КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 341
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте!
Аз пак с въпрос - може ли да се види на кораба, в частност Меравилия коя вечер кое шоу е? Интересува ме също заради нашия 2 дневен круиз - дали мога да разбера някоя от вечерите дали е италианската или бялата вечер примерно за да не носим излишни дрехи. Благодаря!

Ще ми отвориш работа, но ще се опитам да ти помогна относно кое шоу кога ? Обичам да си пазя Daily Program и ако всички от дадена седмица са при мен ще видим кое-кога.
Но по-добре ми кажи кои дни от седмицата ни трябват за по-лесно...
Понеделник и вторник вечер ще бъдем. Не се занимавай, знам, че ти е натоварено,не е толкова фатално. Просто се чудех има ли начин някъде да се види...

Няма проблем...
Това, което откривам...
Само частта с шоуто...

Понеделник

Вторник ми се губи, но ще се ориентираш като пусна всички други...

Сряда

Четвъртък

Петък

Събота

Неделя

Надявам се да няма разместване при отделните круизи. И да ти свърши работа.

Успех...

# 196
Здравейте, нова съм в това начинание, започнах да ви чета и имам голямо желание да направим един круиз. Така харесах един на MSC с три нощувки -като за начало да видим дали ще ни хареса. Видях офертата от crusit.bg обаче там ми дават инфо, че местата са се запълнили - става въпрос за тръгване от Генуа и слизане в Барселона, като се минава през Кан и Палма де Майорка. Таа разрових се аз и намерих директно от сайта на круизната компания
https://www.msccruisesusa.com/webapp/wcs/stores/servlet/CabinSel … etCurrentOrderCmd
Имам питане дали ако продължа с тази форма и попълня данни и прочие / излиза дори по-евтина цена 464$ за двама/ всичко ок ли ще е , сигурно ще ми изтеглят парите веднага... само се притеснявам да не объркам нещо и после да ми кажат не не нямате запазвани места...

Линка не се отваря.... Но доколкото виждам е сайт на МСЦ, няма как да не е сигурен...  newsm78 Това е едната сериозна италианска круизна компания... Другата е Costa cruises. Кога е круиза, който гледаш? Защото ако не е скоро и на last minute надали ще искат плащане предварително. Иска се капаро 30% от тоталната цена, а другите се плащат около 30 дни преди самото плаване... И няма как след резервация в техен сайт да ти кажат, че нямаш резервация. Ти си даваш е-мейла и те веднага ти пращат потвърждение. Малка е вероятността и да объркаш при попълването, ползвай гугъл преводача ако нещо с езика те притеснява.. Провери данните добре, преди да потвърдиш накрая... Не е никак сложно...
За плащането на капарото има вариант - или веднага избираш кредитна карта или опция по банков път и ти пращат банковата сметка и срока за превеждане на сумата (не помня точно, но мисля до 72 часа имаш срок да платиш)... Ако не платиш - нямаш резервация...  Mr. Green

# 197
Здравейте, нова съм в това начинание, започнах да ви чета и имам голямо желание да направим един круиз. Така харесах един на MSC с три нощувки -като за начало да видим дали ще ни хареса. Видях офертата от crusit.bg обаче там ми дават инфо, че местата са се запълнили - става въпрос за тръгване от Генуа и слизане в Барселона, като се минава през Кан и Палма де Майорка. Таа разрових се аз и намерих директно от сайта на круизната компания
https://www.msccruisesusa.com/webapp/wcs/stores/servlet/CabinSel … etCurrentOrderCmd
Имам питане дали ако продължа с тази форма и попълня данни и прочие / излиза дори по-евтина цена 464$ за двама/ всичко ок ли ще е , сигурно ще ми изтеглят парите веднага... само се притеснявам да не объркам нещо и после да ми кажат не не нямате запазвани места...

Линка не се отваря.... Но доколкото виждам е сайт на МСЦ, няма как да не е сигурен...  newsm78 Това е едната сериозна италианска круизна компания... Другата е Costa cruises. Кога е круиза, който гледаш? Защото ако не е скоро и на last minute надали ще искат плащане предварително. Иска се капаро 30% от тоталната цена, а другите се плащат около 30 дни преди самото плаване... И няма как след резервация в техен сайт да ти кажат, че нямаш резервация. Ти си даваш е-мейла и те веднага ти пращат потвърждение. Малка е вероятността и да объркаш при попълването, ползвай гугъл преводача ако нещо с езика те притеснява.. Провери данните добре, преди да потвърдиш накрая... Не е никак сложно...
За плащането на капарото има вариант - или веднага избираш кредитна карта или опция по банков път и ти пращат банковата сметка и срока за превеждане на сумата (не помня точно, но мисля до 72 часа имаш срок да платиш)... Ако не платиш - нямаш резервация...  Mr. Green

точно така, но за МСЦ мисля че директо на сайта им нестава

# 198
Благодаря, https://m.msccruisesusa.com/en-us/Mobile/Homepage.aspx
Това е сайта, сравнително скоро за Април месец е. Дава ми, че има само две места. Ще прочета още малко от предните теми, пък ако останат и ММ се навие ще се пробвам. 

# 199
Благодаря, https://m.msccruisesusa.com/en-us/Mobile/Homepage.aspx
Това е сайта, сравнително скоро за Април месец е. Дава ми, че има само две места. Ще прочета още малко от предните теми, пък ако останат и ММ се навие ще се пробвам. 
Не можете да резервирате от този сайт

# 200
Да, прочетох че е само за американски и канадски жители... продължавам да търся оферта, като за първи път Simple Smile

# 201
  • Варна
Да си изплача болката!
Резервирахме круиз през Viva Voyage още август 2017- Meraviglia 9.04-15.04.2018 Като по време на резервацията избрахме 2 кабини една до друга, защото сме 2 семейства, като едното семейство е с 3 деца и 1то дете ще бъде в нашата каюта, че ние сме с 1. Пратиха ни съобщение от Viva Voyage да се чекираме в сайта на MSC и аз го направих, получих си имейла с билетите, добре обаче другото семейство при чекирането променя кабината- има такава опция, без да се осетят!
Писах на агенцията няколко пъти, отговорите бяха от "каютата е за инвалиди" до няма свободни каюти.
Примирихме се.

Обаче днес получавам нови билети- сменили и нашата кабина!?!
Звъня вече в агенцията- немогат да ми помогнат, MSC имали право да променят каютите, от тях били промените!
Звъня на MSC - номера на каютата можело да се сменя, аз обяснявам че вече е чекирано и имаме билети, тя си знае своята, че и ми затвори!!!!
Немога да повярвам!!!!

Круизът е по случай рождения ден на трите деца- тризнаци са!!!!

Та така мили ми круизъри... смачкаха ми фасона!

# 202
  • София
Какво значи "сменили"? Като местоположение ли?

# 203
  • Варна
Да бяхме на 10 дек с гооолям балкон и легла за децата едно над друго в една ниша ( част от новия вид фамилни каюти), а сега сме на 12дек с малък балкон и врата към съседната каюта.

# 204
Купувайте си от Коста кроичере.аз си купих вътрешна-хората ми я ъпгрейдваха на балкон без доплащане. не че не харесвам МСЦ, но последният път на Меравиля също имах проблеми с тях.

# 205
  • Пловдив
Домино, айде стига глупости. Коста нямат нов кораб с години, те са си купили вече билет, з какво значи "купувайте на Коста", които освен всичко друго, са и най- зле. Не казвам лошо, при хубава цена, ок, ама при свършен факт...
Сега, аз съчувствам, обаче не разбирам кой "ви е смачкал фасона"... Първо, искате и настоявате за съседни каюти, после не МСЦ, а хората с вас самоволно я сменят, после пак настоявате за съседни каюти, после МСЦ ви ги дава съседни и пак някой друг е виновен. Аз също съм купувала от вива вояж, много трудно сменят каютите, реално на вас са ви направили услуга. Просто хората с вас не са мислили, не е вината в друг. Според мен, ако има свободни каюти, а съм сигурна, че ще има април месец, при качване на кораба, отивате в Обслужване на гостите, изказвате си оплакванията, исканията, настоявате, казвате, че сте били с по хубава каюта, и ако има място, ще я сменят, но го правите веднага. Не знам дали сега вече има смисъл да пишете имейли, но защо не, поне е писмено и ще остане следа.
Късмет ви желая, не си развалят настроението, вярвайте ми, на кораба в каютата не се седи, така че в крайна сметка няма нужда да се тормози те за глупости. Пробвайте, дано  стане, ако да-супер, ако не-гледайте си кефа и да не ви пука, почивката ще е прекрасна.

# 206
  • Варна
Явно не съм обяснила добре, в момента едното семейсто са на 14палуба а ние сме на 12, определено е неудобно!

Разбира се ще ви послушам luba_rizova и ще гледаме да си изкараме прекрасно, но да ти затворят телефона (служителката в MSC за връзки с клиенти) не е нещо с което съм свикнала или приемам.

Всъщност изобщо не бих обърнала внимание ако бяхме само двамата с мъж ми, но с деца е по- сложно, а с компания съвсем.

# 207
  • Пловдив
Ами щом сте на различни етажи, настоявайте и се тръшкайте, ако трябва. За мен проблема изначално е дошъл от вашите приятели и за това кашата става все по-голяма. Не знам дали ще ви преместят до тяхната сегашна каюта, но може да настоявате много да сте две съседни. Може и обслужване на клиенти да не знаят много английски и да ме са ви разбрали, италианците са си малко.. Маняна Simple Smile. Късмет!

# 208
Ами щом сте на различни етажи, настоявайте и се тръшкайте, ако трябва. За мен проблема изначално е дошъл от вашите приятели и за това кашата става все по-голяма. Не знам дали ще ви преместят до тяхната сегашна каюта, но може да настоявате много да сте две съседни. Може и обслужване на клиенти да не знаят много английски и да ме са ви разбрали, италианците са си малко.. Маняна Simple Smile. Късмет!

Абе не е въпроса да ходят сега при Коста, казах ви че МСЦ се правят на голяма работа напоследък, да така е!!! Пак си купих от тях круиз за октомври на цена от 350 евро с Магнифика от Ле Харв до Марсилия през Лисабон и прочие, направиха ми 5% от клубното, но истината е че много бързо се разрастнаха тия и не могат да отговаря на очакванията на пасажерите.Не че Коста са кой знае какви, но да не забравяме че това са масов клас круизни компании. На мен МСЦ ми бръкнаха в здравето на Меравиля като не ми признаха препейд резервациите за екскурзиите и ме таксуваха на по-високи цени, да не казвам че ми трябваха близо 5 часа да се организирам и за пакета напитки. Истина е , че с всяка следваща година круиз индустрията се разраства съобразно търсенето и вкарват много средства в кораби но персонала така нар. човешки ресурс изостава, незнам но сигурно не плащат подобаващо.

# 209
Абе не правете такава драма за кабина... Всяко зло, за добро, както се казва... В тази кабина само се прибирате да спите, какво значение има къде е и каква е... Защо си разваляте настроението точно преди круиза, кажете майната му, да си изкарате добре, това е най-важно...  Hug
Аз имам лошо впечатление от сайта за резервации cruisenation. Вярно правят добри оферти и промоции, но при тях букването е само чрез обаждане на оператор в Англия..  Sad  Да не ви казвам с колко се набутах да им се обаждам, държат ме с часове по телефона да изчаквам този и онзи, никога те не са ме набрали като заинтересовани от техен клиент. Всеки път като звъня и се случва друг оператор и отново обяснявам случая си и накрая преди плащане ми писна и се отказах да резервирам чрез тях... Също ме подразни, че плащането не е с банков превод, не е онлайн с кредитна карта, а е пак по телефона и аз трябва да си кажа данните на кредитната карта на някой, а той да плати от мое име... Което много ме изуми как е възможно такова плащане в  21 век?!? Знам ли с кой разговарям и как може да злоупотреби с картата ми???? Уникални са...  Sick
За това предпочитам без посредници, може да е малко по-скъпо, но директно в сайта на круизната компания... Или на място в туристическа агенция - очи в очи... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт