С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 96 979
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Аз нещо не можах да схвана драмата. Ами като си има всичко детето, бабата да купи нещо по свое усмотрение или събирайте сумата и накрая купете нещо по- голямо, знам ли. Или пък да и купува по една книжка всеки месец, моята на това се кефи.
Аз имам същата драма, ама !!!! отбележете с майка ми, даже не е горката ми свекърва. Та, баба-тъща дава пари и посла 20 пъти пита "ама какво му купи с тях?". Викам - напълних хладилника ."Еее, ама как." Така. И това всеки път.
Горките ми презадоволени деца нямат особена нужда от 21478318 си лего, ама ядат всеки ден.
И другия номер "Пращам ти Х лева да идете някъде този уикенд". Викам "Не може, не стигат, в този момент не можем да си позволим да отидем." Парите наистина не са малко, но ние сме 5 членна фамилия и не стигат, а в дадения момент не можем да си позволим почивка, с което нямаме драма - ще си седим у нас, ще идем при свекървата или при майка ми (въпросната дарителка). Обаче тя упорства "Вие скоро не сте водили децата на басейн." Аз вече сериозно раздразнена, питам "От кога ходенето на басейн е жизнено необходимо?" "Ама за децата е добре". И все в тоя дух, докато накрая на мен ми прекипи и почна да викам.
Повтарям - това е майка ми, баба-тъща, не баба-свекърва.
Знам, че от любов и грижа го прави, ама е голяма досада. Особено ако в тоя момент имам някакви други проблеми на главата и не ми е до разправяне с нея.
А баш. Ето, че някой ме разбира. И да, няма никакво значение коя баба е. Досадно си е. При положение, че живеем в кутийка, да пълня с още и още играчки ми се вижда нелепо. И то само да почеша егото на някого, че е добра и всеотдайна баба.
Боряна, с празни ръце може и да не се ходи при дете, когато отиваш на гости. Когато си се прибираш в къщата, това става прекалено често и си мисля, че не е много възпитателно. Тя сега е малка и не разбира, но много скоро ще започне да " гледа в ръцете".
Баща ми също прекаляваше. Той пък дава рядко, но големи суми. Дадох му сметката на спестовната й застраховка и му казах, като иска, да внася там. Миряса.

# 631
  • Пловдив
Аз проблем с приемането на сумите нямам (зелен озъбен). Колкото по-големи, толкова по-добре. Имам проблем да ме питат какво направих с тях. И да не са съгласни с обяснението.

# 632
Кали, вкарай ѝ идеята, че след време детето няма да помни подаръците, ами преживяванията. Като ѝ е толкова мерак, да си хване внучето за ръчичка и да го води по разни детски забавления – куклен театър, детски кътове, дори една дълга разходка в парка ще е от полза и за детето, и за теб – да си починеш малко, да направиш нещо за себе си, да излезете сами с мъжа ти или др. от този род. Пък като излязат заедно, да ѝ купува разни неща, то детето само ще си поиска.
Абе, като иска да е баба, да се държи като баба. Децата се впечатляват от тези неща и след време си спомнят не шоколадите и бананите, ами емоциите покрай общите забавления с бабите и дядовците си.

# 633
  • София
С празни ръце не става да отидеш при дете,не сте ли били деца?Все нещо трябва да  е.Докато не разбират може и една касичка да предложите бабата да пълни,като е такава "показна",вероятно и това няма да и харесва.То наистина като погледнеш от другата страна някак е  различно-пълни  шкафове с ненужни неща.
Защо да не става? Бях полудяла от свиркащи, подскачащи, мигащи и писукащи играчки, на които синът ми обръщаше внимание за 5 минути. След това се премина през сокчета, вафлички, шоколадови яйца... Не че не бях предупреждавала, на български, с възможно най-ясната дикция... Кому е нужно това пилеене?

# 634
Баща ми също прекаляваше. Той пък дава рядко, но големи суми. Дадох му сметката на спестовната й застраховка и му казах, като иска, да внася там. Миряса.
Аз чета и се питам дали щях да се оплача, ако някой дойде да ми даде голяма сума. Май не. Винаги може ненужните играчки (след като детето им се нарадва) да се опаковат за деца в нужда. Ако пък сумите са ви прекалено големи и се чудите къде да ги сложите, защото пари не ви трябват, пак могат да се дадат за благотворителност. Май ми е време за почивка от форума, защото започнах да се чудя аз като стандарт дали не излизам сериозно от клуба, при такова положение и мненията ми са нерелевантни за вас, защото сме от различни светове. На нас свекърите само ни искат суми и усещам, че често дори не се дразня на това. Хич не си представям да седна да се ядосвам, ако ни затрупваха с пари и подаръци - все ще им се намери приложение или ще се намери някой, който да им се зарадва. Ама ето, явно има една граница на богатството, отвъд която става досадно да ти се дава и вече се чудиш в какво да го налееш. Дай боже всекиму.

# 635
Може аз да гледам от моята точка,рядко виждане и  спонтанно желание  да зарадвам.Наистина повечето неща са под нивото им,което признавам,но някак искам,идва ми отвътре да дам нещо.Нямам проблеми, може да ги хвърлят нещата,но благодарят  и  вземат ,тук не съм познала снаха си да се оплаква.Пък вися редовно.
Застраховка може ,влог може ,нещо  каквото е приемливо.
Ама няма да стане,имам и аз съпротива - не знам  в еснафлъка ли е,в друго ли,цял живот така е  било.
А да се прибираш  в къщи с подаръци всеки ден ,или често,е  излишно и за двете страни.

# 636
Да ви имам проблема.
Ако толкова съм затрупана,един номер по-големи обувки ще им купя и пак ще ги наместя.

# 637
  • Варна
Гугъл, не четеш внимателно... Wink
Не става въпрос за презадоволеност и невъзможност да се похарчат сумите. Става въпрос, че срещу тези суми се изисква в последствие доказателство, че те са похарчени конкретно и само за детето и то не за ежедневни "глупости", като храна и памперси.
Става въпрос и за възпитателния момент за детето.
Става въпрос и за показност и съревнование с останалите баби.
За ей такива дребни нещица става въпрос. Повярвай ми, не само има къде да наместя сумите, ами и пак няма да ми стигнат. Само че закупуване на нови гуми за колата не се признава, независимо, че това е семейната кола, която вози и въпросното внуче.
П.с. И повярвай ми, играчка, която е била в ръцете на две годишно половин-един час, рядко става за даряване после...

# 638
  • Варна
Да ви имам проблема.
Ако толкова съм затрупана,един номер по-големи обувки ще им купя и пак ще ги наместя.
Ама нямам място, бе душкооо...

# 639
Кали,
За последните ти доводи съвсем те разбирам.
И моята е още съвсем малка, но не искам да свиква с това постоянно купуване на подаръци и като цяло материализма, на който възпитаваме днешните деца. Все си мисля, че ако няма 10 кукли и 15 колички примерно, все ще оцелее това дете. Според мен колкото по- малко пластмасови боклуци, толкова по- добре. Има много други начини за развиване на въображение или придобиване на определени способности. Или както каза ти - да не гледа хората в ръцете.
Аз на нашите баби директно им забранявам да мъкнат през 3 - 4 дни разни боклучета, по - добре например за рождения ден да и купят колело, триколка, нещо такова.

# 640
  • Пловдив
Хич не си представям да седна да се ядосвам, ако ни затрупваха с пари и подаръци - все ще им се намери приложение или ще се намери някой, който да им се зарадва. Ама ето, явно има една граница на богатството, отвъд която става досадно да ти се дава и вече се чудиш в какво да го налееш. Дай боже всекиму.
Не е проблемът в парите, а в изискването какво да се направи с тях, обясненията после и сърденето защо не са похарчени за еди си какво.

# 641
  • София
Скрит текст:
Гугъл, не четеш внимателно... Wink
Не става въпрос за презадоволеност и невъзможност да се похарчат сумите. Става въпрос, че срещу тези суми се изисква в последствие доказателство, че те са похарчени конкретно и само за детето и то не за ежедневни "глупости", като храна и памперси.
Става въпрос и за възпитателния момент за детето.
Става въпрос и за показност и съревнование с останалите баби.
За ей такива дребни нещица става въпрос. Повярвай ми, не само има къде да наместя сумите, ами и пак няма да ми стигнат. Само че закупуване на нови гуми за колата не се признава, независимо, че това е семейната кола, която вози и въпросното внуче.
П.с. И повярвай ми, играчка, която е била в ръцете на две годишно половин-един час, рядко става за даряване после...
Това едно на ръка. Друго – това, което Likeadream казва: не искам синът ми да се учи на такова презадоволяване.

# 642
  • Варна
Аз искам Гугъл да ми каже конкретни деца в нужда, на които могат да се изпратят няколко кашона играчки. Ама големи. Щото това ще реши и моят проблем и същите проблеми на няколко приятелки.

Децата в нужда обикновено имат по-голяма нужда от дрехи, обувки и храна. Играчките са на последно място. Бях носила дрешки и играчки в дом за деца. Не ги искат. Имали много. Искат адаптирано мляко и памперси.

# 643
Аз искам Гугъл да ми каже конкретни деца в нужда, на които могат да се изпратят няколко кашона играчки. Ама големи. Щото това ще реши и моят проблем и същите проблеми на няколко приятелки.

Децата в нужда обикновено имат по-голяма нужда от дрехи, обувки и храна. Играчките са на последно място. Бях носила дрешки и играчки в дом за деца. Не ги искат. Имали много. Искат адаптирано мляко и памперси.
Ами не се е налагало да търся такова нещо, затова и нямам идея къде се прави наистина, а и повечето ми връстници нямат деца на този етап. Когато бях малка, често играех с играчки, подарени от други деца, на които са им излишни и имат прекалено много. Затова си мислех, че все ще се намерят деца, които да им се зарадват. Моят кашон го оставихме веднъж на пейката пред блока и първите цигани, които минаха, го взеха.

# 644
  • Canada
Аз чета и се питам дали щях да се оплача, ако някой дойде да ми даде голяма сума. Май не. Винаги може ненужните играчки (след като детето им се нарадва) да се опаковат за деца в нужда. Ако пък сумите са ви прекалено големи и се чудите къде да ги сложите, защото пари не ви трябват, пак могат да се дадат за благотворителност. Май ми е време за почивка от форума, защото започнах да се чудя аз като стандарт дали не излизам сериозно от клуба, при такова положение и мненията ми са нерелевантни за вас, защото сме от различни светове. На нас свекърите само ни искат суми и усещам, че често дори не се дразня на това. Хич не си представям да седна да се ядосвам, ако ни затрупваха с пари и подаръци - все ще им се намери приложение или ще се намери някой, който да им се зарадва. Ама ето, явно има една граница на богатството, отвъд която става досадно да ти се дава и вече се чудиш в какво да го налееш. Дай боже всекиму.

О-оу, усеща се завист в този пост.

Общи условия

Активация на акаунт