С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 96 936
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Четох, четох, много неща щях да пиша, ама се отказах. Не е по темата просто. Ама аз съм от майките, дето и като родиха, "не видяха" какво е 24 чАса с трепериш и да си залепен за чавето. Безотговорна работа. На 1,7 я пратих на ясла, смятайте...
Обаче ми изникват два три въпроса/примера...
Нали знаете, че на близнаците, дето по-миналото лято скочиха от петия етаж във Варна, майка им си беше в къщи?
А дадения по-горе пример за детенце, което си е ударило фатално главата в секция - ако родителите бяха на метър от него, дали щяха нещо да променят?
А тези, които не се отлепяте от 9-10 годишните си деца, за да ги пазите? Мислите ли, че им правите услуга? Някой писа, че когато е готово да е самостоятелно, то ще си покаже. Е, комшийката още чака 14 годишния си син да си покаже, че му е дошло времето...
С две думи - понякога животът просто е въпрос на късмет. Вие вземете мерки, обезопасете, ама да задавате въпроси от типа "А ако си беше сцепило веждата, какво?"... Ами нищо, какво? Щеше да е със сцепена вежда... Като 99% от децата. Сега, преди и за в бъдеще...
Куца ти логиката, Кали. Първо, има много сериозна разлика между отговорното отношение към детето и това да не се отлепяш от 9-10-годишното си дете. Второ, никой не твърди, че като вземе мерки за обезопасяване, ще гарантира, че нищо лошо няма да се случи, а тези мерки са, за да направим това, което е по силите ни, за да минимализираме вероятността да стане беля. Или твърдиш, че понеже и да внимаваме, и да не внимаваме, все може да стане беля, това е аргумент да караме през просото?

# 46
Не й куца логиката, а всеки си извърта както си иска, включително и ти.

# 47
Очевидно не си разбрала идеята на сравнението и не, не е да се драматизира.
Естествено че съм ти разбрала идеята и тя е да се направиш на интересна като сравниш несравними ситуации, а защо са несравними, обясних в предния си пост.
Да си оставя бебето за 5 минути само е като да го закарам за 5 минути до училище без да съм пияна - възможно е някой да ме блъсне и да не успея да реагирам, но по-скоро няма, така е и с детето. А който има смелост да си оставя бебето в жилище с домашни животни, явно смята, че може да поеме този риск и не би трябвало да се коментира, моите деца не съм ги допускала до жилища с котки, когато са били малки - не може и точка, който иска да му ходят на гости, първо разкарва котката, изчиства основно и тогава ги взима.

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 15:30 от Янeчeк

# 48
  • София
тодлърът? newsm78

# 49

Дете между 12 и 36 месеца. “Екскюз май инглиш”, но не се сещам за точен аналог на български.

# 50
Аз си мисля, че ако бабата често гледа детето, може в жест на благодарност за помощта да й се помогне с един мъъъничък ремонт - да се оправи вратата към балкона - за нея ще е добре, за спокойствието на родителите също, да се осигури някакво по-удачно място за котешките неща, може да й се купи един голям мек килим - хем бебето да си пада, колкото иска, хем ще й е топло на краката... Нали все пак тя прави услуга на родителите, а не те на нея, биха могли да ударят с един куршум два заека, ако хем й помогнат на нея, хем осигурят по-хубави условия за детето.

# 51
Те понеже бабите с изградени навици умират да им се изръшка жилището за удобството на дофина. Знаеш ли кога ще позволя да ми сложат килим - точно никога, кой ще го чисти тоя килим, снахата ли? Щом моите са расли без килими, всички деца ще могат, айде де, чак пък толкова обезопасяване - едни тапи в контактите, препаратите заключени и толкова. Нали децата трябва да се приучат да живеят в обичайна среда, ако ще да е населена от котки, щом котката е нещо обичайно, трябва да се свиква с нея. И изобщо не е нужно чак пък толкова да бъдат пазени, по-малко пазените порастват по-добре.

# 52
Не й куца логиката, а всеки си извърта както си иска, включително и ти.
Никакво извъртане няма в идеята, че не е разумно дете на година и малко да бъде оставяно само в апартамента, дори за 5-10 минути, дори апартаментът да е обезопасен. Въпрос на елементарен здрав разум е.

# 53
  • Canada
За мен също примерът с пияния шофьор е нелеп. Въпреки, че ако се правят такива сравнения е добре да се уточни кой е шофьорът в случая - родителите или бабата. Те са били напълно наясно къде и при какви условия оставят детето си - поели са си риска.

# 54
Ти пък, ремонт да й правят! Те ключове и зарядно/телефон резервни нямат, ти за ремонт и обновки приказваш Simple Smile
И аз не бих оставила толкова малко дете само, но все пак:
Дете на година и половина обикновено не стига до дръжката на вратата, още по-малко пък може да я отвори само.
Действието се развива в края на януари, със сигурност балконската врата е добре затворена.
Малката е заспивала, не знам коя майка или баба ще грабне почти заспало дете да го влачи по стълбището.
Това, че тоалетната и храната на котката са в стаята е странно. Сигурно се отоплява само една стая, но все пак не ми се вярва да е точно така.
Въобще, майката драматизира, а бащата тъпо ковлади, макар виновникът за рисковата ситуация всъщност да е той самият...

# 55
  • София
Скрит текст:
Ти пък, ремонт да й правят! Те ключове и зарядно/телефон резервни нямат, ти за ремонт и обновки приказваш Simple Smile
И аз не бих оставила толкова малко дете само, но все пак:
Дете на година и половина обикновено не стига до дръжката на вратата, още по-малко пък може да я отвори само.
Скрит текст:
Действието се развива в края на януари, със сигурност балконската врата е добре затворена.
Малката е заспивала, не знам коя майка или баба ще грабне почти заспало дете да го влачи по стълбището.
Това, че тоалетната и храната на котката са в стаята е странно. Сигурно се отоплява само една стая, но все пак не ми се вярва да е точно така.
Въобще, майката драматизира, а бащата тъпо ковлади, макар виновникът за рисковата ситуация всъщност да е той самият...
Ako не се затваря, както е в случая, не е задължително с дръжката да я отвори.

# 56
Според мен по-принцип си нямат доверие, точно на тази баба, затова съвсем естествено е всяко поредно нещо да допълва чашата на раздразнението. Ако е човек, на който вярват, няма да се приема с такава критичност - ще се доверят на преценката му. Но за съжаление, интуицията почти никога не лъже. На някои хора, просто не може да им се вярва и това е.

# 57
  • Варна
Ако беше го оставила в столче за хранене, закопчано с колан...
Точно това правех месеци наред, за да си измия зъбите, да отида до тоалетна и др. подобни. Докато не се захлюпи по очи барабар със стола...
Уиш, нещо не си ме разбрала. Точно обратното имах предвид - че трябва да се вземат всички мерки да се обезопаси предварително, отколкото да не се отлепя възрастен от дедето. Да, може да се случи нещо и да е обезопасено, но вероятността се намаля в пъти.
Твърдиш, че толкова малко дете не бива да се оставя само дори и за три минути? Ами тя само тоалетната отнема повече?

# 58
  • Canada
Най-безопасно за мен е в детското креватче. Упс, забравих, то няма и такова при баба си... Пак да кажа, че след като родителите не са взели елементарни мерки за безопасност на собственото си дете, те си поемат потенциални последствия от това.  Peace

# 59
  • Варна
Най-безопасно за мен е в детското креватче.
Тц. Моята дъщеря к него го прескачаше вече на тази възраст, в смисъл можеше да излезе, ако поиска...
Абе не може да не се сещаш едни капачки за контакти да купиш, струват стотинки, и да ги занесеш, ама да се сърдиш за такива неща...

Общи условия

Активация на акаунт