Филми - новини, премиери, обсъждане - 2

• 91 521
  • 299
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Филми и сериали на 2024-а: какво видяхме, какво пропуснахме (кино-чартовете на "Уебкафето")...
(ориг.го пуснах в темата за сериалите, тук - линк към поста)
https://bg-mam.ma/p/1611554/49060010

# 271
  • София
Честита Коледа и весело посрещане на Новата - която пък да е много щастлива за вас и близките ви! (И да изгледаме повече хубави "ленти", които да ни впечатлят и радват зрителски.)

Съжалявам, вече не мога да редактирам предишния си пост, че да добавя само.
Свалих си Гладиатор 2 и не съм очарован. Мое си мнение. Всъщност, искам да ви усмихна (но и размисля) с едно мнение от "зелка"(та) на изгледал го. Правописът си е както е публикувано.
Скрит текст:

И една питанка към групата: някой да е открил (мнооого "впоследствие") бг-субтитри на сериала "История на света" ч.ІІ на Мел Брукс (8-те епизода) - или да го има някъде "поточно" с такива? Продължавам да не откривам и до днес.

# 272
Много верен е коментарът. Точно като филмът Тъмната кула, където Роланд е Идрис Елба. Нищо против актьора нямам, но е пълна противоположност на описания от Стивън Кинг персонаж.

# 273
Здравейте!
Ако си платя в платформата Disney+ ще мога ли у дома да гледам "Муфаса" ? Качен ли е вече там?
Благодаря предварително!

# 274
Здравейте!
Ако си платя в платформата Disney+ ще мога ли у дома да гледам "Муфаса" ? Качен ли е вече там?
Благодаря предварително!
Все още не е качен. Първо ще мине през кината. Вероятно ще го качат след 2-3 месеца. Ако следите фейсбук страницата на Disney+, там със сигурност ще обявят предварително датата, на която ще е наличен на платформата.

# 275
  • Berlin
Мерна ми се един филм от тази година с Джеймс Макавой - See no evil (или hear?), какво ще кажете за него? Трилър/ужас, като Макавой е лошият. Този човек, след онзи филм на Шямалан с 12тте личности, направо ме кара да ме е страх от тъмното, много му се отдават психо превъплъщения.

# 276
  • София
Честита Нова година на всички! Много здраве, късмет, всичко - каквото похванете - да се случва. И хубави филми, разбира се.
Най-очакваните филми на 2025 г.
Продълженията ще царуват в киносалоните и през новата година. Такава поне е надеждата на филмовите студия в Холивуд, които отново залагат на познати поредици в опит да привлекат зрителите пред големия екран.
И не са само супергерои в нови версии - зомбита, динозаври и дори вечни романтички се завръщат, разчитайки на разпознаваем бранд и щипка носталгия. Но както видяхме и при някои от големите провали на 2024-та, този "залог на сигурно" невинаги работи.

https://webcafe.bg/kino/nay-ochakvanite-filmi-na-2025-g.html

(Напоследък се чудя и понякога не успявам да реша - когато споделям нещо - кое за къде е? Разликата с темата 🎥 Всичко за филмите LXIV (64) 🎬 А иначе, ще си чакам с любопитна тръпка (може би) последната Невъзможна мисия на Том Круз; вирусът, зомбитата и оцелелите "28 години по-късно"; и последният трети Аватар, разбира се.)

# 277
Изгледах Kraven The Hunter и Red One. Харесаха ми.

# 278
  • София
Препоръчвам Juror #2, последният филм на Клинт Истууд.
https://www.imdb.com/title/tt27403986/

Простичко разказана история за тежка морална дилема. Кастът включва Тони Колет, Никълъс Холт и Кийфър Съдърланд. Невероятно е, че Истууд прави кино с такова качество на 94 г.възраст!

# 279
  • София
След "Носферату" Робърт Егърс ще режисира продължение на "Лабиринт"
Скрит текст:
"Носферату" все още дебне в мрака на киносалоните, а режисьорът и сценарист на филма вече е готов да впие зъби в друга класика.
Робърт Егърс ще напише сценария и ще режисира продължение на фентъзито "Лабиринт" от 1986 г.
Познатият и с "Фарът" и "Викингът" кинотворец ще пише новия филм с вече редовния си творчески колаборатор Сьон. Продуценти на филма са Крис Кълъмбъс ("Сам вкъщи", "Хари Потър и Философският камък"), Елинор Кълъмбъс и Лиса Хенсън, дъщеря на режисьора на оригиналния "Лабиринт" - Джим Хенсън.
Плановете за продължение на "Лабиринтът" не са нови - заговори се за такъв преди цели 9 години, като първоначално Феде Алварес ("Пришълецът: Ромул") трябваше да го режисира.
Когато той се оттегли през 2020-та, на негово място дойде Скот Дериксън ("Доктор Стрейндж"), който три години по-късно призна, че връщането на историята на екран среща затруднения. Очевидно те са били достатъчни, че и той да напусне проекта.
Сега е ред на Робърт Егърс. Преди да се втурне из Лабиринта обаче, в плановете му влиза и Werwulf - хорър с върколак, действието в който се развива през XIII в. Премиерата се очаква през декември 2026 г.
Скрит текст:
Филмът от 1986 г. разказа историята на момиче (Дженифър Конъли), което заради постоянния плач на своето братче си пожелава то да бъде отвлечено от гоблините в книгата, която чете. Неочаквано, желанието ѝ се сбъдва.
Така, ако иска да спаси малкия Тоби, тя трябва да реши лабиринта на Джарет, Краля на гоблините (Дейвид Боуи), в рамките на 13 часа.
"Лабиринт" всъщност се проваля в боксофиса при излизането си, но с времето се превръща в култов хит и трупа последователи. Това води до развитие на франчайз в различни формати - книги, комикси, игри, но не и нов филм.

# 280
Това ще го гледам с огромен интерес. "Лабиринт" ми е един от най-любимите филми от 80-те.

# 281
  • Вестерос
И аз много го обичам!

# 282
  • София
Очаквам с нетърпение 28 Years Later.

# 283
Страхотен трейлър, чакам с нетърпение.

# 284
Виждам, че не е много активна темата, но се включвам с препоръка за новия филм за Формула 1 с Брад Пит. Бях малко скептична, предвид, че тази година ходя често на кино, а най-добрите филми, които гледах бяха - "Лило и Стич" и "Как да си тренираш дракон", които все пак са приказки. Но много ми хареса филмът! Брад Пит прави страхотна роля. Като изключим някои нереалистични моменти, показва много точно задкулисните игри във Формула 1, колко трудно се прави отбор, както и че това изобщо не е лесен спорт. А най-завладяващото е, че все пак има порода пилоти, която е там най-вече заради любовта към високите скорости и адреналина, а не толкова заради парите.

Общи условия

Активация на акаунт