Филми - новини, премиери, обсъждане - 2

• 91 541
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
Впечатлена съм от трейлъра на "Гунди". Надявам се очакванията за филма да се оправдаят.

# 211
  • София
Новият "Шогун" е номиниран в цели 25 категории за "Еми", които ще дойдат на есен. Впечатляващо! Т.е. наистина, не само зрителите, но и критиката е оценила сериала.
А с 23 номинации готварският сериал The Bear разби рекорда за най-много номинации, получавани някога от комедиен сериал, включително признание за таланта на петима от актьорите в него.
Нетфликс събират общо 107 наминации.
Номинациите за "Еми": "Шогун" доминира, The Bear с нов рекорд
https://webcafe.bg/seriali/nominatsiite-za-emi-shogun-dominira-t … s-nov-rekord.html
А "Зимният войник" на Марвел се връща в киното в зловеща черна комедия:
Себастиан Стан с най-смелата си роля и не, не е Тръмп

https://webcafe.bg/kino/sebastian-stan-s-nay-smelata-si-rolya-i- … e-ne-e-tramp.html

# 212
  • Пловдив
Някой гледал Граф Монте Кристо?

# 213
  • София
Нов тийзър на “Дюн: Пророчеството”: Гответе се за шоуто на Бин Джезърит
След двата разкошни филма на Дени Вилньов сме радостни да видим, че потомството на "Дюн" се увеличава с предисторията "Дюн: Пророчеството". А първите кадри към продукцията събуждат любопитството.
От стрийминг услугата Max пуснаха нов тийзър към задаващия се сериал, след който може спокойно да си отдъхнем.

https://webcafe.bg/seriali/nov-tiyzar-na-dyun-prorochestvoto.html

Любопитно:
За много зрители Виго Мортенсен беше, е и ще си остане само Арагорн от трилогията "Властелинът на пръстените" на Питър Джаксън.
За запалените киномани той е много повече, тъй като са го гледали в редица по-малки и скромни откъм бюджет и популярност филми.

https://webcafe.bg/kino/vigo-mortensen-nikoga-ne-bih-zasnel-film … go-rezhisira.html

# 214
Първият филм в който гледах Виго Морнстнен беше "Перфектно убийство" с Майкъл Дъглас и Гуинет Полтроу. Там направи чудесна роля.
Гледал съм го и в "Апалуза",  с Ед Харис, а и в други роли. Знам че спечели награда и със "Зелена книта", в която учадства и Димитър Маринов, макар да не съм я гледал. Но наистина  - ролята му на Арагорн остава връх, май в никоя друга не е толкова известен

# 215
Фантастична роля направи Виго Мортенсен в Зелената книга. Меко казано фантастична! Бях толкова впечатлена, че на следващия ден гледах повторно филма. Сега като ме подсетихте за филма, дори отново бих си го пуснала само заради него.

# 216
  • Бургас
Рейф Файнс и Жулиет Бинош в "The Return"  - разказ за завръщането на Одисей в Итака, след 20 години далеч от любимата му Пенелопа.  Режисьор  -  Умберто Пазолини. Премиерата е насрочена за 6 декември.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 13:49 от lady Koup

# 217
  • Бургас
Пак съм аз! Wink

Сега прочетох, че на фестивала във Венеция ще бъде представен  биографичен филм за Мария Калас - "Мария" ,с  Анджелина Джоли в образа на оперната прима . Очевидно съм проспала информацията за този проект на Пабло Лараин, който е с доказан опит в биографичния жанр.  

Честно - първата ми реакция беше на недоумение! Не виждам в Джоли присъщия на Калас аристократизъм... ; прекалено ми е jolie; чак бонбонена... по един много американски начин. Дано греша.

# 218
Фантастична роля направи Виго Мортенсен в Зелената книга. Меко казано фантастична! Бях толкова впечатлена, че на следващия ден гледах повторно филма. Сега като ме подсетихте за филма, дори отново бих си го пуснала само заради него.
Виго е страхотен актьор , мислих си че след Властелина няма да мога да го възприема в различна роля но успях в Зелената книга , направи страхотен образ . Малко извън темата но Влади Михалов ми напомня много на Виго доста си приличат . И като заговорихме за Властелина на Пръстените през 2026 ще излиза и предистория за Ам гъл дано отново да бъде Анди Съркис а не някой друг .

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 10:23 от Жасмина 94

# 219
Аз бях гледала Виго в "Редник Джейн" и бях много скептична след този звяр, който играеше там, как ще изиграе Арагорн.
Но добрият актьор може да играе всичко и когато режисьорът му даде достатъчно свобода, да разгърне всичките си възможности. А в "Зелената книга" беше невероятен.

# 220
  • Пловдив
Някой гледал Граф Монте Кристо?
самоцитирам се Simple Smile
Гледахме. Хареса ми, но предната версия си беше по-добра за мен.

# 221
  • Бургас
А коя е предната версия?

# 222
  • Пловдив
А коя е предната версия?
тази...с Джеймс Кавийзъл
https://www.potv.bg/a/graf-monte-kristo

# 223
С Джим Кавизъл е супер зле серията. Не че той не е красив мъж. Дори бих казал, че прилича на образа. но реално адаптацията има много малко общо с книгата.
Достатъчно е да кажем, че синът на Мерцедес беше всъщрост син на Дантес, и че във филма въобще не е показано как си отмъщава на останалите трима (Вилфор, Данглар и Кадрас), нито пък са показани Морел Младши и Валантайн, или гъркинята. Абсурдно е как Мерцедес го познава по годежният пръстен, който е уникален и естествено надзирателите не са му го взели. Реално всичко е заключено в триъгълника - Дантес - Мерцедес - Морсер, и филма някъде след първия половин час става латиноамериканска драма.
Джим Кавизъл има поне няколко по-добри роли, включително  в Американския психар и като Христос
Има и филм с Жерар Депардийо, но бе от края на 90-те - и съм го забравил.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 19:48 от Лорд Сняг

# 224
  • Бургас
Това с Джеймс Кавийзъл е филм, не сериал. И поради ограничението на времето, трябваше да съберат два огромни тома в час и половина, така че повечето неща от сюжета бяха орязани и въобще се загуби целия сюжет по отмъщението. Физически е невъзможно цялата книга да се събере в един филм.

Всъщност припомнете ми, но в книгата загатва ли се, че сина на Мерседес е син на Дантес? Аз мисля, че не беше и това във филма го бяха измислили за драматичен ефект. Или греша?

Общи условия

Активация на акаунт