С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 97 150
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Може поради добрите и финанси, изтъкнати от снахата, родата да очаква скъпи подаръци и жената да не е посмяла да отбележи, че е определила 100 лв.
Ако ситуацията е такава, значи е уникално глупава. Да се натяга за очакванията на родата! OMFG!

# 601
Да ви кажа ,на кръщене на малкия  ми син,свекървата нареди  една лека кола-играчка за 50 лв тогава ,влиза се в нея   и с педали се кара,да подари девера пред хората.Колата платихме,просто той живее  в града и да я  купи и докара,явно  е  споделял,че там има.Не  знам как са се разбрали ,но мъжа ми я плати ,сигурна съм. Беше ме яд защо се правят на важни пред хората,кой им иска подаръка,не съм дребнава да броя  точки.
Гадно си  е да се представяш по този начин,кой  го интересува ...
Но аз съм отделна единица.
Още едно-по осми март свекървата подарява на двете снахи чорапогащи и  сигурна,че точно аз нямам подарък се изхвърли грубо какви ще ги  правя,не съм точна в думите,като нямам подарък да върна,ами аз имах ,другата снаха нямаше.
И стана тя,сконфузен друг.
Може да съм била подла да подведа,че няма да има подаръци,знам ли,не помня защо точно мен затисна.стреля по мен,но улучи другаде.
Та децата,поне малките,се радват на стотинка, виж майките са друго.Радостта е в общуването ,в чувството да си обичан. Няма да забравя внука с една гореща прегръдка, по Коледа.Дано я повтори,че топли това,пък за другото всеки според себе си да приема.
Знам,че искат скъпа кухня и   някакви мъжки  комплект с ключове  технически неща. Ще дам колкото имам. После скоро е рожден ден и тогава ,та от двата случая  ще се покрият  игрите,но наведнъж няма как да стане,имам разходи и планове и аз.
Кой доволен , аз съм със сигурност.Като видя децата е достатъчно.

# 602
Още ли сме на 20левовата драма? Това си е излишно опъване на нерви. За мен е важно детето ми да има подаръци от бабите и дядо, пък дори и всичките аз да съм ги избирала и плащала. Радостта, че това е от баба/дядо е голяма.
То ако ти ги плащаш и купуваш реално не са от баба му и дядо му, ами изкуствено създаваш положителни емоции у детето към баба и дядо му. Един ден като порасне, ще осъзнае, че баба и дядо не са това, което е в неговите представи, но това е друг въпрос.

Обяснявам: детето иска кукла герой. Баба казва купи, ще ти дам парите. Намирам я и я купувам. Знам, че сумата за куклата е много за бабата. Тя ми дава да кажем 50лв и казва - ето за куклата и с остатъка й вземи нещо друго. Реално куклата струва повече. Баба доволна, дете доволно.

# 603
Още ли сме на 20левовата драма? Това си е излишно опъване на нерви. За мен е важно детето ми да има подаръци от бабите и дядо, пък дори и всичките аз да съм ги избирала и плащала. Радостта, че това е от баба/дядо е голяма.
То ако ти ги плащаш и купуваш реално не са от баба му и дядо му, ами изкуствено създаваш положителни емоции у детето към баба и дядо му. Един ден като порасне, ще осъзнае, че баба и дядо не са това, което е в неговите представи, но това е друг въпрос.

Обяснявам: детето иска кукла герой. Баба казва купи, ще ти дам парите. Намирам я и я купувам. Знам, че сумата за куклата е много за бабата. Тя ми дава да кажем 50лв и казва - ето за куклата и с остатъка й вземи нещо друго. Реално куклата струва повече. Баба доволна, дете доволно.
Много готин човек си ти, стопли ми душата. Браво! Наистина много хубаво си го измислила.

# 604
Гугъл, благодаря. Наистина не бих позволила баба й да се чувства зле, че не може да купи хубав подарък. Първо, че е на 75 и не е в течение на днешните играчки, второ че финансово няма как да си позволи. Тя никога не знае колко струват подаръците й. Винаги са "по-малко" от това, което е дала Stuck Out Tongue Winking Eye

# 605
Това работи добре само ако бабата има едно внуче. Защото при две може и другото да поиска кукла-герой за спомен от баба, а другото семейство да не е склонно/ да няма финансовата възможност да направи същия жест. И тогава второто се огорчава излишно, защото мисли, че баба не иска да му купи същото.

И малко извън темата, но наистина ли подарък под 50 лв се брои за нехубав?

# 606
Не виждам проблем да се създава връзка между деца и баби, дори и с подаръци, доплатени от родителите. Аз, обаче не съм видяла дете, което да се намръщи на евтина играчка (говоря от 3 до 10 г). След това, ако са възпитани, осъзнават реалността. Синът ми се радва на суха паста и помберс, изпратени му от баба му. Не е като да няма пари да си купи сам, каквото му се е прияло, но го топли отношението, че тя иска да го зарадва с неща, които, като малък е харесвал.

В казуса с парите, като не сте уточнили сумата, как разбра, че "се е почерпила" с 20 лв. от собствените си пари? Адски нагло ми звучи изказването ти.

Да не говорим и за другото, че била добре материално. Ти ли си ги изкарала тези пари, а? Длъжна ли ти е с нещо? А длъжна ли е с нещо на муньо, който и е съобщил сумата.

Аз, ако съм на свекърва ти, ще си се кача на метлата и ще ходя да тормозя Уиш да пием по вино. Така хубаво ще ги напасна тези 120 лв. Направо ме убивате с претенциите си. Аз от родителите си се притеснявах да взимам пари след 16-18 години. Не е като да не са ми давали и да не са купували неща за детето, но никога не съм изисквала и не съм броила, колко са дали. Имало е случаи да кажат, че те ще купят нещо, което трябва в момента, винаги съм питала, колко могат да си позволят, ако искам по-скъпо, доплащам. Хем те доволни, хем аз, хем детето се радва.

Никки, съгласна съм и с твоето мнение, за това е редно да се оставят бабите и дядовците на мира да купуват каквото си преценят. Наистина децата в ранна възраст нямат големи изисквания. Родителите им ги наслагват. Всеки с пораснали деца е давал пари за скъпи играчки и дрехи, които са прашасвали.

# 607
Даун, и аз мисля като теб. Само, че явно не можах да го обясня толкова добре. Simple Smile
Подаръкът за това е подарък, защото човек го прави доброволно и да зарадва другия. И аз и се чудя на свекървата, при толкова придирчива снаха, защо въобще се мъчи. Да купи един Спайдърмен на детето и да не се занимава с претенции.

# 608
Колкото, толкова е най-полезното отношение към другите. Така мисля аз. И с такова отношение можеш да се зарадваш и на малкото. Носи душевен мир и не образува ядове.
Особено пък по отношение на не много дисциплинирани във финансите човеци. Сметки само на собствените пари.

# 609
Особено пък за  децата. Те се радват и на отверка. Изобщо не им пука, колко струва играчката, ако могат да си я завлекат някъде и разфасонират Simple Smile. Била съм и свидетел на родители, които не дават на детето да пипне играчка, защото е скъпа. Или да не се маже, ако е със скъпи дрехи.

Това е много стрес и за родителите, и за детето.

# 610
А викате ли на свекървите си “майко” както на времето? Grinning

# 611
Не, аз майка си имам.
Обръщам се по име, макар че в момента нямаме никакви отношения и не поддържаме контакт.

# 612
  • при късмета
А викате ли на свекървите си “майко” както на времето? Grinning
Ау, недей Joy

# 613
Nickkie, не гледам ценовата страна на подаръка. Може и за 5лв да е, не ме вълнува. Обаче ако детето иска нещо, което е скъпо и бабата е обещала да го купи, защо да не подпомогна. Тя жената няма на идея колко струват тези играчки. Да не говорим, че и детето няма идея, че подаръка струва ХХ пари. Ако поиска нещо супер скъпо и без повод, което не можем да си позволим, отказвам и обяснявам. Няма драми.

Down Under, и аз съм виждала много такива случаи. Не пипай играчката, че е скъпа. Излез от пясъчника, че ще си изцапаш роклята, обувките....... Слава богу не съм се чалнала толкова. Играчките са за игра. За жалост, дъщеря ми си пази всичко, не губи и не чупи и у нас сме се позатрупали вече. Единствено държа на безопасността на някои неща и там купувам възможно най-качественото, според нашите финанси. Например вече купуваме ролери за втори път. Кара от 3 годишна. Ами не мога да си позволя да взема такива със съмнително закопчаване.

И да, колкото и да съм я оплювала свекърва ми в темата тук, казвам майко. Сама си го реших, защото името й няма хубаво галено обръщение, а по цяло име ми е супер гадно. Това беше по-лесния за мен вариант и драми няма.

# 614
И аз казвам майко на свекърва ми. Никой не ме е принуждавал, никой не ме е карал. Така съм го почувствала и така го правя. Жената действително се отнася към мен като към дъщеря, заслужила го е.
Мъжът ми се обръща по същия начин към моите родители.

Общи условия

Активация на акаунт