С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 97 199
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • София
О, не, нямам предвид  изрично теб. Ясно, че си избирала него, а не свеки.
Но все пак  - нека сподели с майка си всичко, което казва на теб - че му тежи, че няма да смогне, че няма как да стои при тях нонстоп.

Скрит текст:
Да ти кажа - аз се научих да се справям с нашите към 40-тата си година, защото баща ми е изключително властен и манипулативен, на глава с него не се излиза, а аз нали си приличам И на него...
А майка ми мрън-мрън....но накрая цялата й пара излиза през свирката и се страхува от радикални действия, като развод.
Помагали ми в миналото - излезе ми през носа тази помощ, но вече е свирено. С второто дете никого за нищо не съм молила, ако предложат - възползвам се. Дори са си заслужили да съм по-рязка с тях, но заради възрастта им се въздържам - докато не ме предизвикат.

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 13:20 от Cuckoo

# 481
Свестните мъже са много лесни за такова манипулиране.

Какво  - от майка си или от жена си.

# 482
  • София
У нас е весело - свекървата си урежда гроб, избира си паметник и вече има идея какви цветя да има на гроба ѝ Rolling Eyes Поне с погребението ѝ няма да имаме грижи, ще караме по списък и инструкции  Mr. Green

Не, не, не, не! Няма да се дразня ... оммммм ....

# 483
  • Варна
Значи...Запали една свещ, че са на 400 км.

# 484
Аз съм Дева. Но не разбирам защо все с чистенето ни  свързват. Или аз съм единствената Дева, която много мрази да чисти и не и пука, че е разхвърляно. Най обичам да отида на гости и с нищо да не ме занимават - ям каквото е сготвила домакинята и седя, където каже. Никакви съвети за подреждане не давам.

Две сме.

# 485
  • при късмета
Свестните мъже са много лесни за такова манипулиране.

Какво  - от майка си или от жена си.
Извадила си го от контекста. Лесни за манипулиране с изискване на  отговорност към някой от родителите, насаждайки се вина. Не от някой, а от определено действие. Жълто цвете каза, че имат дете с увреждане и мъжа ѝ не бяга от отговорност, а напротив, гледа си семейството. Под "свестен" имах предвид това му качество, защото е основното описвано от авторката за ситуацията. Така, че определен фактор може да го манипулира, а именно насаждането на вина, че е едва ли не зарязал родител. В случая свекървата е тази, която манипулира, н със същия успех би могъл да бъде всеки

# 486
Цвете, напълно нормално се държат свекарите ти за хора на тяхната възраст Simple Smile. Моите баби бяха подобни. Имаха си пари за погребение, дрехи, а иначе все обясняваха, как сами ще се справят и не искаха да живеят с нас, което означаваше постоянно пътуване на майка ми до нейната майка и на баща ми и чичо ми до тяхната.

Най-накрая клекнаха, поне зимата да са с нас, за да не палят печки. Възрастови деформации са това. Вижте дали няма да са по-склонни, ако помощта е през социален патронаж. Може да им се види по-приемливо, като е институционизирано Simple Smile. Може да е смешно, ама някои се връзват на такива неща.

Майка ми имаше една много готина приятелка, с ужасна свекърва Simple Smile. Това беше невероятно чудо. На 80+години се беше затщхкала, че като умре доктор Х, няма кой да я лекува (доктора беше на 35 Simple Smile).

Стринка ми е на 90 и разговорите ни по телефона са адски забавни. Тя е напълно с акъла си, всеки ден става, пие чай, взима си душ, поподрежда или чисти, ходи на пазар, готви си, яде, после полягва и после ходи на разходка поне по 6-7 км. Това наистина всеки ден. Оплаква ми се, че нямала среда Simple Smile. Еми то средата и вече не са между живите. Има една-две приятелки, но те не са в такова цветущо състояние и не могат да търчат по баирите като нея.

На мен ми мрънка нон стоп, колко и е скучно и като ме пита аз какво правя и аз като и кажа, че повечето е ходене на работа и после в къщи и ми се сърди, че не си споделям с нея, а аз верно само това правя Simple Smile. Тя обаче чете много, но напоследък разни романтични романи и явно си представя, че аз трябва да карам сърф, да се забърквам с богати и опасни мъже и поне да ловя крокодили в свободното си време Simple Smile.

Та мисълта ми е, да не им се връзвате.  Ако стане съвсем зле положението ще се навият за помощ. Просто не се ядосвайте.

# 487
На мен ми мрънка нон стоп, колко и е скучно и като ме пита аз какво правя и аз като и кажа, че повечето е ходене на работа и после в къщи и ми се сърди, че не си споделям с нея, а аз верно само това правя Simple Smile. Тя обаче чете много, но напоследък разни романтични романи и явно си представя, че аз трябва да карам сърф, да се забърквам с богати и опасни мъже и поне да ловя крокодили в свободното си време Simple Smile.
Joy Joy Joy
Я си признай, че всъщност по цял ден те свалят мистериозни милионери, които държат да те забавляват на яхтите си и заради това нямаш време да катериш баирите. Само заблуждаваш бабата с тая работа.

# 488
Поне едн крокодил хвани и донеси на бабата!  Laughing

# 489
Ставам фен на бабето! bouquet

# 490
  • Варна
Остави ги ти крокодилите, аз четох какви акули имат там. Даже една беше скочила в лодката на някакъв рибар, гледали се в очите няколко секунди и човекът предпочел да скочи във водата за да избяга. Умрях от смях като го четох.

# 491
Дори при нас - в дивия запад, едно погребение излиза около 600 лв. Приличен паметник, най-скромно около 700 лв. Общо 1300 лв. за единия. За другия още толкова. Разходи по помени не ги броя. Те са, кой колкото му позволяват възможностите. Ако те си ги не скътат тези пари, вие  ще платите. Това е във ваша полза, защото ви спестяват този разход. Отделен е въпросът, че с  малка пенсия, голяма част от нея за лекарства, не се спестяват лесно 3000 лв.
Та кътането в този аспект не е лошо.

Последна редакция: нд, 18 мар 2018, 14:47 от K.A.G.

# 492
Дори при нас - в дивия запад, едно погребение излиза около 600 лв. Приличен паметник, най-скромно около 700 лв. Общо 1300 лв. за единия. За другия още толкова. Разходи по помени не ги броя. Те са, кой колкото му позволяват възможностите. Ако те си ги не скътат тези пари, вие  ще платите. Това е във ваша полза, защото ви спестяват този разход. Отделен е въпросът, че с  малка пенсия, голяма част от нея за лекарства, не се спестяват лесно 3000 лв.

С риск да прозвучи грозно - по-добре да платят веднъж 1300, от колкото години наред да са в разход - финансов, на време и нерви. 1300 лева веднъж са нищожна цена пред това всеки уикенд да се пътуват стотици километри, да нямаш нито една спокойна вечер със семейството, защото бабата или дядото звънят да правят истерични драми, години и години ...

# 493
  • София

За щастие не ми се е налагало да организирам погребение и не знаех колко струва. Аз мислех, че е нещо от порядъка на 3-4 хил. лв. То и сумата, която ти пишеш не е малка, но по думите на свекървата реших, че е нещо доста по-скъпо.
На моите свекъри не им се налага да пестят от пенсиите си за погребение. Пенсиите им наистина не са големи, обаче те имат допълнителен годишен доход, който им позволява без проблем да покриват всички допълнителни разходи по лечение - лекарства, транспорт, частни прегледи (в случай че се налага), изследвания. Всъщност се оказа, че в момента те имат по-големи спестявания от нас. Но на нас по обективни причини разходите ни са големи. За децата гледаме да не пестим - разумно, но всичко необходимо.
Просто свекървата е свикнала като по соц. време - безплатно. Да ама няма вече, за съжаление.
За Коледа даде по 100 лв на децата, а можеше по 50. Те нямаше да се сърдят - малкият не разбира, големият си търсеше работа (вече работи), а средният е разбран - казала съм колкото му дадат да е благодарен.
Социалният патронаж не е опция. Баща ми е проверявал, защото е инвалид. За да ползваш определени услуги трябва задължително да вземаш храна от тях и вземат процент от пенсията (на татко например е висока и ще му излиза златен тоя патронаж) За баща ми например пазаруването е социална дейност - той обича да отиде до Кауфланд, до рибния магазин, до кварталните магазинчета, където си казва по една приказка с продавачките. Това са все поводи да излиза навън и да среща хора. Свекървата също обича до магазина, а менюто им е просто, та не се скъсва от готвене. Но пък така няма достъп до другите услуги.
Та така. Тия дни няма новини от тях. Явно страстите са утихнали и положението на източния фронт е спокойно . До следващото избухване  Mr. Green

# 494
Постът на Down Under така ме развесели. Мога да кажа само едно браво на бабата, ето това е дух.
И се сетих за бабата на съпруга ми, която е на 92. Та преди години - 4-5, падна в магазина и си разби носа. Водя я аз във Военна болница, че кръвта не спира, чакаме там. Излиза един млад и хубав доктор и тя се засилва към него, той я пита - какво става, бабо, а тя му казва - така и така, докторе, кога ще вляза при вас, защото аз съм работила в Пирогов дълги години, и ви помня, вие сте много добър и хубав доктор. Всички чакащи изпопадаха от смях Grinning
Цвете, не се нервирай, така са всички - на периоди - известно време дигат пушилка, после се кротват.

Общи условия

Активация на акаунт