С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 97 214
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Ами странно ми е. Кога намери време да я израсте - на 3 години. А и как се разбира, че я е израсло, като такава храна не му се дава, защото е алергично? Не сме тук всички професори алерголози, нали трябва да се ограмотя, като стана свекърва да знам, кога изчезва алергията, каква алергия я измества и т.н. Simple Smile
Ако научиш простото правило, че с алергично дете не се поемат рискове да даваш нови храни, ще си достатъчно ограмотена.

# 421
Да, тя обясни доста ясно малко по-нагоре с нормални думи, мисля че дори и бабата би разбрала, ако иска ...

# 422
Да, тя обясни доста ясно малко по-нагоре с нормални думи, мисля че дори и бабата би разбрала, ако иска ...
А, именно. Ако иска. Ей там е проблемът. Аз си признавам, че на мястото на Поспаланчо, не бих оставяла детето при бабата, без мое присъствие. При условие, че може да се стигне до животозастрашаваща ситуация, не бих поела този риск.

# 423
  • София
Както и да се обясни, има хора, които са на принципа "абе много разбира тя, аз 2 деца съм отгледала и нищо им няма, тя ще ми разправя за алергени и дрън дрън". Съответно заджуркват орехи с мед на много малки деца, понеже било много полезно. Да, полезно е, спор няма, ама ако майката не ги е давала тези неща до сега? Така че обяснението не винаги помага. Ако свекървата е съобразителен и интелигентен човек, и без много да й се обяснява, когато й хрумне някоя идея ще звънне и ще пита - това и това включено ли е в менюто и т.н., а не да го кара на принципа "аз съм опитна, таа пикла нищо не разбира".

# 424
Ами ако нямат избор и трябва да го оставят, може би да и заведат един лекар да и обясни, щом просто на инат прави. Не знам.
Моята свекърва примадона никога не е взимала детето нито за час, защото нямала време и защото било разхвърляно, нямала кога да чисти, иначе в нас висеше да дава акъл всеки ден. Simple Smile

# 425
Има хора, при които и обяснение от лекар няма да помогне. Те веднага контрират с довода "Лекарите нищо не разбират."

# 426

Ако детето е било само на кърма или АМ до шестия месец, майката е в пълното си право да храни кога и как да се въвеждат храните.

Надявам се, че казусът е измислен и пресилен за целите на драмата.

Ех,тези загрижени мами,дето си оставят бебетата на свекървите да им ги гледат с месеци и то баш в периодите на захранване,зъбки..

Точно затова мисля, че казусът е измислен и пресилен. Въпреки че не са нужни месеци, понякога стигат и минути.

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 14:37 от kati_v

# 427
Ох, не е за смях, но трябва да направят "Бързи, смели, сръчни" за свекърви - колко забранени храни ще успеете да набутате на бебето за единица време (максимална - 10 минути). Или може би вече има, я колко състезатели тренират усърдно.  Laughing

Историята от онзи сайт е пълна пързалка. Като се почне още от култа към АБ-то (да, бабите ни едно време трева са пасли и са ръгали антибиотик на бебе за добър ден) и се стигне до "изплетох терлички на бебето и заради това ме нарекоха соц-боклук". Трябвало е повече да се постарае авторът, ако е искал да му хванат вяра.

# 428
  • до едно тепе
Мдаа и луканка и беше дала и то в мое присъствие- обърнах се да отида в кухнята. 
Общо взето моята свеки е от типа не ми разправяй как да го гледам в следващите 2 часа ами заминавай, където си тръгнала. Което понякога хич не е от полза. Общо взето съм свикнала да си водя с мен децата и не ми пречи. Но те си я търсят, искат да ходят там и затова ги водим за по час- два. Рядко остават по един следобед примерно. А не оставам с тях, защото там често е и племенника и ми става твърде пренаселено.  В повечето пъти сме наблизо и времето за реакция, ако се обади е в рамките на 10- 15 мин.В случая с ореха можеше да звънне да пита дали да и даде, нооо просто е такъв човек.

# 429
А, именно. Ако иска. Ей там е проблемът. Аз си признавам, че на мястото на Поспаланчо, не бих оставяла детето при бабата, без мое присъствие. При условие, че може да се стигне до животозастрашаваща ситуация, не бих поела този риск.

Ако се гледат постоянно, възникват ситуации, при които се налага да се взимат несъгласувани решения. За всяко нещо не може да се звъни постоянно.
Аз се обаждам само, ако е свързано с лекарства и нещо не съм разбрала за даването им. Обикновено им казвам да са написани на лист относно  дози и часове за прием .  Оттам нататък решенията са мои. Какво ще ядат, как ще са облечени, къде ще ходим, на какво ще играем, решавам аз. Когато са при тях, решенията са техни. Казано ми е  да не давам единствено  мед и шоколад до определена възраст.

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 00:00 от K.A.G.

# 430
Ами странно ми е. Кога намери време да я израсте - на 3 години. А и как се разбира, че я е израсло, като такава храна не му се дава, защото е алергично? Не сме тук всички професори алерголози, нали трябва да се ограмотя, като стана свекърва да знам, кога изчезва алергията, каква алергия я измества и т.н. Simple Smile

Нищо странно няма. Моят син имаше алергия към белтъка на кравето мляко и я изеастна точно за три години. До тогава не трябваше да яде и телешко. Ядеше козе сирене и всякакви други меса. С маслото не е имал проблем, но там белтъкът е разграден. Имаше и алергия от ягоди, която също премина. Сега яде всичко. Не съм чувала за алергия към орехи, но не е невероятно да има, а и на дете под 3 години не бих дала ядки, заради опастност от задавяне.

Поспаланчо, защо и оставяш детето? След като и нямаш доверие, не би следвало да го правиш. Казах, че моето беше с алергия към белтъка на краве мляко. Него го има и в телешкото месо и в шоколада и в тестени с мляко. Това, както стана ясно от постовете на Салсиша не се разбира от много хора. По този повод, не съм оставяла детето на друг, освен на баща му  за дълги периоди. Когато съм го оставяла съм оставяла и храна и съм обяснявала, защо не трябва да се дава това или онова. Аз имах късмет с разбрани баби и дядовци.

Давала съм да му взимат разни боклучета като Зрънчо и Помберс. Не му навреди, че е ял веднъж месечно. И до сега баба му му слага пакети + бейк ролс, защото тук ги няма и той се кефи, а е на 17 Simple Smile.  Имат си малката тайна и поглезване.

Последна редакция: нд, 11 мар 2018, 04:08 от Down Under

# 431

Ако се гледат постоянно, възникват ситуации, при които се налага да се взимат несъгласувани решения. За всяко нещо не може да се звъни постоянно.
Така е. Но когато е налице опасност не само за здравето, а дори за живота на детето, за никакво постоянно гледане не може да става дума. И за половин час не бих рискувала да го оставя. В конкретния случай на Поспаланчо, това е риск, който е абсолютно неоправдано да се поема. Тя сега само се възмущава какви глупости твори свекървата за сметка на здравето на детето. Не че не е за възмущение. Напротив. Но няма нужда да се рискува при някоя поредна глупост детето да даде фира. И няма оправдания за поемане на подобен риск. Ама търсели се, ама пренаселено било. Кое ти е по-важно- деттео да е живо и здраво или нещо друго? След като е ясно що за типаж е свекървата, детето ще стои при нея само и единствено в мое присъствие. Или в присъствието на бащата, ако той е достатъчно отговорен към здравето му. Тук не става въпрос за капризи, а за животозастрашаващи ситуации. С тях компромис е недопустим.

# 432
Хайде сега да си признавате Wink Аз не съм от тях, а вие Grinning
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=108654

# 433
Хайде сега да си признавате Wink Аз не съм от тях, а вие Grinning
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=108654
..пу,пу..не съм

# 434
Хаххххх! Водя класацията. Очаквано- раците сме и най-хубави, и най-добри, и най-неразбрани от околните.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт