Парфюмни размисли и страсти - 215

• 121 481
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Аз моя го носих в най-големите студове. Наистина, прекрасна ванилия с цитрус, чиято красота се разкри много добре насред мраз и сняг, дори ми хареса повече от лилавия Гутал.
Ааа, определено ми харесва много повече. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И наистина натрупването по кожа, върхове на косата и дрехи го прави още по-хубав. Пробвай да го носиш повече дни само него, ако не си. Hug bouquet Няма да престана да ти благодаря за тях. Heart Eyes

# 646
  • София
Писах за Еликсира и нещо стана и не се публикува.
Накратко. Божествен е, а малко по-късно ще опиша отново усещанията си.

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 12:26 от Fever Ray

# 647
Вчера се разходих из Дъглас, което не съм правила от месеци. И нищичко от това, което пробвах, не представлява никакъв интерес за мен. Почвам от Aura MUGLER - ужасен ужасон. Грозно шише, което ми напомна на главата на Анджелина в ролята на мащехата на Снежанка (не знам защо). Ако парфюмът се казваше Poison Ivy щеше много да му приляга. Кошмарно начало на мехлем против болки в ставите (до или по-скоро от болка познат аромат... Grin) После нещо като нищо, а средата между тези два момента - началото и края, е откровено противна за обонянието ми.
Някакъв Eisenberg пробвах, не помня кой от всичките, нали са в еднакви бутилки, с много унисекс звучене, въпреки 5 секундното обещаващо начало.
Новите Bvlgari-та са си стари аромати с нови имена и на неприятни цени. Магнолията (в червената бутилка) и Розата ги нямаше, другите са си съответно Bvlgari Pour Femme за Ириса и Jasmin Noir за Жасмина, без нищо различно.
Забравих Gabrielle CHANEL - едни никакви рози е за мен и... нямаше друго. Не обичам такива рози и въобще, почти никакви рози. Бутилката е грозна.
Момъкът, който любезно ме съпровождаше през цялото време и с когото много приятно си побъбрихме, спомена, че очакват нови Narciso Rodriguez.

Пробвах и други неща, които не си заслужава да споменавам. Нищо не харесах, не пожелах, не ме впечатли.

# 648
  • София
Втори опит за Еликсира. Силно впечатлена съм. Върна ме в детството. Старият Пловдив, бяла къща с варосани стени, плетена на една кука покривка, сребърен поднос, на който са подредени чинийки със сладко от вишни с индрише и кристални чашки с вишновка. Запалено е кандилото в ъгъла. Женска компания от 10-тина жени на възраст от 12 г. (аз) до 102 г. (прапрабаба ми). Уют и спокойствие. От двора долита смехът на мъжете и слаб аромат на младо вино.
Това усетих с този парфюм. Няма тамян в него, но има вишни. Не са сладки, а остри и леко горчиви като разпукващ се в устата бонбон "пияна вишна". Има лека димност и черен пипер, който при мен винаги подсилва ароматите. Шлейфът е богат, но фин и не се натрапва. Трайността е над 24 ч. Точно това очаквах и това получих. Доволна съм. И опиянена. Simple Smile

# 649
Като ви чета за Аурата се питам за един и същи ли парфюм става въпрос.
При мен никакви мехлеми и гадории, които описвате няма. Явно е заради климатът. Влагата е над 70% стига до 90%, температурите около 11-18, но гадният студен вятър ме кара да се чувствам на -15 градуса като в Бг.
Аз ще го взема, но ми е любопитен  как ще се държи в Бг може да избият и при мен лекарствените нотки.

# 650
  • София
Като ви чета за Аурата се питам за един и същи ли парфюм става въпрос.
При мен никакви мехлеми и гадории, които описвате няма. Явно е заради климатът. Влагата е над 70% стига до 90%, температурите около 11-18, но гадният студен вятър ме кара да се чувствам на -15 градуса като в Бг.
Аз ще го взема, но ми е любопитен  как ще се държи в Бг може да избият и при мен лекарствените нотки.
Аз също не го намирам за гаден, няма нито лекарствени, нито блатни ноти при мен. Малко повече ми е крещящ за парфюми, които обичам да усещам върху себе си. Но определено е интересен, даже бих казала носим при пестеливо пръскане  Flutter

# 651
  • Враца
Мен ме бърка началото на Аурата, защото много ми напомня за ЛуЛу на Кашарел, а аз го недолюбвам. Но ще му дам шанс с по-голямо количество и тогава ще съм напълно сигурна. ✌

# 652
Аз обожавам Аура, при мен също няма нищо гадно, началото особено много ми харесва. Не е до климат според мен, а до кожа, макар че аз също мисля че морският климат се отразява по-добре на някои парфюми. Аз го пробвах първият път в Италия, без море и тук с море пак ми е абсолютно същият. Ситуацията с този парфюм ми напомня доста на тази с друго Мюглерово творение - Womanity, в който така и не намерих нищо хубаво, само едно солено блато, а хората смокини.Simple Smile
Иначе, бутилката на Аура е грозна, да.

# 653
  • София
При мен - виолетки в Аурата. И установих, че на студено е по-хубав.

# 654
  • Враца
О, Womanity..  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Мога да ходя с тампони, напоени с него, забучени в носа!

# 655
Мини така покрай мен и ще стрелям на месо... Confounded Joy
Както и с лилавия Alien (първообраза) или Eau de Star.

# 656
Аз обожавам Аура, при мен също няма нищо гадно, началото особено много ми харесва. Не е до климат според мен, а до кожа, макар че аз също мисля че морският климат се отразява по-добре на някои парфюми. Аз го пробвах първият път в Италия, без море и тук с море пак ми е абсолютно същият. Ситуацията с този парфюм ми напомня доста на тази с друго Мюглерово творение - Womanity, в който така и не намерих нищо хубаво, само едно солено блато, а хората смокини.Simple Smile
Иначе, бутилката на Аура е грозна, да.
За мен е много красива.
Парфюмът има трудно начало, но натам се развива много добре. Не го нося често, но не бих се разделила с него.

# 657
  Aura върху моята кожа в началото е копие на Виетнамското чудо, комбинирано с мъх, и натам е нещо
 много сладко и зеленикаво гадно.
 Определено е до химия Laughing

# 658
Май само аз не съм се изказала за Аурата. Smile
Дори не искам да пробвам нещо с този цвят. Много зле ми влияе.
Може и да греша и да изпускам нещо ценно, но като чета някои от коментарите, е малко вероятно.

# 659
  • виртуално
До кожа е. Днес го пробвахме с дъщерята заедно, все едно бяха два различни парфюма. При мен е гаден мухъл, а при нея красота...

Общи условия

Активация на акаунт