КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 362
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
С тръшкане няма да стане.Но директно на кораба ако има места ще свършат работа

# 211
  • Плевен
rintinty, съчувствам ти, дано на място има начин да сте близки каюти.
И аз искам да си изплача проблема: Резервирам вече трети круиз през Вивавоаяж, но сега ми се появи следния проблем - резервациите ми са на различни акаунти - понеже много пъти се опитвах да се логна на сайта, правих някакви опити за влизане от италианския сайт на МСЦ, от УК сайта и понеже съм с две фамилии, с тире, в момента съм с 2 акаунта и с два номера на Воаяжърс клуб. Като си вляза в единия с имейла и ми излиза само миналогодишния круиз. Като вляза от линка в имейла за онлайн чек ин с номера на резервацията и ми излиза другия акаунт само с тази резервация. Някой има ли представа какво трябва да направя. Писах на Вивавоаяж, но те ми писаха да се обадя на МСЦ тъй като ще трябва да давам лични данни, но аз се притеснявам по тел.с моя неперфектен английски дали ще мога да обясня всички номера и акаунти... Дали да не оставя на място на кораба да се пробвам да обясня ситуацията? Ох чудя се какво да правя....

# 212
  • София
Пред нас се отварят нови хоризонти, по-точно точки за тръгване на круизи...
Сигурно знаете, че Wizz Air пусна директни полети до Ница, Лисабон, Малага и Атина.
Радвам се, че бях от първите да кацнат в Ница и днес успешно се върнахме. Беше прекрасно...
Полетите бяха с много удобни часове, закъсненията бяха минимални.
Ница ни дава и точка за тръгване Монако, както и други с удобен транспорт.
Закупила съм билети до всички нови точки още когато бяха евтини и ще ги прослушам.
А след това ще има и потегляне с круизи при изгодни цени. Започвам да ги следя...

anyto
Правилно е решението да решиш въпросите на кораба. Всички подобни казуси най-добре се решават по време на круиз. На рецепция има и хора с различни езици.
Най-вече с MSC. Защото те са доста туткави при всякаква комуникация с тях.

# 213
Някой да е ползвал Singapore Sightseeing Pass?  Искам да закупя билети за няколко атракции в Сингапур и като погледнах май излиза по-изгодно ако купя такъв пас? Ако някой е ползвал да сподели, моля... Peace

# 214
  • София
Някой да е ползвал Singapore Sightseeing Pass?  Искам да закупя билети за няколко атракции в Сингапур и като погледнах май излиза по-изгодно ако купя такъв пас? Ако някой е ползвал да сподели, моля... Peace
Не сме ползвали такъв пас - всичко е много лесно и достъпно в Сингапур. Ще използвам въпроса да препоръчам зоопарка - много ни хареса.
Ако не сте избрали хотел - препоръчвам Куинси(има хапване и напитки, вкл. коктейли и алкохол през целия ден), района на Орчар роуд е супер.

# 215
Не сме ползвали такъв пас - всичко е много лесно и достъпно в Сингапур. Ще използвам въпроса да препоръчам зоопарка - много ни хареса.
Ако не сте избрали хотел - препоръчвам Куинси(има хапване и напитки, вкл. коктейли и алкохол през целия ден), района на Орчар роуд е супер.

Благодаря, хотел имаме (даже 1 нощ в Марина бей сандс), но билетите за атракциите ми са на дневен ред...Grinning Чудя се кое да видим и кое ще пропуснем, времето ни е ограничено...

# 216
  • Плевен
Блед, за пореден път - Благодаря!
Пак въпрос - корабът отплава в 20ч., на билетите за чек ин тайм пише 17,45. Това означава ли, че преди това не можем да се качим на кораба? Аз се надявах още около обяд да се качим, много разочароващо така....

# 217
  • София
Пак въпрос - корабът отплава в 20ч., на билетите за чек ин тайм пише 17,45. Това означава ли, че преди това не можем да се качим на кораба? Аз се надявах още около обяд да се качим, много разочароващо така....

Не помня кой ти е круиза/можеш да припомниш/, но няма как да е така.
Качването по принцип приключва 2 часа преди тръгване. И това 17,45 трябва да е края на чекинга, а не начало.
Нормално е началото да е след 13-14-15 часа.
Круиза ви е парче от цял круиз и натоварване би трябвало да няма ако не е от стандартната начална точка... Както при слизане, така и при качване.

Ти дали видя отговора на предишен твой въпрос ?
http://bg-mam.ma/p/1017548/36485877

Norwegian Cruise отново увеличиха такса за обслужване...
От $ 13.99  до $ 14.50 на човек на ден-кабини. И много повече за останалите.

През следващите 10 години круиз корабите ще се увеличат с над 100.
До 2030 год. ще достигнат близо 500 кораба.
А като цяло ще бъде достигнат ръст през следващите 10 години около 50% !!!
В пари това означава от 40 милиарда долара през 2018 г. до 59 милиарда долара след 10 години.

# 218
  • Пловдив
лунна пътека, изпуснал съм, ама кой ти е круиза? Питам, защото се чудя на един от Сингапур също догодина, но все още не знам, билетите се вдигнаха, докато се наканя, а и се чудя за маршрута. Иначе, поздравления, и моя план е с една нощ в Марина бей сандс, всички твърдят, че си заслужава. Ще чакам да разказваш, като се върнеш.
Аз нищо още не съм разказала за моя круиз с Ovation of the seas, като ми се отвори време, ще дам инфо, особено ако някой се запъти към обратната страна на земята.
Планирам и за догодина лятото Източно Средиземноморие с децата, ще следя за оферти,че нещо за там цените не падат, а аз искам да сме през лятната ваканция. И като децата са 3,ще е необходимо да правим врътки,вероятно да вземем две съседни каюти.
Сега чакам да дойде юни за Сийвю и това ще ни е до края на годината Sad.

# 219
лунна пътека, изпуснах малко твоите постове за Сингапур, но сподели ако обичаш с какви полети ще летите до
там и с коя компания. Круиза от кой го купихте. поздравления все пак за избора на дестинация. мечта ми е и на мен. заложена в плановете за 2019г.

# 220
  • Плевен

Не помня кой ти е круиза/можеш да припомниш/, но няма как да е така.
Качването по принцип приключва 2 часа преди тръгване. И това 17,45 трябва да е края на чекинга, а не начало.
Нормално е началото да е след 13-14-15 часа.
Круиза ви е парче от цял круиз и натоварване би трябвало да няма ако не е от стандартната начална точка... Както при слизане, така и при качване.

Ти дали видя отговора на предишен твой въпрос ?
http://bg-mam.ma/p/1017548/36485877

Да, много благодаря!
А за чек ина - предишния ни круиз тръгваше в 18 ч. и за чек ин тайм пишеше 13ч. - разбирам от тогава може да се качиш на кораба.
Този е двудневния с Меравилия от Барселона тръгва в 20ч, странно късно и за чек ин тайм на билетите пише 17.45, което доста ме притесни, то не стига че толкова кратък ами и с това късно качване...голяма прекарвация...

# 221
Тази година изневерихме на круизите (че ги бяхме подкарали всяка година), та ще ходим на екскурзия - Куала Лумпур, Сингапур и Тайланд (Банкок и Патая) - общо 14 дни. Ще летим с Emirates от Брюксел и един вътрешен полет Сингапур- Банкок с AirAsia. Билетите са купени, хотелите - букнати, програмата в общи линии е направена, сега гледам за билети и ваучери... После ще проуча и местния транспорт, май се налага и кола под наем да вземем за няколко дни в Тайланд..  Не е лесна организацията, всичко сама организирам, добре че имам доста време до декември... Гледах и за круиз в района, но хубавите излизаха доста пари, а самолетните билети също не са евтини до там... Grinning Нашите билети на Еmirates ги купих за 1160евро за двама (двупосочни с прекачване в Дубай).

# 222
супер    СУПЕР    супер

# 223
  • Sofia
Хич ме няма по разказите, но ще се постарая, в опит и аз да бъда полезна.
Круизът ни беше този:

За първи път се качваме на Холанд Америка. Корабът е стар, от 2002г. мисля и определено има нужда от козметичен ремонт, но нищо не липсва, обслужването беше повече от перфектно, храната също, към кабината нямам забележки (бяхме в такава с балкон).
Не знам дали е заради дестинацията или по принцип, но средната възраст беше 80+ , толкова възрастни хора накуп не съм виждала. Това  обаче по никакъв начин не го отчитам като недостатък, дори напротив - нямаше лудница по спортните съоръжение, по басейните също, персоналът ни запомни веднага, понеже лесно се различавахме Simple Smile
Единствено откъм анимация беше малко скучно за нас, но смятам , че нормално да се съобразят с интересите на мнозинството - имаше уоркшопове за ползване на Уиндоус , как да изглеждаме 10 години по - млади, облекчение на болката чрез акупунктура, техники за намаляване на отоците в глезените и задържане на течности в организма и др. подобни , търгове на картини, разни игри за познаване на филми или песни от 50-те и 60-те и 70-те години …
За нас имаше интернет ($200 за целия круиз), коктейли, тенис и баскетбол, не ни беше скучно.
Пакети за напитки не сме купували, защото има изискване да се купят за всички имащи право да консумират алкохол в съответната кабина (около $60 на човек на ден).
Прането беше $70 за целия круиз ( което ми се стори евтино и ако бях проверила по - рано, нямаше да помъкна 3 куфара багаж). 
Халф муун кей:
Скрит текст:
райско място за релкас и нищоправене. Островът се стопанисва от Холанд Америка и Карнивал и това е единственият начин да се озовете на него. По принцип предлагат забавления, като плуване със скатове и разходка с коне в морето, но не се възползвахме. Взехме си къщичка на плажа (кабана) , поръчахме си храна и мързелувахме. За съжаление времето ни беше по - малко от очакваното, защото през нощта се наложи да се отклоним от маршрута, заради спешен медицински случай, но ни компенсираха, като ни възстановиха част от сумата за наема на въпросната кабана.
Аруба:
Скрит текст:
хареса ми и бих се върнала за по - дълго. Бях резервирала рент-а-кар онлайн за $50 за целия ден, но незнайно защо никой не се появи и взехме друга на място от порта, срещу $80 - яко раздрънкана и очукана, горивото се гледа на око колко е, няма пълно-пълно, пълно - празно, няма депозити, качваш се и караш. Видяхме почти всичко, което си бяхме набелязали (фарът Калифорния, вятърната мелница,  параклисът Алто виста), с изключение на  фабриката за алое, за която се твърди, че е най - старата в света.
Искахме да посетим и Фламинго бийч, но там допускат деца само сутрин от 9 до 10 ч., а ние пристигахме по - късно , затова остана за следващия път.
Има много хубави плажове, някои са част от ризортите и може да се вземе дневен пас. Ние спряхме на свободен, празен плаж, близо до порта.
Имахме предварителна разервация за вечеря в http://www.pinchosaruba.com , беше изключително приятно, с невероятна гледка, вкусна храна и студено вино. Препоръчвам!
Кюрасао:
Скрит текст:
имахме цял ден на разположение, обиколихме централната част няколко пъти за 2-3 часа , след това с такси срещу $20 (цената е фиксирана) отидохме на Мамбо бийч, където изкарахме голяма част от деня. Вечерта отново бях запазила ресторант за вечеря, съвсем близо до порта, който също бих препоръчала :  http://gouverneur.restaurantwillemstad.com
Картахена, Колумбия:
Скрит текст:
място, което според мен трябва да се види, много история и много контрасти ( и ако питате мъжа ми , много евтини пури:) ) . Новата част прилича на Слънчев бряг и си мисля, че нищо нямаше да сме изпуснали, ако не бяхме отишли дотам ( но пък откъде да знам предварително…). Бях купила билети за хоп он - хоп оф и останах много изненадана, когато на порта беше пълно с такива и ни товареха всички заедно. Нашите билети струваха 50 евро за трима, а цената от кораба е била $40 за възрастен и $30 за дете (това го пиша за сравнение, при положение, че получихме абсолютно една и съща услуга).
Колон, Панама:
Скрит текст:
тук малко ме гризе отвътре, дали не трябваше да вземем екскурзия, защото това е единственият начин да се слезе от кораба по - рано, а да не се стои в езерото Гатун няколко часа. Не го направих, защото ме притесняваше кламбичкането с тендера по - продължително време (става ми лошо), но пак беше забалежително изживяване - минахме два пъти през шлюзовете. В самия Колон няма нищо интересно, на порта са построили нещо като базар с магазини за сувениери, няколко заведения и един супермаркет, от който служителите на кораба се запасяваха с прах за пране и паста за зъби.
Лимон, Коста Рика:
Скрит текст:
това е другото място, на което бихме се върнали с удоволствите. Невероятна природа, невероятно зелено, красиво и спокойно.
В трип адвайзър намерих тези индивидуални екскурзии  http://syltravelcr.com
Искахме комбинация от две неща, направиха ни индивидуална оферта, на порта ни чакаше собственикът, който ни “предаде” на нашия гид/шофьор  и обиколката започна веднага. За съжаление се падаше Великден и едноседмична ваканция за всички,  на която се дължаха ужасния трафик и задръствания, които изядоха част от времето ни, но успяхме да видим повечето  неща от програмата. Първо ни закара в местно магазинче, където срещу дарение от 1-2-5$ , кой колкото иска, може да се пробват различни плодове, разкошни. След това отидохме в резерват за ленивци, плавахме с лодки по река в джунглата, където имаше каймани. Минахме покрай банановите плантации на Чикита и Долл и за финал зип лайн , нещото, което дъщеря ни чакаше от момента, в който разбра, ча кораба акустира в Коста Рика - изкефи се максимално и започна да води преговори за следващо идване.

Като за набързо толкова. Имам доста по - подробни записки, както се вижда всичко си организирахме сами, не сме ползвали корабни екскурзии, ако някой има нужда ще сканирам и ще пращам.

Тук качих малко снимки, ако ви е интересно.

# 224
Shantal, много интересен разказ... Сигурно е било романтично и екзотично преживяване... Размечтах се.... Satisfied
Не видях снимките, че иска регистрация в сайта... Но ще ги погледна, сигурно са интересни...Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт