Как е най-правилно?

• 27 823
  • 229
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Полезен е форума точно с това. Срещах хора, които иначе никога няма да срещнеш и ти казват неща, които иначе никой не би ти казал. Това е безценно.

# 121
Това, което бих те посъветвала е да се опиташ да се преквалифицираш, да намериш по-високо платена работа. Например, ако не знаеш език - запиши курс, ако нямаш парите, помоли мъжа ти, очевидно има средства, използвай ги умно, ако пък нямаш висше да кажем, запиши и тн. Така ти ще се чувстваш по-добре, ще имаш повече самочувствие защото в момента ми се струва, че си много свита така да се каже, мъжа ти ще знае, че има амбициозна жена до себе си, която не се оставя на милостинята му, и ще си по-подсигурена. Разбирам, че имаш деца и за момента ако са малки сигурно искаш да се грижиш за тях, но в по-дългосрочен план в днешно време, е добре да балансираш нещата. Пак, при положение, че той има средства нещата стават по-лесно. Изготви един план на действие, с какво ти харесва да се занимаваш, има ли пари в това, какви умения се изисква, каква квалификация, имаш ли тези умения? Не, тогава какви курсове трябва да запишеш и тн и тн, помоли го да ти помогне финаново, или с децата, или да наеме бавачка. Ако е човек, който държи на теб, ще те подкрепи изцяло в твоето желание да се развиваш и ще ти помогне както може. След това, когато да кажем изпълниш плана си, стигнала си до заветната желана заплата (или ако имаш бизнес примерно - приходи) ти можеш да му върнеш парите, които е дал, или ако той не иска да ги приеме, да му купиш някакъв по-голям подарък, който той иска.

Не искам да съм черногледа, но има мъже (и жени), които всякакви звезди ще ти свалят в началото, докато не си напълно зависима. След това гледай сеир....

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 17:09 от Анонимен

# 122
Не съм чела коментарите, но аз не виждам да имате проблем. Жилището той ще го придобие преди брака, ако добре съм разбрала. До колкото съм запозната, от това следва, че то ще е лично негово. Може би и това е причината да не търси никаква финансова “помощ” от вас. Вие също не сте съгласна да участвате финансово в нещо, което няма да е ваше, което е разбираемо.
Няма за какво да се терзаете.
Доверете се на човека до вас и се съсредоточете върху това да създадете приятна атмосфера в дома, където ще живеете като семейство.

# 123
  • София
mamanorge, ситуацията има няколко гледни точки. От една страна той го придобива точно преди брака, но реално после той ще го плаща от общия им бюджет, а в същото време няма да е общ.

Аз също живея в апартамент на приятеля ми, който също беше празен, но ситуацията беше различна. Плащала съм за мебелите вътре, но пък апартаментът е купен кеш т.е. купуали сме нещата спрямо бюджета ни, когато колкото сме имали, а не е висяла вноска.

# 124
mamanorge, ситуацията има няколко гледни точки. От една страна той го придобива точно преди брака, но реално после той ще го плаща от общия им бюджет, а в същото време няма да е общ.
Това много променя нещата.
Да си призная, аз бих се почувствала огорчена от факта, че бърза да купи апартамент преди да сключи брак с мен, а има планове да го изплаща от общия ни бюджет. Съвсем сериозно бих попитала партньора си, това което питам и тук, за да няма недоразумения на по-късен етап.

Последна редакция: нд, 18 фев 2018, 16:37 от Анонимен

# 125
Хм,тази тема отваря един друг въпрос,който мен лично ме касае много.
Когато жената живее в жилището на мъжа до колко трябва да инвестира в него?Като ремонти,като пари за мебели и тн.?
Това е семейното жилище,но е купено/наследено от мъжа много преди изобщо двамата да се познават.
Ако в един момент се разделят(случват се такива неща),той може да и посочи вратата и тя няма право на никакви претенции над жилището.
Чувала съм около мен какви ли не коментари относно жени,които изпаднали в подобна ситуация искат обезщетение от мъжа.На тях се гледа с лошо око обикновено.
А реално са вложили всичките си пари в това жилище ,за ремонти,за мебели ,техника.Но на практика не е тяхно,трябва да станат и да си идат,да останат с...едното нищо,на улицата.
Какво мислите?

# 126
То това не важи само за жените Simple Smile Имам позната, която си има приятел и живеят заедно на квартира. В един момент, момичето си купува апартамент и се нанасят да живеят там. Почват с ремонта и кой какво плаща, не ми е ясно. Дали момчето се е включило финансово, също не зная. Но ако един ден се разделят, той губи това, което е вложил. Сега и той ще си купува имот и ще си го изплаща сам.

# 127
То това не важи само за жените Simple Smile Имам позната, която си има приятел и живеят заедно на квартира. В един момент, момичето си купува апартамент и се нанасят да живеят там. Почват с ремонта и кой какво плаща, не ми е ясно. Дали момчето се е включило финансово, също не зная. Но ако един ден се разделят, той губи това, което е вложил. Сега и той ще си купува имот и ще си го изплаща сам.

Да,може и мъж да е в подобна ситуация.
Познавам и такива.Заживяват в жилището на жената,наследено от нейните родители.
Правят кардинални ремонти,местене на кухня,прокарване на тръби,баня,спални.Влага едно 20-30 000 лв.
Това би била една добра инвестиция в негово собствено жилище,но той ги дава за семейното(нейното по документ).
При евентуална раздяла той може ли да има някакви претенции над жилището или финансови?
Чувала съм изрази за жени в подобна ситуация:"дошла от село,иска да му вземе жилището,нахалница" и тн.
А никой не се замисля,че всичките и пари са отишли там.
То няма как само единия всичко да плаща и купува,това е ясно.При тези обстоятелства,кое е редното? Simple Smile
Е за това много уважавам предбрачните споразумения.Всичко се решава когато хората не са настроени един срещу друг и мислят трезво...
С мъжа ми например сме решили така-той купува жилището(понеже има наследствени имоти,които може да го тласнат финансово),а аз тегля заем 30 000 да го оправим.Не дай боже,ако се разделим, кой ще има права над всичко?

# 128
Vervam, ами искай в Нотариалния акт да са ти написани някакви части на теб. Ще прецените колко точно в зависимост от твоето участие. При нас в НА сме 1/2 на негово име, 1/2 на мое.

# 129
Относно последните постове - нашата нотариуска ми обясняваше, че след определен период от време, прекарано (живяно) по този начин, ако си правил вложения имаш право на претенции за наплащане на определени суми. Казвам го съвсем неточно, тъй като мен лично не ме вълнува темата и не се заслушах конкретно какво ми обяснява, но беше нещо в този тон. Един вид се доказва, че половинката, която няма собственост над имота, какви вложения е правила от личния си бюджет за ремонти, закупуване на мебели, техника, и при раздяла има право да си иска изплащане от собственика на имота, някаква част като компенсация, или ако има документи, че ги е купувал той - дори да си ги вземе. Но не зная какъв е периода на съжителство и какви доказателства са необходими. Предполагам, най - малкото е добре да се направи регистрация на адреса, за да може да се докаже времето на живеене там. Винаги може да се направи консултация с адвокат или нотариус по този въпрос, но съм сигурна, че го има заложено в практиката.

Аз лично при едно такова съжителство бих си сменила адресната регистрация на адреса на жилището. Ако не друго, то поне доказва, че живея там и някой ден, ако не дай Боже ме изрита с парцалките поне ще имам право на достъп, за да си събера багажа.... (най - малкото).

# 130
Vervam, ами искай в Нотариалния акт да са ти написани някакви части на теб. Ще прецените колко точно в зависимост от твоето участие. При нас в НА сме 1/2 на негово име, 1/2 на мое.

Обикновено хората в такива моменти не мислят за това.Освен ако не е купено заедно нали.
Всеки се радва на новото семейство,обзавеждането,емоции,радост...И в един момент в бъдещето жената се превръща в натрапницата,която иска след раздялата да има част от това жилище.О,небеса,каква нахалница!Никой не се замисля каква част от парите си е вложила там.Съвсем наскоро даже една позната беше изгонена от мъжа си.Изгонена,защото тя отказа да напусне жилището.Тя го считаше и за свое.Реално то беше предоставено от свекърва и.
Що грозни думи и псувни чух по неин адрес(на снахата)...
Тя била никоя,че да има претенции.Грозно е да разбереш ,че си никой в едно жилище,в което си живял 10 години(да речем).Но по документи си е точно така.
Как по-точно трябва да се докаже какви средства е вложила?Никой не си пази касовите бележки,мислейки си-ето,да се знае,това съм го купила аз!
Жената на братовчед ми също беше заклеймена от фамилията,защото не искаше да си тръгне от жилището след развода(живя там 15 години преди това).Според мен жената имаше някакви права,но всички гледаха с лоши очи на това и искане.
За мъже в подобна ситуация се отнася същото,но като че ли те по-рядко изпадат в подобна ситуация.

# 131
Общо взето трудна работа. Може да се претендира за някаква техника, ако е купена на името на жената. Но иначе трябва да се доказва откъде си взел пари, кога и за какво си ги вложил и това е тегаво и несигурно начинание.

# 132
Наистина нямамм представа как се случва. Спомонеха го чисто информативно, тъй като наистина не се заслушах и не погледнах сериозно над нещата. Но щом можеш с трима свидетели да докажеш, че някакъв имот е твой, макар и да нямаш грам документ (констативни нотариални актове), смятам, че и тук има резон. НО пак казвам, нямам идея как се случват нещата. Все пак е ценна информация, може да се потърси по - конкретна за този, който го вълнува.

Иначе в такива ситуации смятам, че трябва да се разчита по - скоро на човещината у хората. Обикновено обаче тя липсва, особено в обтегнатите отношения по време на раздяла.

# 133
Абе как ще докажеш с трима свидетели, че имот е твой? Че то всички ще си изгубят имотите, ако е така хихихи

# 134
Абе как ще докажеш с трима свидетели, че имот е твой? Че то всички ще си изгубят имотите, ако е така хихихи

хахах да!
още утре бих отишла до Бояна,ще си харесам една къща ,водя на следващия ден мъжа,свекървата и свекъра(или 3 приятели) и взимам къщата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт