"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 4

• 80 614
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
   Ей, този Фърат. Той излезе същият психопат като Иджлял. Добре че Фатих дойде навреме, иначе не ми се мисли какво щеше да направи Фърат. Неговото му място е в психиатрията.

Няма какво да коментирам Иджлял. От един психично нестабилен човек, няма какво друго да се очаква. С лека ръка биха убили човек и после съвестта им няма изобщо да се обади. Дори ще се усмихват и ще се гордеят, че са убили човек. Това са болни хора, които заслужават единствено смъртна присъда, защото има вероятност да бъдат освободени от психиатричното отделение или да избягат. Такива хора са много опасни за обществото! Тези хора не могат да се излекуват никога.

Харесвам Фатих, защото той е истински мъж. Знае как да се държи с една жена. Докато Ийт, изобщо не знае как да се държи с една жена. Бих предпочела Нур да бъде с Фатих. Той щеше да бъде много добър съпруг на Нур. Щеше да я носи на ръце и никога нямаше да й повиши глас и да я наскърби.

Елмаз все повече ми харесва. Но горката тя, пак ще бъде наранена от Джахид. Дори ще отвлече бебенцето й.

Доколкото съм разбрала от гледането на картинки в края на сериала, Ийт така и не разбира за подлите лъжи и интриги на Иджлял и леля си. Не разбира какво са причинили на любимата му. Не разбира какво е направила Иджлял със сина им Мерт. За мене много тъпо завършва сериалът. Трябваше Ийт да разбере цялата истина за Иджлял и леля си. Трябваше да отнеме правото на Иджлял да вижда Мерт.

# 511
Здравейте, момичета!

Най-после приключи „Черната перла“. Не гледах сериала, защото не можах да приема Толгахан с тази визия на Кенан. Много по-груб, недодялан ми изглежда на снимките Кенан/Толгахан. Липсва ми финесът на Ийт Козан. Ето няколко снимки от финала. Толга е толкова лъчезарен!

Толга  с изпълнителния директор на "Черна перла"

Толга и Ханде

Tolgahan & Yeşim

Tolgahan & Ipek

и фенове ...

Приятен и ползотворен ден!

# 512

Скрит текст:
 Ей, този Фърат. Той излезе същият психопат като Иджлял. Добре че Фатих дойде навреме, иначе не ми се мисли какво щеше да направи Фърат. Неговото му място е в психиатрията.

Няма какво да коментирам Иджлял. От един психично нестабилен човек, няма какво друго да се очаква. С лека ръка биха убили човек и после съвестта им няма изобщо да се обади. Дори ще се усмихват и ще се гордеят, че са убили човек. Това са болни хора, които заслужават единствено смъртна присъда, защото има вероятност да бъдат освободени от психиатричното отделение или да избягат. Такива хора са много опасни за обществото! Тези хора не могат да се излекуват никога.

Харесвам Фатих, защото той е истински мъж. Знае как да се държи с една жена. Докато Ийт, изобщо не знае как да се държи с една жена. Бих предпочела Нур да бъде с Фатих. Той щеше да бъде много добър съпруг на Нур. Щеше да я носи на ръце и никога нямаше да й повиши глас и да я наскърби.

Елмаз все повече ми харесва. Но горката тя, пак ще бъде наранена от Джахид. Дори ще отвлече бебенцето й.

Доколкото съм разбрала от гледането на картинки в края на сериала, Ийт така и не разбира за подлите лъжи и интриги на Иджлял и леля си. Не разбира какво са причинили на любимата му. Не разбира какво е направила Иджлял със сина им Мерт. За мене много тъпо завършва сериалът. Трябваше Ийт да разбере цялата истина за Иджлял и леля си. Трябваше да отнеме правото на Иджлял да вижда Мерт.

Ако е така, много жалко.... Thinking По принцип, в  сериалите които съм гледала, голяма част от гадостите които са били причинени са разбират от главния герой...Тук ще се "замаже" всичко доколкото разбирам...и три дни яли, пили и се веселили....

# 513

Скрит текст:

Ако е така, много жалко.... Thinking По принцип, в  сериалите които съм гледала, голяма част от гадостите които са били причинени са разбират от главния герой...Тук ще се "замаже" всичко доколкото разбирам...и три дни яли, пили и се веселили....

Напротив, Ийт всичко разбира, а след това  го чува с ушите си от собствената си полумайка и леля Айтюл.

# 514
    И тъй като скоро не съм правила „литературни анализи“ днес ми остана време, за да споделя и моето мнение, с което нито искам да наскърбя, нито да обидя някого. Подчертавам -  просто изказвам личното си мнение! Не ангажирам никого с разсъжденията си!
     Ийт никога и по никакъв начин не е наранявал чувствата на Нур, момичето, в което е влюбен, жената, при която намира покой, която му дава сили, която го вдъхновява и подчинява едновременно.  Да, болезнено ревнив е, но го разбирам. В стремежа си да предпази своята любима, да я задържи до себе си и за себе си греши, като всеки влюбен. Това е човек, загубил най-близките си, станал свидетел на смъртта на своята майка, лишен от детство, поел ударите на съдбата сам и сам продължаващ да се бори. Не разчита на никого и сам търси верния път към сърцето на Нур. Пада, става, но не изменя на любовта си. Гневи се, но и силно обича. Вярва, но и очаква доверие. Надява се и мечтае за дом и спокойствие с любимата жена.  Само един наистина обичащ мъж може да прости непростимата грешка на Нур. Та тя пред очите му се врече на друг.
    На семинара, когато чувствата им избухнаха, когато душите им отново се сляха Ийт беше категоричен: „След всичко, което преживяхме и което  ни се случи не мога да издържа повече и да крия! Няма да го понеса, Нур! Не става, не мога отново да се крия с теб!“ Тук отново Нур се намеси: „Ще се крием, Ийт, ще се крием!“ и Ийт прие решението й, вслуша се в думите й.
Къде да седне  на вечерята (говоря за семинара)? Да се свре в някой ъгъл, по-далеч от Иджлял и Айтюл или демонстративно да седне при Нур (та нали двамата заедно решиха да се крият)? Не мога да разбера какво неестествено имаше в това да вечеря с леля си и Иджлял. Та той беше при тях само физически. Погледът му, мисълта му, сърцето му беше обсебено от образа на Нур, от приятните мигове, от преживяното и споделено след толкова време!
    А отношенията му с Иджлял са доста сложни. Тя е майка на детето му, но в същото време и приятел от детството. Той я познава много добре. Знае всичко за нея. Познава и добрата и лошата страна от характера й. Но не я обича  и балансира, за да няма наранени, предпочита той да поеме ударите на съдбата, защото не може да гледа страданието у близките си. Предпочита той сам да страда, за да спести страданието на другите. И го прави с достойнство, не защото не е мъж, а защото е истински мъж, стожер, отговорен и последователен. И като джентълмен придружи бившата си съпруга на първата й самостоятелна изява. Защото се радва на успехите на другите, доволен е, че Иджлял се занимава с нещо стойностно! И естествено е да бъдат хванати под ръка, та те се познават от години, това е майката на сина му! И тук не намирам нищо лошо в поведението на Ийт! Но пък  колко откровен беше, признавайки пред Нур: „Откъде да знам? Не знам!  Не ми е ясна вашата женска логика, никак ме няма! Не съм в час! Не мога да ви разбера“ и колко прозорлив: „Пак ни чака незабравима вечер!“ изречено с неповторимата ирония в гласа. И не сбърка – наистина незабравима вечер, но за Иджлял и Фърат.
    Нур познава много добре характера на Ийт, гневните му  изблици,  дивата ревност и понякога необмислените му постъпки, но го обича точно такъв, желае го такъв, дори се ласкае от ревността му. Тя не случайно отиде на партито на Иджлял с Фатих и още по-демонстративно го хвана под ръка. Не беше забравила думите на Ийт: “Не си мисли, че си ме заблудила за детското си увлечение по Фатих! Чу ли ме, следя ви отблизо!“ отново изречени с онова тънко чувство на хумор и ирония в гласа, но пък много искрени.  Нур искаше да предизвика Ийт и успя, но и съвсем по женски успя да обуздае гнева му. И това беше между другото, защото Нур дойде на откриването с друга цел и я постигна. Беше невероятна, твърда, горделива, язвителна, дори Фатих се изненада от поведението й. Много силни и точни думи относно войната между двете. Нур тук също много ме впечатли с прозренията си, с точната преценка, че тази война ще се води до края на живота им.
    Стигнах и до леля Айтюл. Ийт беше категоричен: „Няма да ти се отчитам защо сме отново заедно с Нур! Аз съм се разбрал с Нур, докато не приключи учебната година на Мерт няма да правим нищо! До тогава няма да кажа нищо на Иджлял, за да не навреди на Мерт, но ще се постарая да й покажа как стоят нещата!“
    Ийт много ясно, точно и съвсем интелигентно заяви позициите си. Но и никога не е крил любовта си към Нур, изправи се срещу всички с мъжката си дума. И отстоява позициите си по мъжки! Без насилие, без излишни крясъци, без задкулисни игри и интриги! Почтено и искрено! Не може да падне на нивото на Айтюл и Иджлял, защото това не е в природата му! Пък и за мен много по-голяма сила имат думите, отколкото необузданите действия!
    А относно „големите катаклизми в техните отношения“ също не съм съгласна, че са по вина на Ийт. Но аз обичам да подкрепям думите си с факти. Когато стигнем до катаклизмите ще споделя мнението си.
    Или казано с едно изречение – всички ние гледаме един сериал, но пречупен през нашия поглед, видян и почувстван от нас самите, затова и коментарите ни са толкова разнопосочни и интересни, защото в тях се оглеждаме самите ние, в тях сме запечатали себе си и своите преживявания!

# 515
И нещо, което прочетох току-що:

Наш красавчик номинирован на награду Лучший сериальный актёр😃

# 516
Стискам му палци! Така е, хем красавчик, хем один из лучших (няма да пиша самый лучший да не го урочасам Simple Smile) Peace

Емилия,  bouquet

# 517
  • Bulgaria
По-добре от теб не мога да изразя емоциите на сериала ,Еми. Браво !

По повод ревността само не ми харесва един детайл- трябва да е малко по-съобразителен . Не може Нур да се примирява с близостта между Иджлял и Ийт ,а той постоянно да я ревнува. Така постоянно дава козове в ръцете на Иджлял и Айтюл. Трябва да я е опознал през всичкото това време. Тя се държи съвсем приятелски и като сестра с Фатих . Настърхва точно като козел ,при срещата си с тях . Не случайно носи фамилия Козан  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Малко по-настоятелен трябва да е по отношение на обсебеността на Иджлял. Играят си на семейство само пред Мерт , а и позволи да остане през цялото време ,което позволява на усойницата да се мисли за победителка . Не видях ,да и направи забележка ,че е оставила Мерт ,но и той вече вдига ръце от нейните грижи за сина си  Laughing Laughing
По повод откриването - държеше се на положение ,след като с Нур вече напълно изясниха плановите си за бъдещето си .Много добра подкрепа даде на Иджлял -най-накрая тя ще намери сферата ,в която да се развива и ще престане да крои пъклени планове ,поне според добричкия Ийт .  Laughing Милият ,веднага пламна като огън ,видейки неговата любима отново с първата си любов  Laughing Laughing Laughing
Както и предполагах , Нур първо помисли за доброто на Мерт и веднага се съгласи със забранената любов . За нея не е важно да носи фамилията Козан ,а да бъде до сърцето на любимия си ,да бъде повод за неговата усмивка. Много забавни случки дават в епизодите ,не е само драматизъм . Всички се превръщат в тийнеджъри ,става ли дума за любов и романтика  Laughing Laughing Laughing
Какво да напиша за Фърат - да го съжалявам ли ,да го хуля ли......... Той сам си е виновен . Явно с какъвто се събереш ,такъв ставаш  Laughing Laughing Laughing Laughing Но и двамата с Иджлял споделят обща съдба-преживяват несподелена любов .

# 518
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Еми  Laughing, толкова си точна, че трудно човек може да добави нещо. А ако добави, то би било малко. Peace
Мога само да те подкрепя с няколко думи защо Иит не можа да изостави Айтюл и Иджлял. Мисля, че причината за това е, че това са "майка" му и "сестра" му. Хората, с които си израстнал, и които са те отгледали, са ти оформили житейския мироглед. Човек приема за истина това, което е научен да приема за истина от хората оформили мирогледа му. В едни нормални взаимоотношения никое дете не спира да вярва на майка си и не изоставя братята и сестрите си. С натрупването на житейски опит и научаването за други гледни точки, освен насадената в семейството, човек може да промени мирогледа си и доста да се дистанцира от родАта. Но това се случва обикновено в едни доста по-късни години при липсата на катализатор, т.е. при липсата на разтърсващо събитие. Та, Иит е все още толкова млад, така че не е стигнал до там. И точно чистосърдечно си каза, че хич не са му ясни някои неща с женската логика (недостатъчен жизнен опит, както като мъжки индивид изобщо, така и като семеен мъж).

Ще апострофирам само това, че Иит разбира всичко. Не, Иит не разбра, че Иджлял натрови Мерт, както и не разбра, че бебето беше на Фърат.  Peace

# 519
 Здравейте Hug

Ако Иджлял  нареди на Фърат се гръмне щеше ли сам да се убие ? Mr. Green Mr. Green
  Фатих усети нещо . Взе му ножчето като залитна  .
  Щастието на Ийт и Нур ще е кратко . Все още мисля   трябваше му признае  за лъжите на Иджлял  как спря сватбата .

# 520
Хора, моля ви се, наистина слагайте спойлерите в скрит текст. Много е кофти за тия, които не сме гледали докрая. 👎🏼👎🏼👎🏼

# 521
Сезон 2
Епизод 55

- Фърат, искаш ли да ти простя? Ще направиш ли всичко за мен?
- Каквото поискаш! Ще направя, каквото поискаш!
- Убий я, заради мен я убий! Убий Нур!

- Спокойно, Иджлял, спокойно, ще свърши! Даже вече е свършило! Тази нощ ще се събудиш завинаги от този кошмар! Успокой се!

- Тази вечер е моя, нали? Хайде тогава!

- Иджлял е по-опасна от всичко, което можеш да си представиш, защото няма граница! Амбициите й, егоизмът й, лъжите й нямат граница! Ако реши да те нарани е безмилостна докрай! Може да те нарани и с най-вулгарната лъжа и с някое невинно дете! Да, върнах си Ийт, въпреки всички клопки и игрички, но знам, че борбата ни няма да приключи, тя ще продължи цял живот!

- Иска ми се да имах вълшебна пръчица, щях да спра времето снощи, завинаги!
- Не се тревожи! Всяка сутрин, когато се събуждам ще виждам очите ти! Всяка следваща нощ ще бъде като предишната!
- Много те обичам!
- И аз теб!

Еми, радвам се на снимките от сутрешното измъкване на Ийт, когато гледах сериала безброй пъти връщах сцената

# 522

Кадри от предстоящия епизод

Приятно гледане!

# 523
Пропуснала съм кой е поставил бръмбара в кабинета на Йит, явно е Фатих, но защо го прави? Вече ме е страх да не е и той като оня ненормалник с червилата.......
Хубав разговор на Йит и Ямур. Съжалявам, че не вдигна скандал на Айтюлката Ямур, че и както добре се бие...... виновно е момичето, но такъв живот е живяло. Peace

# 524
Фатих..? Какво се случва? Не очаквах.

Общи условия

Активация на акаунт