"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 4

• 80 670
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не ми харесва с тази ... купчина коса отгоре, не му отива. Crossing Arms

Това да го повторя, че са много сладки. Heart Eyes
Хубава беше серията тази вечер. Имаше и щипка хумор, и малко тъга. И доста казани истини.
Иджлял е отвратително същество. Не знам как може да очакваш някой да те цени и обича, като ти самият не цениш никого и си принизил любовта до болезнен стремеж към притежание. Единствените моменти, в които съм изпитвала малка капчица съчувствие към нея, са тези, в които собствената и майка орязваше плахите и опити да направи нещо истинско и съществено за себе си. Ще го видите по-нататък, ама нямаше как да не го спомена гледайки как безжалостно манипулира Иит. А уж много го обича.
Много ми хареса и как видяхме Амине да ни показва толкова различни лица на Нур. Едната закачлива, уверена в себе си и безобидно хаплива. А другата разярена, бранеща близките си и безпощадно раздаваща правосъдие. И всичко това и се получи с такава лекота, и толкова естествено! Браво!

Днес оставям мъжете на вас.  Wink hahaha

# 391
Дансъ стряскъти, тук е добре Алмеда! Peace

# 392

Моя съдбовна грешка!

„Истанбул на Ийт Козан ме впечатли. Ийт – погледът му, ароматът му, усмивката, думите му. Ийт Козан, какво направи с мен? Кога успя?“ Нур Козан

„Джахид, представи си две зелени очи, дръзко те предизвикват и едновременно те даряват с нежност! Виждаш борбеност, непреклонност, сила, твърдост и получава се така, че докато се бори с теб за едно дърво те помирява със самия себе си.“ Ийт  Козан

„Любовта всъщност е нещо осезаемо. Усещаш я с тялото си, с всяка една клетка. Пеперудите, които пърхат в стомаха ти, студената пот, която те облива всеки път, когато видиш любимата. Мислех, че любовта не съществува, а се оказа, че я има, както кръвта във вените ми. Но кръвта, която дава живот на мен, убива нея.“

„Такъв човек съм аз. Един ден не виждам нищо, освен теб, а на следващия не мога да те погледна. В живота съм смел и силен, но пред теб съм страхлив и слаб."

"Животът ми ще мине в страх да не те изгубя. Любовта ми е сприхава и унищожителна, защото е изпълнена със страхове. Не обещавам, че няма да те ядосвам, но ти обещавам, че когато си до мен светът ще бъде едно по-хубаво място“ Ийт Козан

"Какво ми причиняваш, Ийт Козан? Един ден ме караш да летя от щастие, а на следващия ден ме вкарваш вдън земя! Понякога те поглеждам в очите и там виждам себе си, а на следващия ден очите ти са слепи за мен! Какво ми причиняваш?"

„Обичам те, Нур! Обичам те толкова, колкото е възможно един мъж с цялото си сърце и душа да обича една жена!“

„Обичам те толкова, че всеки път, когато те погледна да забравям всичко и да ти казвам: да! Обичам те толкова, че с всяко „да“ намирам отново себе си в очите ти!“

# 393
  • Bulgaria
Здравейте момичета  Hug
MAMA-AN Hug и аз нямам доверие на Джахит . Това неговото е временна реакция. Не видях решителност у него ,отново съжали отчасти Назан и не я изгони веднага. Кой знае как ще го отработят трите харпии на сутринта  Laughing Laughing

Разплака ме и този епизод . Браво на актьорската игра на Емин и Таяр. Единият загубил майчината ласка ,а другия оцени съкровището ,което има ,чак като го загуби.

Фърат няма начин да не избухне накрая. Иджлял ще го зарази с лудостта си  Laughing Laughing Припка след нея като малко кученце ,но всеки човек има някаква норма на търпение.

Стана ми смешно ,когато Иджлял каза-Мамо ,тя и нас ще набие  Laughing Laughing Laughing Добре ,че беше Ийт ,иначе и те бяха наред... Laughing Laughing Laughing Laughing

# 394
Привет! На мен изобщо не ми хареса сцената с Нур, налагаща Назан, която се чувстваше виновна и изобщо не се съпротивляваше. Добре, че влезе Ийт да я спре. Всеки го боли при смъртта на близък човек, ами хайде да вземем да бием всички, които смятаме за виновни. Брат ми почина след неуспешна операция - да отида да набия лекарите ли? И колко такива примери има.
Цитат
Стана ми смешно ,когато Иджлял каза-Мамо ,тя и нас ще набие  Laughing Laughing Laughing Добре ,че беше Ийт ,иначе и те бяха наред... Laughing Laughing Laughing Laughing
Ако трите се бяха хванали заедно, щяха да набият те Нур.

Цитат
Само аз ли обожавам връзката между Фатих и Нур??? 😭 Рядко в турските сериали има такива приятелства между мъж и жена. Вижда я, като малка сестричка!! Това “манистенце” ми е малко прекалено като звучност на българсли, но смисъла и контекста ми харесват. Дано да не се окаже, че е влюбен в нея или нещо такова....

На мен Фатих ми харесва, дори повече от Ийт. Може би защото засега не са показали какви недостатъци има. Мисля, че той харесва Нур, дори е запазил писмото й. Само че вижда, че тя е влюбена в Ийт и се ограничава в рамките на приятелските отношения.

По повод разговора между Нур и Иджлял:
Цитат
- Какви ги говориш?
- Говоря за празния ти, безсмислен, безцелен и безпътен живот! Да се беше съсредоточила върху проекта, вместо да правите бебета с Фърат, поне щеше да имаш някаква цел в живота, вместо да се чудиш как да впримчиш с трикове и лъжи един мъж, който не те обича!
- Ти ...
- Аз щях да бъда щастлива, ти щеше да си имаш друга занимавка, лошо ли е? Но не може така, нали? Какво общо имаш ти с интриги, капани и вмешателство в чуждия живот? Какво общо имаш ти с истерични кризи с цел да стане на твоето? Сега ако позволиш отивам да работя!
Коя е Нур,че да прави оценки на чуждия живот? Да гледа себе си. Какъв е смисъла на нейния живот? Накрая се сетила и че работи в тази фирма, освен, че кръжи около бившия си.

# 395
# 396
На Назан и е малко боя. Толкова гнусно същество, зло и користно.
Колкото до думите на Нур към Иджлял, мога да кажа само -браво на сценаристите. Не бих одобрила една смачкана Нур , която си мълчи и преглъща докато я тъпчат. Да се меси в живота на Иджлял  едва ли е нейна цел, просто я постави там където и е мястото.  А  самата тя преобърна живота на детето си, бившия си мъж и жената , която той обича, превръщайки го в кошмар с интригите и лъжите си. И такъв човек да бъде оставен да прави каквото си поиска с цел да не му се бъркаме в живота е престъпление. Ако Йит разбере какви ги вършеше тая змия със собственото си дете, може би трябва да и прости, щото си е нейния живот Laughing Или пък Нур да ги беше оставила да се оженят , пак защото си е нейния живот и може да си прави колкото си бебета иска с когото поиска Laughing

# 397
Според мен пък Нур каза много истини на Иджлял.Даже беше мека.
Нима Иджлял не се бърка в чужд живот и то с интриги, лъжи и машинации, нима живота на Ийт и Нур нямаше да е пълен и подреден ако не беше тя с лъжите си.Права беше Нур за всичко
Иджлял опропастява и своя живот и живота на другите и ако е решила да стигне дъното - добре, но това не значи че трябва да и се оставят да завлече и другите там , да направи хората около себе си нещастни само защото тя иска така.
Това беше чудесно описание на наистина жалкия живот на Иджлял.
Какво  да прави Нур след като Иджлял не се спира - да си мълчи и да се свива, да я остави да прави каквото си иска, да и позволи да продължи да съсипва живота и и на нея и на Ийт.
Каква щеше да бъде тогава Нур- Джахид в женски образ, едно овчедушо същество
А за Назан- да Нур реагира първосигнално, но Назан си го заслужи.Жалко е само че Нур не заби по един и на другите две.

# 398
Цитат
Какво  да прави Нур след като Иджлял не се спира - да си мълчи и да се свива, да я остави да прави каквото си иска, да и позволи да продължи да съсипва живота и и на нея и на Ийт.
Какво да прави Нур ли - ами да се разбере с Ийт. Той е нейният проблем, не Иджлял. Ако Ийт не позволява на Иджлял да му се меси в живота, тя няма как да го прави. Да й каже, че е нежелана във фирмата например. Да си намери отделно жилище - не с леля и майката на детето му. И аз, ако трябваше да живея цял живот с родителите на мъжа ми, щях да се разведа. Никога не съм си позволявала да се саморазправям с роднините му. Говоря с него и го убеждавам колкото мога, останалото си е негова работа.
п.п. Не разбрах с какво животът на Нур е по-ценен и по-смислен от този на Иджлял. Едната ходи на работа, за да преследва бившия си мъж, другата крои интриги по същия повод. Вероятно и Иджлял трябва да поиска да работи в същата фирма. Едва ли образованието на Нур е по-подходящо от това на Иджлял, така че защо не?

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 11:43 от Vali_N

# 399
Тук мога да се съглася. Йит няма работа с бившата си и леля си. Ако толкова иска да им помага да им наеме една къща и да ги издържа финансово. Те обаче явно могат да го манипулират. Това не му харесвам на него.

# 400
За отделното жилище съм съгласна.
Те даже го направиха и бяха щастливи.
Но онази не спря, измисли огромна лъжа, използва детето, настрои го и срещу Нур и срещу баща му.
Така че не само Ийт е проблема.Даже съм по склонна да мисля че Нур първо трябва да се справи точно с Иджлял, защото тя няма да се спре ако ще те да отидат на другия край на света.
Да грешка на Ийт е сляпото доверие към лелята и Иджлял.Но старата е толкова хитра и така умело използва уважението и благодарноста която Ийт изпитва към нея за това че ги е отгледала , че човек трудно би се усетил.
За това Нур поведе борба точно с тях.

# 401
  • On the sea
Абсолютно съм съгласна с  djoleva, oнази пред нищо не се спря, какви ли не ги надроби. По същата логика и Иджлял да трябва да се разбере с Ийт, нали той и е проблемът, защо трабва на опропастява живота на всички около него и дори да разбива психиката на синът им.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 12:15 от Velvet_

# 402
Точно там е въпросът - коя от двете жени има по-голямо въздействие върху Ийт - дали заради любовта или заради детето, той трябва да избере едната от двете. Той се опитва да ги съвмести - и вълкът сит, и агнето цяло. Ако е избрал Нур - защо още живее с Иджлял в една къща. Така  дава надежди и на Иджлял. Говори й, че живеят заедно заради детето, но надеждата у нея и майка й по този начин остава. Много семейства съществуват заради децата. Сигурно Айтюл така е възпитавана, така е възпитала и дъщеря си.

# 403
  • On the sea
Тук съм на мнение, че Йит колкото и силен характер да има доста често се оставя да бъде манипулиран от Иджлял по един или друг начин  и може би заради това, тя все още продължава да живее в домът му, може и да греша, това е по мои наблюдения. Също така според мен няма какво да избира, той никога не е искал да бъде с Иджлял, едва ли някога ще я пожелае, като на нея това и е пределно ясно. Единственото което го кара да не предприема някакви действия за момента е Мерт, мое мнение отново.

# 404
Има едно нещо което трябва да се вземе в предвид.Нур действа сама, докато Иджлял действа в комбина с майка си и Фърат.Сама Иджлял одавна щеше да е в историята.
Но в комбинация с вярното куче Фърат и старата лисица Айтюл и най вече горкотп използвано детенце Мерт, няма начин да няма влияние над Ийт.
Докато Нур се бори сама.

Общи условия

Активация на акаунт