Филми - новини, премиери, обсъждане - 2

• 89 877
  • 298
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Даниел Дей-Люис с нов филм, след дългогодишно отсъствие (всъщност заявен отказ и роли) и съвместно с Шон Бийн. Това ако не е достатъчен стимул за гледане...

Anemone

# 286
  • Бургас
Пиша си сама тук Ill

Филмовият фестивал във Венеция 2025 г. започва.

Откриващият филм е на Паоло Сорентино - La Grazia/Помилването - третира тежка и актуална тема...

За мен много интригуващ е  "Франкещайн" на Гийермо дел Торо! Обичам романа на Мери Шели , а някои от ангажираните актьори много харесвам - Оскар Айзък, Чарлз Данс, Кристоф Валц,  Ларс Миккелсен...

Ще има и филм на Йоргос Лантимос - "Бугония" с   Ема Стоун.

Почетна награда за немският режисьор Вернер Херцог и американската актриса Ким Новак.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 15:56 от lady Koup

# 287
  • София
Е, и аз обичах да слагам по нещо точно в тази тема. Не знам дали има смисъл. (Но пък винаги я отварям да видя дали няма нещо ново...)

# 288
Пишете, пишете, четем ви. Аз май от тук разбрах, че ще пускат „Челюсти“ - Jaws 50th Anniversary. Даже тази седмица ще се възползвам.

# 289
Не съм знаела, но тамън онзи ден гледах филма в Нетфликс.

# 290
  • София
Пишете, пишете, четем ви. Аз май от тук разбрах, че ще пускат „Челюсти“ - Jaws 50th Anniversary. Даже тази седмица ще се възползвам.
Дом на киното не знам по какъв повод ще прожектират Американски прелести...но съм там. Даже и Телма и Луиз ще повторят. Най-после качествено кино се завъртя по кината, а не само по "фестивалите" някой друг да извадят от нафталина.

# 291
  • Бургас
Хоакин Финикс и Руни Мара по време на 23 !!! минутните овации за „Гласът на Хинд Раджаб“ на фестивала във Венеция. Двамата са сред изпълнителните продуценти
, заедно с Брад Пит, Алфонсо Куарон  и ....

# 292
Гледайте ли новият трейлър за адаптацията на “Брулени Хълмове”?
Нещо не ми вдъхва доверие, май за изпуснали нишката отдавна. 😄

https://youtu.be/ID0rqEWrN44?si=4SZwTzNKdY5opxkk

# 293
Изобщо не ми допада. И без това самия роман е доста извратен за мен, а тази модерна адаптация ще го избива на 50 нюанса сиво май и кашата ще е пълна. На фона на романа стария филм си е много добър. Имам предвид този с Том Харди, който май е като мини сериал по-скоро

# 294
Изобщо не ми допада. И без това самия роман е доста извратен за мен, а тази модерна адаптация ще го избива на 50 нюанса сиво май и кашата ще е пълна. На фона на романа стария филм си е много добър. Имам предвид този с Том Харди, който май е като мини сериал по-скоро

Точно 50 нюанса сиво, ама от Бронте. Ужас!

# 295
  • Бургас
Аз доколкото си спомням от книгата Хийтклиф и Катрин не са консумирали връзката си. Ако изобщо може да се нарече връзка, защото през повечено време се мразеха. От къде го измислиха това сега със пикантните сцени.

Иначе за мен най-добрата версия е с Ралф Файнс и Жулиет Бинош.

# 296
  • Вестерос
Намекваше се, че уж са

# 297
https://www.imdb.com/title/tt10374610/?ref_=fea_em00081_2_title_sm
Stephen King adaptation that transforms the simple act of walking into a dystopian nightmare.

# 298
  • Бургас
Два филма, които бих гледала, ако успея да се "докопам" до тях:

"Голямата арка"/La Grande Arche     с Клаес Банг, когото много харесвам!

И „Единствена земя“/No Other Land . Общо дело на палестински активист  и  израелски журналист!

Общи условия

Активация на акаунт