Филми - новини, премиери, обсъждане - 2

• 91 521
  • 299
  •   1
Отговори
# 240
  • Somewhere far away
да , гледала съм този с Ейдриън Броуди - много е добър.

# 241
  • IC 1101,Abell 2029
Началото на статията не е много коректно, тъй като след първия Гарван от 1994 има още три филма. Кой от кой по тъп.

Иначе за това дали ще се хареса всичко е въпрос на реклама. И Кристофър Нолан се поруга брутално с Батман (като го изкара насветло и куп други неща) и то в цели 3 филма, но така и не разбрах защо толкова го харесаха, че и го обявиха за гений.
Гарванът/1994г./ далеч не е първият Гарван.Има "Гарванът" от 1935,1943 и 1963 година.

# 242
Изгледах Гарванът с Бил Скарсгард. Хареса ми.

# 243
  • Бургас
Навремето имаше и сериал помните ли го. Мисля, че беше канадски. Даваха го по тогавшната Александра ТВ.

# 244
  • София
Хубав разбор на актуалния "Шогун", малко история и интересни факти.

https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/18938785

# 245
На 25.09 ще е премиерата на френската продукция "Top Floor". От 27.09 ще е по кината в Европа, САЩ и Япония
Филмът е и с българско участие.
ето и трейлъра: https://www.instagram.com/reel/DAJRPuQNmn1/?utm_source=ig_web_bu … Z556PkcQY0bh0lZ1g

# 246
  • София
Лъжи и клевети: Братята Менендес попиляха Райън Мърфи и сериалa за живота им в Netflix
Скрит текст:
"С натежало сърце ви казвам, че Райън Мърфи не може да бъде толкова неточен и наивен относно фактите от живота ни и намеренията му да не са били лоши".
Така започва дългият и осезаемо гневен пост на Ерик Менендес - една от реалните личности зад новия криминален сериал на Netflix Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, който излезе в стрийминг платформата на 19 септември.
Деветте епизода разглеждат реалния случай от края на 80-те, при който двамата братя убиват брутално родителите си, а в хода на процеса срещу тях се те разкриват, че са били сексуално тормозени от баща си в продължение на години.

https://webcafe.bg/seriali/bratyata-menendes-popilyaha-rayan-mar … iala-netflix.html
Истинските герои в новия сериал на Райън Мърфи получава вълна от подкрепа от хора, запознали се с тяхната история. Хиляди атакуват продуцента, понеже не е проявил капка състрадание към момчета, които системно са били изнасилвани от баща си.

# 247
Много жалко. Ама много.

Цитат
Как може [Райън Мърфи] да съчувства повече на сериен убиец и канибал [Джефри Дахмър, от първия сезон на Monsters], отколкото на две жертви на изнасилване, които са били в капан и не са имали къде да отидат", пише един от гледалите Monsters: The Lyle and Erik Menendez.

Изгледах първи сезон и не видях съчувствие. Лично аз няма как да съчувствам на Дамър.
Всъщност братята лежали ли са в затвора? Оневинени ли са?

Но  ще видим и сериала. Ама явно не го бива този да прави биографични сериали.
За Дамър разбрах, че има доста неточности.
Едно е да има неточности и промяна с цел ефект върху зрителя, друго е да лъже и да не казва всичко.

Дано го осъдят.

Има ли някъде подробно историята им? Не откривам в сайта Криминално.

# 248
  • София
Среща с Ървин Уелш, приключение по Път 66 и филми за Уилям Фокнър и Шекспир са част от документалните филми на десетото юбилейно издание на кино-литературния фестивал "Синелибри".
По време на фестивала ще бъде световната премиера на филма "Аз, Харли и Път 66". Филмът представлява шеметно пътуване, пропито от духа на Джак Керуак. Той е копродукция на България и САЩ, режисьор е Владимир Шишков, а сценаристи са Боян Биолчев и Костадин Бонев. Премиерата ще бъде на 21 октомври от 19:00 в кино "Люмиер".
https://www.mediapool.bg/ot-arvin-uelsh-prez-pat-66-do-uilyam-fo … i-news363350.html

# 249
Наскоро гледах "Мач пойнт" (2005) на Уди Алън - страхотна романтична мистерия, препоръчвам с 2 ръце!

# 250
Има ли някъде подробно историята им? Не откривам в сайта Криминално.

В Уикипедия я има фактологията https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%B9%D0%BB_%D0%B8_%D … D0%B4%D0%B5%D1%81

# 251
  • Бургас
Сега научавам, че се задава нова екранизация  по романа на   Джон Стайнбек -  „На изток от рая“!!! Сериал на Нетфликс. Сценарист и един от продуцентите  на проекта е Зоуи Казан  . Внучка на Елия Казан, направил първата адаптация на романа, през 1955 г. Тогава в една от главните роли е Джеймс Дийн.  Флорънс Пю ще е Кати, а Кристофър Абът - Адам Траск.
Обичам романа, не харесвам първата му екранизация и съм любопитна за предстоящия проект...

Интересни неща предстоят... Липсва ми онзи стар  анимиран емотикон, който доволно потрива ръце! Ill

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 11:11 от lady Koup

# 252
Гледах "Благи деяния". Залата не беше пълна, към средата хората се разотидоха. Аз не желая да гледам подобни сюжети, не ги разбирам и не са ми интересни. За мен беше облекчение когато свърши. Grinning

# 253
  • София
Топ 100 на най-добрите хорър филми на всички времена
От изданието Variety тематично събират топ 100 на най-добрите филми на ужаса - от стари класики до модерни заглавия от последните години, като посочват, че водещ в избора им е въпросът какво е ужасът.
Интересно е, че някои наистина култови филми с легиони от фенове - като "Предизвестена смърт", "Убийствен пъзел" или дори модерния "Нито звук" - не присъстват в класацията, но за сметка на това се дава акцент върху някои по-стари ленти, които потенциално имат по-голямо значение върху развитието на жанра.
20. Get Out / "Бягай!" - Джордан Пийл (2017 г.)
19. The Mummy / "Мумията" - Карл Фройнд (1932 г.)
18. The Shining / "Сиянието" - Стенли Кубрик (1980 г.)
17. Les Diaboliques / Diabolique / "Диаболично" - Анри-Жорж Клузо (1955 г.)
16. Halloween / "Хелоуин" - Джон Карпентър (1978 г.)
15. Don't Look Now / "Не поглеждай сега" - Николас Роег (1973 г.)
14. Nosferatu: A Symphony of Horror / "Носферату - симфония на ужаса" - Фридрих Мурнау (1922 г.)
13. The Silence of the Lambs / "Мълчанието на агнетата" - Джонатан Деми (1991 г.)
12. King Kong / "Кинг Конг" - Мериан Колдуел Купър и Ърнест Бомонт Шодсак (1933 г.)
11. Alien / "Пришълецът" - Ридли Скот (1979 г.)
Челната 10-ка - в галерията на статията. (На 8-о място е филм-класика от 1931, има немалко от миналия век - там са истинските постижения в жанра, явно. В челото са 2 ленти от 1973/74 год.)
https://webcafe.bg/kino/top-100-na-nay-dobrite-horar-filmi-na-vs … chki-vremena.html

# 254
  • София
Откъс от интервю с Харисън Форд, което касае новия, 2-ри сезон на един сериал:
Харисън Форд също така гледа на себе си и като на комик. Той участва в комедийния сериал "Shrinking" на Apple TV+, който се завръща за втори сезон на 16 октомври.
Там актьорът играе застаряващ психолог, който страда от Болестта на Паркинсон, но помага на своя колега Джими Леърд (Джейсън Сийгъл от "Как се запознах с майка ви") да преодолее своята депресия и да започне по-пълноценно да помага на хората.
Говорейки за този сериал, наскоро Форд обясни, че според него през цялата си кариера е правил само комедии, въпреки че е участвал в редица трилъри и драми.

И един филм, който (от статията) на мен ми се струва интересен и влиза в списъка ми за гледане:
“Емилия Перес” - най-фантастичният експеримент в киното за годината
В осакатеното от бедност и престъпления Мексико, където наркотиците са част от ежедневието, а мафиотските картели са октопод, стиснал всичко живо, един френски режисьор е намерил своя творчески пристан.
Жак Одиар, деецът с афинитет към историите от клоаката, тази година извади най-силния коз от фантазиите си - филмът "Емилия Перес".
Лентата трудно може да се изчерпа с обичайните понятия, понеже сюжетът е нехарактерна симбиоза за киното. Историята събира гангстерски и криминални елементи, джендър дистрофия, житейски драми, а черешката на торта е музиката.

Задвижващите лостове на филма му "Емилия Перес" са адвокатката Рита Мора Кастро (Зоуи Салдана) и мафиотският тартор Хуан "Манитас" Дел Монде (Карла София Гарсон). Участва и Селена Гомес.
https://webcafe.bg/kino/emiliya-peres-nay-fantastichniyat-eksper … -za-godinata.html

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 16:27 от EmBrother

Общи условия

Активация на акаунт