Откраднат живот - ТЕМА 31 - Още една крачка до Критичната точка

• 38 989
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Май им се спускат определени бройки /за докторанти , гл. асистенти , доцентури и т.н./ .
Избираш си тема , имаш ръководител , представяш  някакъв набор  статии , доклади и разни разработки  и тогава се явяваш пред комисия и т.н.
Ако няма място в дадено  учебно /или друго / заведение , не можеш просто така да се изявяваш .
Точно така е, не е просто "искам, значи защитавам". Има си процедури, изисквания, отпускат се места и т.н.
Я ми кажете Романова какво е правила през предходните сезони. Тя от самото начало ли е там и имала ли е някаква по-централна роля през другото време? Аз в началото на този сезон много я харесвах, после обаче я забиха много лошо с драмата с Калин и някак си образът ѝ избледня.

# 166
  • Разпиляна във въображението
Романова си е от началото.

# 167
  • София
На мен Романова ми е любимата актриса в сериала. Направо ме убеди, че е лекар.  hahaha

# 168
Помня един епизод от първи сезон, Сашо тъкмо беше се оправил след операцията и пациента до него му стана нещо със сърцето, Романова му каза, че са извикали бърза помощ за да го заведат в кардиологията, но пациента щеше да умре ако не се направеше нещо веднага и той реши да направи процедурата сам, въпреки възраженията на Романова-че не е кардиолог и няма как да извърши подобна процедура, и ако пациента умре ще го отнесе.Тогава той поиска да се обадят на Камбуров и той го напътстваше по телефона какво да прави, спаси пациента все пак. Накрая дойде да го види и му каза, че е имал късмет и следващ път може да няма. Като се сетя за това и се сещам за момента когато пусна Вяра в операционната въпреки, че и беше забранено.....как се променят нещата.

# 169
Както вече съм казвала, много обичам персонажа на Романова - прекрасен образ! В първи сезон я помня твърде малко, но в четвърти беше удоволствие да я гледам(като изключим как я окепазиха, разбира се). Актрисата досега не я бях гледала никъде.
Надявам се да видим повече от нея в пети сезон.

# 170
Като се сетя за това и се сещам за момента когато пусна Вяра в операционната въпреки, че и беше забранено.....как се променят нещата.
Да, обаче Вяра влезе в операционната да прави нещо, което ѝ е по специалността и имаше само психологически спънки да работи. Освен това, тя я вкара и двата пъти като асистиращ хирург и както самата Романова каза - има да опъва едни екартьори само Grinning . Иначе там Тасев направи рисковия ход, като ѝ отстъпи мястото си на главен оператор.

# 171
  • Кърджали
И аз много харесвах Романова, и адски ме хвана яд на посоката в която я забиха. Целият и професионализъм остана на заден план заради никому ненужни интриги

# 172
Да, обаче Вяра влезе в операционната да прави нещо, което ѝ е по специалността и имаше само психологически спънки да работи. Освен това, тя я вкара и двата пъти като асистиращ хирург и както самата Романова каза - има да опъва едни екартьори само Grinning . Иначе там Тасев направи рисковия ход, като ѝ отстъпи мястото си на главен оператор.
Да, така е, но в този епизод тя дори не се опита да помогне на пациента и Сашо пое целия риск, това съм го запомнила, защото е от редките случаи, в които не ме дразнеше Сашо с играта си Grinning. Романова все пак я харесвах през по-голяма част от времето и съжалявах за плитката драма, в която я набутаха.

# 173
Това, което на мен не ми хареса в драмата, е, че Романова е разумна и уравновесена жена, а реагира много първосигнално на всичко, случило се с Калин. Дали Наталия чакаше дете или не, нямаше чак толкова голямо значение за това, което се случи между тях. Освен това, тя пое вината върху себе си, при положение, че Калин беше този, който е отговорен пред Наталия. И вместо да стисне зъби и да мълчи, както би ѝ отивало на характера, тя стана супер мекушава и почти хленчеща, заварваше Калин по ъглите да се обясняват, изля си душата пред отчето насред болницата и после, като Виолета я притисна леко, веднага всичко си изпя. Не беше логично поведението ѝ, иначе ми е ясно, че за целите на драмата, беше необходимо Grinning

# 174
Още повече, че никой не я е карал да поема вина. Калин й обясни, че когато Наталия разбере /а не "ако"/ той ще се оправя.

# 175
Да, защо изобщо призна като само тя и Калин знаят за това, а не си мълча. Аз ако бях на нейно място щях да отричам до последно, Виолета нямаше как да докаже думите си .... вероятно съвестта я е накарала да се чувства зле като разбра, че Наталия е бременна.

# 176
Още повече, че никой не я е карал да поема вина. Калин й обясни, че когато Наталия разбере /а не "ако"/ той ще се оправя.
Да, именно. И никой нямаше да разбере, ако тя не ходеше напред-назад паникьосано. Калин реагира много по-адекватно, когато майка му го попита дали е имало нещо. Да не говорим, че дори и след като Виолета я беше подслушала с отчето, нищо не ѝ пречеше да отрича. При един сблъсък Виолета-Романова никой нямаше да повярва на първата и щяха да застанат на страната на докторката. Изобщо, беше много неадекватна, което ме подразни.

Ами, Майче, да си се яде със съвестта насаме и да не прави повече поразии.

# 177
 newsm78 Някои хора  нямат достатъчно акъл и фантазия да лъжат  Joy hahaha Това е игра за висш пилотаж  #2gunfire

# 178
Тогава да не правят изцепки. Видя се докъде се стига - най-малкото до разбити сърца.

# 179
newsm78 Някои хора  нямат достатъчно акъл и фантазия да лъжат  Joy hahaha Това е игра за висш пилотаж  #2gunfire
Абе аз се имам за честна и почтена личност, дето не прибягва до излишни лъжи, ама като гледам нашите сериали, и установявам, че съм егати изпечения мошеник Joy
Е така на няколко пъти се чудех на акъла на Огнянова - например като Врабчев я притисна в операционната, че ако сбърка, ще трябва да вика директора и тя взе, че се смути на въпроса защо не иска да го вика. Ми кажи - защото е директор и не искам да му отнемам от времето и готово, кво се червиш, кво се чудиш как да се измъкнеш от неловката ситуация Grinning

Общи условия

Активация на акаунт