КРУИЗИ /Тема 11/

• 97 355
  • 759
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря, Shantal - едно приятно приключенско чувство ме обзе RelievedSimple Smile

# 226
  • София
Здравейте, приятели! Нова съм в темата, но вече съм прочела почти всичко и продължавам да се образовам. Круиз ще има задължително, непрекъснато следя.
Shantal, много полезен разказ, но нещо не мога да видя снимките, а специално се регистрирах?
Весел празник на всички!

# 227
  • Бургас
Светъл празник на всички тук! Бъдете здрави, мирни, спокойни и пътешестващи!

Shantal, отдавна чета темите тук, в очакване на точно такива полезни постове като твоя! Безкрайно ти благодаря!!!
Вчера мисля, че изрових всички Карибски круизи в търсене на плавaне, което да минава задължително през Half moon cay, но с  NCL.... 

Халф муун кей:
Скрит текст:
райско място за релкас и нищоправене. Островът се стопанисва от Холанд Америка и Карнивал и това е единственият начин да се озовете на него.
и колко се ядосвах, че не минават от там.  Crazy  Joy
Продължавам да чета и да оглеждам подходящ първи круиз за нашето семейство.
Обикновено почиваме без деца, а те порастнаха и започнаха да се цупят....
Иска ми се да стартираме с Южни Кариби, но точно тази дестинация не мога да разбера защо е с толкова малко спирки за 7 дни...  newsm78
Периодът, който ме устройва е Нова Година (за да не отсъстваме нито ние от работа, нито те от училище)...
Та ако някой е правил Южни Кариби, ще се радвам да ми препоръча точния маршрут.

# 228
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Скоро не съм писала, но ето, че почна да се топля времето и почнах да планове за зимата Simple Smile

И така... търся си Карибски круиз. Нямаме американски визи. Ще се радваме да включва възможно най-много от посочените пристанища - Мексико, Доминиканската, Куба и всякакви там карибски острочета... Simple Smile

А, и още нещо - смятаме да пътуваме през зимния период ( Ноември 2018 - Март 2019 г.) и ако някъде видите нещо за по около 300 евро, пишете Simple Smile Знам, че е малко трудна задача, но не е невъзможно, нали Блед?

# 229
  • Sofia

Ох, ами не знам защо така с тези снимки, освен тук да се пробвам да ги кача на части.

Скрит текст:

# 230
  • Sofia
Ето още малко, за съжаление по - хубавите снимки са много големи и сайта не ми позволява да ги кача.

Скрит текст:

# 231
Кой каза, че не го бива в писането?
Много  интересен и полезен  разказ. Благодарности!

# 232
  • София
Красота! Благодарим за снимките!

# 233
  • Варна
Здравейте,
преди време бях споделила че се качваме на първия круиз на новият кораб на Carnival - Horizon. Аз с едното дете се наложи да слезем по средата, съпругът ми с другото ще продължи до края. Пристанищата са 9 в Средиземно море, обичайните за круизни кораби. Ако на някой му е интересно конкретно за тази компания, мога да отговарям на лични, не пиша тук, тъй като оставам с впечатлението че carnival не са много популярни в темата. Съпругът ми е и офицер в компанията, така че за нас това беше по-специфично преживяване, макар и като туристи. Много бих искала да повторим изобщо пътуването с кораб, но трудно напасваме неговото свободно време с ваканции и спортни ангажименти на децата / което и наложи по-ранното слизане Sad/ . Следя с интерес вашите разкази и благодаря за снимките, на всички които публикуват.

# 234
 Здравейте!
Искам да попитам всички резервирали круиз : сключвате ли застраховка по време на резервация и каква точно?
Направих резервация за круиз  с MSC Seaview през сайта : kreuzfahrtberater.de. При потвърждението на резервацията ме съветват да сключа или застраховка за отмяна на пътуване или застрахователен пакет , включващ прекъсване на пътуването и здравно осигуряване при пътуване, както и застраховка за багаж.
Ако съм разбрала правилно това ,което ми казват е , че мога да реагирам до 14 дни от потвърждението на резервацията.

Auf der folgenden Seite können Sie sich über die Versicherungen informieren und diese bis spätestens 14 Tage nach Erhalt der Buchungsbestätigung auch ganz bequem online abschliessen

Има ли смисъл от сключване на такъв тип застраховка и кой пакет да избера?
Благодаря, предварително !

# 235
  • Sofia
Аз купувам пакети от world nomads за по- далечни пътувания, а за ЕС правя само медицински застраховки. От тези, които посочваш по- скоро не бих купила (зависи какви са условията, разбира се).

# 236
Закупих подобна застраховка веднъж от сайта на Costa. Наложи ми се да я използвам. След стотици мейли и разговори по телефона в крайна сметка застрахователната компания си удържа всевъзможни такси и не остана почти нищо да ми възстановяват.
Винаги правя застраховка при подобни пътувания, но предпочитам да е при избран от мен застраховател и при избрани пак от мен условия. Подобни опции при закупуването на круиз да отбележиш, че купуваш и застраховка може да са удобни, но лично според мен са безкрайно неефективни.

# 237
За круиз в Средиземно море не правя застраховки, Коста имат едни за анулиране на пътуването ако го буквам много време преди датата на пътуване...

# 238
Здравейте!
Искам да попитам всички резервирали круиз : сключвате ли застраховка по време на резервация и каква точно?
Направих резервация за круиз  с MSC Seaview през сайта : kreuzfahrtberater.de. При потвърждението на резервацията ме съветват да сключа или застраховка за отмяна на пътуване или застрахователен пакет , включващ прекъсване на пътуването и здравно осигуряване при пътуване, както и застраховка за багаж.
Ако съм разбрала правилно това ,което ми казват е , че мога да реагирам до 14 дни от потвърждението на резервацията.

Auf der folgenden Seite können Sie sich über die Versicherungen informieren und diese bis spätestens 14 Tage nach Erhalt der Buchungsbestätigung auch ganz bequem online abschliessen

Има ли смисъл от сключване на такъв тип застраховка и кой пакет да избера?
Благодаря, предварително !

Аз си ги правя тези застраховки с български компании. Много по-евтино излизат. Правя ги онлайн, не знам ако напиша името на конкретна застрахователна компания дали няма да се сметне за реклама...

Дами, страхотни преживявания сте описали, браво! Чакам и аз нашия круиз след няколко дена с нетърпение.

# 239
  • Пловдив
Здравейте и от мен! Скоро не съм писала, но ето, че почна да се топля времето и почнах да планове за зимата Simple Smile

И така... търся си Карибски круиз. Нямаме американски визи. Ще се радваме да включва възможно най-много от посочените пристанища - Мексико, Доминиканската, Куба и всякакви там карибски острочета... Simple Smile

А, и още нещо - смятаме да пътуваме през зимния период ( Ноември 2018 - Март 2019 г.) и ако някъде видите нещо за по около 300 евро, пишете Simple Smile Знам, че е малко трудна задача, но не е невъзможно, нали Блед?
A направих ноември 2017 карибски круиз без визи за 300 Евро на човек - с МСЦ. Маршрута беше Хавана два дни, Мексико две пристанища, Белиз, Роатан (уникална красота). Визите - само за Куба. Самолетни билети - както си ги уредиш.
Страхотен разказ, Шантал, и много красив круиз.

Общи условия

Активация на акаунт