Безжична вертикална прахосмукачка

• 135 798
  • 806
  •   1
Отговори
# 720
Не си хвърляй старата. Аз така направих, също имаме Дайсън Голяма грешка. Бях доволна, вече изобщо не съм. Именно прах и подобни постоянно запушват филтъра. Моят го мие, суши, не знам какво го прави, обаче все нещо не е наред с тази прахосмукачка. Имахме камина на пелети, и си ми трябваше прахосмукачка. Ама тая нищо не свърши, а дадохме 1000 лв.

# 721
Имахме камина на пелети, и си ми трябваше прахосмукачка. Ама тая нищо не свърши, а дадохме 1000 лв.

За нея отделна прахосмукачка!  Купихме Керхер Ад2 или нещо такова специално за камината. Голямо куче е!  Каквато и да вземете(която, не е специално за прах и пепел), с времето ще и се разкаже играта.

# 722
Благодаря ти. Имахме точно такава специална. Обаче ММ я.подари на някого и потъна нейде.

Дали има резервни филтри или нещо такова, за тоя Дайкин? Бая пари дадохме, към 1000 лв. Знаеш ли

# 723

Дали има резервни филтри или нещо такова, за тоя Дайкин? Бая пари дадохме, към 1000 лв. Знаеш ли
В Зора, отделно има няколко сайта... Вече не знам какъв ви е модела

https://filton123.com/category/279/filtri-za-prahosmukachki.html … _BRAND%5B0%5D=330

https://zora.bg/category/filtri-i-aksesoari-za-prakhosmukachki?v … 88wxoCvk0QAvD_BwE

https://dyson-shop.bg/shop/product-category/accessories/filters-purifiers/

# 724
  • Great Britain
Dayson при правилна употреба е номер едно.

# 725
Здравейте, искам да попитам тези от вас, които имат dyson v15, имсте ли копче за изключване на лазера на четката за под. По видеата в youtube виждам, че има такова копче, а на моята прахосмукачка няма ..

# 726
Здравейте, искам да попитам тези от вас, които имат dyson v15, имсте ли копче за изключване на лазера на четката за под. По видеата в youtube виждам, че има такова копче, а на моята прахосмукачка няма ..

Има зелено копче върху самата приставка. Ако вашата няма в много възможно от Dyson да са го премахнали в новите ревизии. Така или иначе лазера е много полезен и не виждам колко ток ще се спести ако се изключи.

# 727
Да, аз виждам къде трябва да е на снимките, но моята няма...не ми е толкова важно да го изключвам просто се притеснявам да не би да е някакво менте Grinning

# 728
  • София
Европейските и американските модели имат разлики. Не говоря за 12, а за 10 и 11 от опит. Предполагам, че и с 12 е така. Аз гледах ревюта тогава на американски потребители и като вас се бях притеснила. Като проверих директно с компанията и съмненията ми се разсеяха.

# 729
Здравейте, някой който е ползвал roborock h7 и някой от моделите на dyson, може ли да направи сравнение между тях? Чета, че roborocka по нищо не отстъпвал, но все от хора, които нямат поглед и над двете марки...
Аз имам roborock h7 , издъни му се батерията - и гаранция никаква. Не съм я ползвала много прахосмукачката. Иначе докато си работеше бях доволна. Но да няма откъде да купиш батерия - все едно хвърлих пари на вятъра за нещо, което не съм ползвала повече от 20 -30 пъти.

# 730
тъкмо се бях навила за Dyson и коментарите, за проблем при всмукване на пепел, брашно и т.н. малко ме разколебаха. Искате да кажете, че ако разсипя брашно, пудра захар и други подобни няма да мога да си ползвам Dyson-a ????  Може ли малко повече инфо.

# 731
  • Варна
тъкмо се бях навила за Dyson и коментарите, за проблем при всмукване на пепел, брашно и т.н. малко ме разколебаха. Искате да кажете, че ако разсипя брашно, пудра захар и други подобни няма да мога да си ползвам Dyson-a ????  Може ли малко повече инфо.

Естествено, че не значи това. Значи, че не може на дневна база да си смучеш пепелта от камината с прахосмукачката. И това се отнася за всяка прахосмукачка от този тип, не само за марката Дайсън. За такива натоварвания има специализирани прахосмукачки, създадени за тази цел.

Никакъв проблем няма да готвиш и да изсипеш малко брашно или пудра захар.

# 732
  • София
Аз и днес чистих с моята (сода за хляб) завидно количество. И брашно съм разсипвала и чистила и захар. Нямам проблем за момента.
Много разсипвам 😝

# 733
Да обясня нещо. Циклонните прахосмукачки отделят боклуците от засмуквания въздух чрез центробежни сили. Колкото по-бързо се върти въздуха в циклона толкова фини и с малка маса частици ще бъдат отделени. Прахосмукчките на Дайсън са мултициклонни - освен циклона, който виждате през прозрачната част има и последващи циклони с по-малък диаметър в които скоростта на въртене е още по-голяма и се филтрират още по-фини частици. Обаче изброените частици като пепел например са твърде фини и част от тях успяват да преминат и през малките циклони и отиват във филтъра. При стандартен домашен прах циклоните да речем успяват да филтрират 99% от засмуканите боклуци и във филтъра отива останалия 1%. При пепел да речем ще отидат 20% от пепелта във филтъра, това бързо ще го задръсти, ще намалее дебита на въздуха преминаващ през прахосмукачката, оттам скоростта на въздуха в циклоните ще спадне, ще спадне степента на филтриране и още повече пепел ще отиде във филтъра. При другите марки циклонни прахосмукачки, които в голямата си част са моноциклонни нещата ще са още по-зле, те поначало и домашен прах не успяват да уловят в циклона си до степента, която постига Дайсън. Като се казва да не се смуче с Дайсън пепел се има предвид да не се смучат големи количества и това да се прави често, за инцидентни случаи на нещо малко няма проблем.

# 734
Здравейте, някой който е ползвал roborock h7 и някой от моделите на dyson, може ли да направи сравнение между тях? Чета, че roborocka по нищо не отстъпвал, но все от хора, които нямат поглед и над двете марки...
Аз имам roborock h7 , издъни му се батерията - и гаранция никаква. Не съм я ползвала много прахосмукачката. Иначе докато си работеше бях доволна. Но да няма откъде да купиш батерия - все едно хвърлих пари на вятъра за нещо, което не съм ползвала повече от 20 -30 пъти.

Защо да няма откъде да се купи батерия? В aliexpress има оферти за оригинални батерии за RoborockH7. Повече от година имам същата и съм доволна. Да, наложи се да купя допълнителна четка за твърди подове, защото универсалната е много шумна, но като цяло съм много доволна от прахосмукачката. Има двегодишна гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт