след първото високо да отидеш- имай предвид, че ще трябва време да се уцели точната терапия- при мен отне 4 месеца, така, че губиш време.Успех😘
П.С.    А за тестовете за Ову- на мен Калчев ми каза да ги правя сутрин, не следобяд

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 11:29 от Bambolinka11

# 623
Аз ТСХ за 1м. го смъкнах,от 4.300 стана 2.340.
На 50мг Л-Тироксин.

# 624
  • София
Аз ТСХ за 1м. го смъкнах,от 4.300 стана 2.340.
На 50мг Л-Тироксин.

Имала си късмет, моето доста играеше, докато нацелим правилната доза- с 50 не падаше, после по схема 50/75/50 падна съвсем малко, та накрая падна с доза 75 на 1.11. Сега пак е 2,69 и сама си вдигнах дозата на 100 за 1 месец и ще видя как е на контролата.

# 625
Карам по старата ми схема от предната ми бременност.
Ще го следя,да го задържа на около 1 ще е Ок.
Не мислех да правя терапия,но превантивно го изследвах и останах доста изненадана от тази висока стойност януари.

# 626

То хубаво чакаш Сигридов, но той за Тсх то няма да ти изпише терапия. Ще те прати при ендокринолог, а ако не си ходила при Русев - там ще те прати. Трябваше още след първото високо да отидеш- имай предвид, че ще трябва време да се уцели точната терапия- при мен отне 4 месеца, така, че губиш време.Успех😘
П.С.    А за тестовете за Ову- на мен Калчев ми каза да ги правя сутрин, не следобяд

Аз ходих на ендокринолог но той ми каза че нямам нужда от лекарства . А имам въпрос , еуторокс може ли да се пие по врем на бременност? Питам защото нали по време на бременност ТСХ се повишавал няколко пъти и трябва да се поддържа по някакъв начин?

# 627
През цялата бременност се пие и се следи,даже и след като родиш се пие,ако кърмиш поне 6м. още.

# 628
  • София
[quote aнего😉 Bambolinka11 link=topic=1016811.msg36454257#msg36454257 date=1521537796]

Аз ходих на ендокринолог но той ми каза че нямам нужда от лекарства . А имам въпрос , еуторокс може ли да се пие по врем на бременност? Питам защото нали по време на бременност ТСХ се повишавал няколко пъти и трябва да се поддържа по някакъв начин?
[/quote]

При 4 и нещо Тсх ти е казал, че нямаш нужда от лечение??? Кажи кой е да не ходиме при него😉
А иначе еутирокса се пие при бременност, даже и след.

# 629
здравейте, да задам въпроса, който най-много ни интересува всички претърпели загуба - кога е най-удачно да се стартират опитите за бебе ?! Масовото становище е, че е хубаво да се изчакат 3 месеца, но едновременно с това чувам и много мнения (медицински), че веднага след аборт тялото е по-подготвено за имплантация и няма смисъл да се чака....
Лично при мен загубата беше в 12г.с., но плодът беше спрял развитие и отговаряше по размер на 8г.с.+4дни, премахнахме го с кюретаж, на  9 ден след абразиото бях на преглед и докторът каза, че лигавицата ми е хубава, няма наранявания, но не попитах колко мм.е.....утре съм при моята си докторка на 14 ден и ще попитам вече по-подробно....чудно ми е кога ще настъпи овулация - този месец ще има ли и ако има да се пазим ли - не знам дали си внушавам, но днес цял ден ме боли коремът точно като при овулация и ако има такава и достатъчно дебела лигавица - поради каква причина може да се налага да отлагаме........знам, че съм нетърпелива....но при мисълта, че чакахме близо 4 години и не ми се пропуска нито миг повече...!?

Общи условия

Активация на акаунт