Център за асистирана репродукция (ЦАР) - тема 28

• 93 276
  • 718
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, имам въпрос към тези, които са кадидатсвали по фонда с мъжки фактор. На нас тепърва ни предстои кандидатсване. Може ли да се кандидатсва с мъжки фактор в следния случай : Заключението от спермограмата на мм ми е само тератозооспермия, но видях че отговаря и на още 2 критерия- Сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2) - при нас е 39%
и морфология 6 %  ,
т.е ние отговаряме на тези критерии и е възможно да ни одобрят или се бъркам?

Здравей, ние с мм кандидатстваме с мъжки фактор, неговите резултати са доста по лоши (между 1 и 4 % нормални и много ниска концентрация). За да кандидатстваме искат 3 спермограми с минимум 1 месец разлика между тях и задължително бележка от уролог, че ви насочва за Инвитро, като задължително го преглежда.
Надявама се да съм била полезна!
Успех ♡
Ако имаш още въпроси пиши ми Simple Smile

# 376
Момичета,

аз бях писала преди и пак ще напиша- от Фонда ми казаха на 2-ри февруари, че с когото са подписали в януари - това е .
Нямало как да подпишат с клиника по-късно.
Затова си сменете клиниката. Аз я смених . Но моята клиника беше коректна и ни разпратиха имейли да ги сменяме.
Тези акредитации се чакат с месеци - кога тепърва да подписват с Фонда? Това за Варна нова клиника ли е ?

То едно чакане вече се изчака...  Rolling Eyes

Освен ако не е някаква извънредна ситуация , която не мога да си обясня.
Ама да не изгорят заповедите ми е притеснението ? То едно нещо да ни плаща държавата... и то зор голям !

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 01:14 от Maya Bee

# 377
  • Варна
    Здравейте! Не е нова клиника за Варна. Но само миналата година са работили с фонда. Колко време ви отне смяната на клиника и имахте ли взета заповед към този момент? Аз днес ще изпращам документи за смяна.

# 378
  • Varna
Не е нова клиника Майче, явно ще трябва да се сменя Confused.Как става тази смяна и колко време отнема? Аз нямам взета заповед.но номера ми мина вече.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 07:36 от Valentina Dragancheva-Encheva

# 379
Не е нова клиника Майче, явно ще трябва да се сменя Confused.Как става тази смяна и колко време отнема? Аз нямам взета заповед.но номера ми мина вече.
и моя номер наближава и аз съм в цар Варна как трябва да стане тази смяна на клиника ужас,много съм притеснена

# 380
С друга варненска ли ще сменяте?  Коя?

# 381
Моля кажете как се сменя клиника и аз съм в цар Варна Frowning  ужас Persevere

# 382
Отиваш в новата клиника и те ти  дават документ, който подаваш във фонда

# 383
  • Varna
И аз така знам,но наистина ли се чака 2месеца за да ти я сменят или това е само за тези с взети заповеди?

# 384
Аз вчера си взех заповедта и си смених клиниката, става веднага на момента! Отивате в новата клиника където искате да си направите опита и искате да ви издадът удостоверение че ви приемат като пациент. Те знаят какво тряба да си пише там. След това е обаждате в ЦАР и се уговаряте за коя дата да си вземете заповедта и казвате че ще сменяте клиниката.  Отивате на уречената дата и носите със себе си удостоверението от новата клиника и влизате в кабинет 36. Там казвате че сменяте клиниката и попълвате една бланка. От там излизате и се нареждате пред кабинет 27 , където след като ви дойде реда си взимате заповедта и сте готови! Важно е да си знаете входящия номер Simple Smile
Успех момичета и не се притеснявайте, всичко става бързо и лесно!
Уточнение: ако вече сте си взели заповедта и искате да си смените клиниката е друг реда и се чака наистина 2 месеца. НО това е само ако сте взели заповедта!
ИИИИ Честита Баба Марта! Бъдете здрави, силни, румени и засмени Simple Smile

# 385
  • Varna
Много благодаря за отговора и Честита Баба Марта на всички Simple Smile

# 386
Току що звънях в цар Варна. На 3ти 4ти ще пуснат акредитация и ще чакат отговор. Нямало причина да не се сключи договор. Това беше и те не знаели. Боже боже Frowning

# 387
  • София
Моят съвет е да изчакате определения от ФАР срок и ако не подпишат с тази клиника, да си потърсите нова. Вземате от нея писмо - че ви поемат като пациент. Носите го във фонда. Ако вече сте си получили заповедта, тогава наистина се чака до 2 месеца за новата заповед - защото отново се разглежда от комисията им, а тя се провежда веднъж месечно - въпрос на късмет е кога ще занесете писмото и каго ще се събира комисията.
Ако тепърва ще вземате заповедта, не се чакат тези 2 месеца, а директно ви я издават с новата клиника.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 10:17 от zazu1

# 388
Честита баба Марта момичета,желая на всички здраве и 2018г да ни донесе толкова дългоочакваните рожби.Сега тук чета коментари че ЦАР Варна чакали акредитация и евентуално после ще подпишат договор.Аз не съм им се обаждала тази сезмица,но съм много притеснена,наближава моят номер,има толкова много чакащи за заповед преди мен.Какво ще става?Дали ще получат тази акредитация?Трябва ли да сменяме клиниката?

# 389
Аз пък се обадих във фонда и казаха че нямат договор с МЦАР Варна и питах дали има вероятност да сключат и те казаха че не ,защото вече нямало за кога ... уау интересна работа

Общи условия

Активация на акаунт