Кюретаж и забременяване след това - тема 77

• 57 936
  • 729
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Бамболинка, вероятно това те прави пациент.
Аз знам че там имунологичната биопсия трябва да ти я вземе следящото те АГ в определен ден от Ц. Не зная при теб как е било - разкажи ако искаш.

# 661
Хера, извинавай, че така реагирах. Радвам се, че това вече е зад гърба ти. За съжаление, единствения досег с някакъв вид репродуктивен специалист в града, в който живея, е доц. Конова. На вас в Пловдив поне София ви е по-близичко и можете да получите по-адекватно отношение.

# 662
И аз ще имам нужда от имунолог в Пловдив,ако откриете някой добър...за генетичните изследвания ме насочиха в генетиката на ВМИ...но все още чакам резултати от изследв.на ембриона, за сега ми назначиха да изследвам само вит.В12 и Д ; ТАТ МАТ ..гледам, че и В9 е важен...
Ще ми е полезно,ако споделите какво изследвате след кюретаж....не искам да пропусна нещо...

# 663
  • София
Ирина, прегледай първа страница на темата - там има изследвания, които се правят след спонтанен аборт.

Репродуктивни имунолози няма под път и над път.
Конова преглежда в Плевен, Бургас и отскоро в Пловдив.
Русев преглежда в София.

# 664
  • София
Бамболинка, вероятно това те прави пациент.
Аз знам че там имунологичната биопсия трябва да ти я вземе следящото те АГ в определен ден от Ц. Не зная при теб как е било - разкажи ако искаш.

Аз правих биопсия на ендометриума( незнам дали е същото), но не в Надежда. Правих я при лекар, който е работил в Надежда, но вече не е там. Дефакто той ме прати при имунолозите, като директно ми даде тел в кабинета йм, не през регистратура.

# 665
Добро утро... малко да ви разсмея за закуска.

Ама няма да се плашите...щъркелите са спасени ..сега само чакаме да се стопли и да ги пуснат Joy Grinning
Постна го и в една друга група, но не знам кой къде следи, а ми се стори поне малко забавно, ако спалня и е излишно се извинявам Blush

Cargill, няма какво да се извинявал. Благодаря ти за загрижеността..на човек му става мило когато някой зададе правилния въпрос, в правилния момент:blush: . Как са нещата при теб?

Аз си записах час за Конова..чак за 12ти април. Ще се поразяват какво изследвания да пусна предварително, че иначе ще заминат 2..3 месеца в изследвания, консултации и евентуално накрая някакво лечение. Като проуча как, какво, къде в Пловдив, ще пиша..като гледам има и други от провинцията като мен Joy

# 666
на първо място Маслото от вечерна иглика (доказано то ми помогна и при зачеването) х 2500мг на ден;
Аргинин х 2 табл.на ден; Вит.А и Вит.Е (до овулация); вит.С; Омега 3 ; Колаген (като колагена не съм го взела,защото доста ми станаха), но изброените съм ги пила точно 14 дни и имаше резултат - 10мм.лигавица
Само да кажа, че всички тези неща ги пия + още една шепа. Не казвам, че са излишни, дори напротив - те помагат като цяло на тялото да функционира по-добре. Някои от тях действат като фитоестрогени или прогестерони и облекчават определени състояния. Но, моля ви, не разчитайте само на добавки и витамини за забременяване. Вечерна иглика пия от години и ... не съм забременяла. Също така не ми помогнаха за лигавицата след К. Всичко е въпрос на хормони, затова ако забележите дори най-малкия проблем след К, не разчитайте само на добавки и витамини, а ходете на лекар
irina_lo просто понякога тялото се "рестартира" след бременност - така ми го обясни моята лекарка. Явно при теб нещата са се подобрили, но едва ли се дължи само на добавките Simple Smile
Забравих да добавя как аз пия колагена - най-чистия, лесно усвоим и евтин колаген е желатина. Всяка вечер си накисвам един пакет, сутринта го слагам на водна баня да се стопи и заедно с прясно мляко,2 сурови яйца и половин банан го разбивам на шейкъра - става прекрасно, вкусно и полезно. Всеки може да си експериментира с рецептата

# 667
Аз се извиня2ам, Но пак ще търся помощ от вас... извинете за досадата ми, но наистина не мога да се ориентирам какви изследвания да пусна, за да мога с готови резултати да отида при имонолог.
В пловдив опцията ми е в тази лаборатория http://ivfpleven.com/цени/

Но там има различни видове..микъде не видях просто NK  клетки и антифосфолипидни антитела.
Ако може някой да каже какво да пусна, дори и някое да е излишно..

# 668
  • София
Хера, нищо не пускаш. Тя ще ти каже какво и държи да са пуснати в нейната лаборатория.

# 669
Хера, нищо не пускаш. Тя ще ти каже какво и държи да са пуснати в нейната лаборатория.
Ами аз мисля в нейната лаборатория да ги пусна..просто не ми се чака 20 дни до прегледа (няма часове за по-рано) да влезна и да ми каже пусти тези изследвания и после 10тина дни за резултатите  (Дано да не се чака повече) и после пак да чакам една..две седмици за час, тъй като идва 3..или4 дни в месеца в Пловдив... малко ми се иска да избързам/ пресиля нещата

# 670
  • София
Хера, и без това ти трябва почивка след А. Имунология се пуска минимум поне месец след А, защото се влияе от А, сега може да ти излязат завишени Нк клетките. Аз отидох 2 месеца след А за имунология. А и ти незнаеш какво да пуснеш, тя ще прецени в зависимост от случая ти.

# 671
на първо място Маслото от вечерна иглика (доказано то ми помогна и при зачеването) х 2500мг на ден;
Аргинин х 2 табл.на ден; Вит.А и Вит.Е (до овулация); вит.С; Омега 3 ; Колаген (като колагена не съм го взела,защото доста ми станаха), но изброените съм ги пила точно 14 дни и имаше резултат - 10мм.лигавица
Само да кажа, че всички тези неща ги пия + още една шепа. Не казвам, че са излишни, дори напротив - те помагат като цяло на тялото да функционира по-добре. Някои от тях действат като фитоестрогени или прогестерони и облекчават определени състояния. Но, моля ви, не разчитайте само на добавки и витамини за забременяване. Вечерна иглика пия от години и ... не съм забременяла. Също така не ми помогнаха за лигавицата след К. Всичко е въпрос на хормони, затова ако забележите дори най-малкия проблем след К, не разчитайте само на добавки и витамини, а ходете на лекар
irina_lo просто понякога тялото се "рестартира" след бременност - така ми го обясни моята лекарка. Явно при теб нещата са се подобрили, но едва ли се дължи само на добавките Simple Smile
Забравих да добавя как аз пия колагена - най-чистия, лесно усвоим и евтин колаген е желатина. Всяка вечер си накисвам един пакет, сутринта го слагам на водна баня да се стопи и заедно с прясно мляко,2 сурови яйца и половин банан го разбивам на шейкъра - става прекрасно, вкусно и полезно. Всеки може да си експериментира с рецептата

Сигурно е индивидуално , но на 100% за пръв път видях ЦС след приема на маслото от вечерна иглика...говоря за 4 години ежемесечни прегледи на УЗ и следене на овулации ...не знам дали е съвпадение..но може само да помогне ..не и да навреди..така че не пречи да се пробва

# 672
  • София
Аз също с две ръце подкрепям приемането на добавки, особено за жени над 30г. 
Последно приемах - МВИ 2*1300мг, Л-аргинин 2*500мг, NAC 2*600мг, Инозитол, ФК, Магнезии, Б6 , Омега 3, метилкобаламин, метфогамма.
От началото на април пак почвам, но този път ще добавя и коензим Q10

# 673
Хера, както Бамболинка ти е казала вече, нищо не пускай предварително. Освен, че имунологията иска време, доц. Конова след като те разпита подробно за бременността и здравословното ти състояние и това на мъжа ти, за фамилна обремененост и т.н., тогава тя ще прецени какви точно изследвания трябва да ти/ви бъдат пуснати. Май месец ще отидеш при нея за коментар на резултатите от тях и на тази база тя ще ти назначи терапия. Бъди търпелива, нещата ще се подредят Hug

При мен нищо ново, благодаря, че попита. В очакване на овулация съм и с нови надежди за пореден месец. Не правя други изследвания освен тези след аборта, които ми бяха назначени именно от Конова.  

Хайде да се стоплят вече тия щъркели и да почват да носят бебетата, че ни се изчака чакалото вече Joy

Хулиганче, как са нещата при теб?

# 674
  • София
Оо Кат Kissing Heart
Стискам палци да хванете яйцето и точно на Великия ден да дойдат двете черти!
Нищо интересно при мен. Ден 20 след К. Свалих 3те кила дето ги бях лепнала повече от хормоните,  отколкото от Б
С изследванията ще почвам след празниците. Просто нямах сили да започна веднага. Имам нужда от нормалния си живот. Искам поне месец да не живея между лабораторията , чакането на резултатите и прегледите

Общи условия

Активация на акаунт