С какво ви дразнят свекървите - тема 92

• 97 148
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
И аз не мисля, че проблемът е в свекървата. При положение, че няма финансова рамка ти можеше да купиш дрехи на Вирсачи за 5000 лв. Тогава пак ли щеше да очакваш от жената да ти възстанови пълната сума? Въпрос но досетливост е, когато някой ти казва, че иска да ти направи подарък, да избереш нещо неособено скъпо. Това ми напомни като се заженихме с мъжа ми как и двете роди скокнаха да ни плащали сватбата. Най- спокойно им обясних, че ако е така ще избирам всичко най- евтино и няма да ми е спокойно Никой не протестираше и си платихме сами и организирахме по наш кеф.
Честно казано, на мен ми е странно някой да очаква от роднините си да подсигуряват базови неща за детето му. Детето и всички разходи по него са задължение на двамата родители. Ако бабите решат да подарят нещо го правят на добра воля и да зарадват детето.
Нашите баби например купуват рокли и играчки на щерка ми, когато преценят и по тяхно усмотрение. Не винаги ми харесват на 100 про, но приемам с усмивка и благодаря. За такива дребни неща как ли не бих тръгнала да правя драми, хеле пък да пускам тема в бгмама.

# 571
В случая изобщо не става дума за сумата.Първо е жена с добри финансови възможности,ако това има значение.
Аз не съм я молила (и не бих) за нищо.С помощ и без помощ всеки пазарува за детето си.Проблемът е,че се изхвърля,а после се отмята.Значи ако правиш нещо?го направи без селянии.И въпросът изобщо не е за тези 20лв.,а за постъпката,много е важно от парите,които е обещала на детето да си купи подарък!
 При тези хора си е патент.Ако тръгна да пиша,колко неща са обещавани и неизпълнявани ще стане роман.Последно свекървата щеше да плаща на детето абонаментния план на телефона(пак без никой да я моли).Плаща пет месеца по 14 лв и рЕзко и писнА.Еми айде нема нужда...

Бяхте ли обсъдили цената на подаръка? Ако да, защо не ви прати парите предварително?

# 572
В случая изобщо не става дума за сумата.Първо е жена с добри финансови възможности,ако това има значение.
Аз не съм я молила (и не бих) за нищо.С помощ и без помощ всеки пазарува за детето си.Проблемът е,че се изхвърля,а после се отмята.Значи ако правиш нещо?го направи без селянии.И въпросът изобщо не е за тези 20лв.,а за постъпката,много е важно от парите,които е обещала на детето да си купи подарък!
 При тези хора си е патент.Ако тръгна да пиша,колко неща са обещавани и неизпълнявани ще стане роман.Последно свекървата щеше да плаща на детето абонаментния план на телефона(пак без никой да я моли).Плаща пет месеца по 14 лв и рЕзко и писнА.Еми айде нема нужда...

Бяхте ли обсъдили цената на подаръка? Ако да, защо не ви прати парите предварително?

Не сме обсъждали.Но и предварително да ми беше казала,че може да отдели 10лв.,аз пак щях да си купя същите неща,защото не разчитам друг да ми облича детето.Нито съм я питала-нито молила.
Ако не беше обаждала,няма никакъв проблем.Но постъпката не одобрявам.
 Аз съм научена,че когато казваш нещо първо трябва да помислиш.

# 573
Не сме обсъждали.Но и предварително да ми беше казала,че може да отдели 10лв.,аз пак щях да си купя същите неща,защото не разчитам друг да ми облича детето.Нито съм я питала-нито молила.
А не са ли те научили да разговаряш и комуникираш? Какво би купила ти и на какво разчиташ за обличането на детето ти няма нищо общо с простия факт, че дори не ти е дошло на ум да попиташ в каква ценова рамка трябва да вместиш обещания подарък. Не става дума за това ти какво би купила и как сама обличаш детето си, а затова, че и на двете със свекърва ти ви куцат елементарните умения за комуникация.

# 574
А не са ли те научили да разговаряш и комуникираш? Какво би купила ти и на какво разчиташ за обличането на детето ти няма нищо общо с простия факт, че дори не ти е дошло на ум да попиташ в каква ценова рамка трябва да вместиш обещания подарък. Не става дума за това ти какво би купила и как сама обличаш детето си, а затова, че и на двете със свекърва ти ви куцат елементарните умения за комуникация.
Сумата и е съобщена от мъжа ми и тя е наясно и съгласна с нея.На път за Еконт обаче е решила да се почерпи с част от сумата.
 А относно уменията ми за комуникация няма как да знаете,защото не ме познавате!

# 575
  • при късмета
Ами като сама казваш, че не сте обсъждали сума, то комуникативните ти умения се виждат и от самолет и не е нужно да те познаваме. Извинявай, обаче само защото си преценила, че свекърва ти има финансови възможности и е казала, че ще даде пари за детето, не значи, че трябва да ви поеме пълната сума. Ако първо го бяхте обсъдили, това все пак нямаше да се случи, нали?
Едно е да кажеш "Смятам за 100-120лв. да взема еди какво си на детето" и тя да потвърди, че ще ги даде, съвсем друго да взимате каквото прецените и после да очакваш да ти я покрие

# 576
  • София
Ами като сама казваш, че не сте обсъждали сума, то комуникативните ти умения се виждат и от самолет и не е нужно да те познаваме. Извинявай, обаче само защото си преценила, че свекърва ти има финансови възможности и е казала, че ще даде пари за детето, не значи, че трябва да ви поеме пълната сума. Ако първо го бяхте обсъдили, това все пак нямаше да се случи, нали?
Едно е да кажеш "Смятам за 100-120лв. да взема еди какво си на детето" и тя да потвърди, че ще ги даде, съвсем друго да взимате каквото прецените и после да очакваш да ти я покрие
Нали е написала, че сумата е предварително обсъдена и одобрена от свекървата, за каква липса на комуникация говорите? За мен си е селско такова отмятане и то за 20 лв. Ако ще 50лв. да беше отделила и да каже давам 50 - щеше да е по-дбре, отколкото да се съгласи на 120 и пътьом - ами аз поизхарчих малко от подаръка - на' ти к'вото е останало. Въпроса тук не е за 20-те лева, а е принципен за отношението към родителите и най-вече към детето.

# 577
Е аз някъде казала ли съм,че държа да поеме пълната,половината или незнам си  каква сума?Тя сама си решава.
 Изобщо прочете ли последния ми пост?

# 578
Нали е написала, че сумата е предварително обсъдена и одобрена от свекървата, за каква липса на комуникация говорите? За мен си е селско такова отмятане и то за 20 лв. Ако ще 50лв. да беше отделила и да каже давам 50 - щеше да е по-дбре, отколкото да се съгласи на 120 и пътьом - ами аз поизхарчих малко от подаръка - на' ти к'вото е останало. Въпроса тук не е за 20-те лева, а е принципен за отношението към родителите и най-вече към детето.
Именно!

# 579
Сумата и е съобщена от мъжа ми и тя е наясно и съгласна с нея.На път за Еконт обаче е решила да се почерпи с част от сумата.
 А относно уменията ми за комуникация няма как да знаете,защото не ме познавате!
Не, изобщо не става дума за това каква сума ѝ е съобщил мъжът ти, след като сте купили подаръка. Въпросът е дали сте разговаряли и конкретизирали фонансовите граници на подаръка ПРЕДИ неговото закупуване. Явно, не сте. Толкова за уменията за комуникация.

# 580
Кое му е “именно”-то като по-горе казваш

Не сме обсъждали. Но и предварително да ми беше казала,че може да отдели 10лв.,аз пак щях да си купя същите неща

Чудиш се и ти май с какво да се фръцнеш из темата.
Айде, Нема нужда!
При положение, че сама казваш, че дори и жената да ти беше казала 10лв за подарък ти пак си щяла да похарчиш 120лв за какво си се затръшкала?

# 581
Интересно твърдящите, че сумата е обсъдена ПРЕДИ ПОКУПКАТА, умеят ли да четат?
Каза да купим анцунг и маратонки на детето и тя ще изпрати парите.Трябваше да прати 120лв.,колкото са покупките,
Обсъдени са леко СЛЕДВАРИТЕЛНО.

# 582
Абе, ти не разбра ли, че то изобщо няма нужда от обсъждане, щото “свекървата възможности има.”. Като й кажат “Дай Х пари за внучето.” тя е длъжна да плаща до стотинка, защото видиш ли пари има, внуче има, ама нейни си разходи, нужди и желания - не!

# 583
Разбрах само, че и двете някой е пропуснал да ги научи да разговарят.

# 584
Леко се стресирах,защото планирам да участвам в подарък, скъпо е за мен,но все пак вместо боклуци е добре пари  и да знам, че участвам в нещо  желано.Та си мислих ,колкото имам  и да добавят,пък не мечтая  дори да се подписвам на подаръка,просто аз да знам, че нещо  желано получават.При две деца си е разходи.
Сега съм в стрес.Кой  ще разбере и кой няма какво съм искала.

Общи условия

Активация на акаунт