Откраднат живот - ТЕМА 31 - Още една крачка до Критичната точка

• 38 958
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
...
Абе аз се имам за честна и почтена личност, дето не прибягва до излишни лъжи, ама като гледам нашите сериали, и установявам, че съм егати изпечения мошеник Joy   
Joy hahaha  И аз така  Embarassed

# 181
Освен, че са нужни интриги се опитват да покажат и вътрешни преживявания, терзания, противоречия... на героите и това няма как да стане само с изпечени лъжи в разговорите по между им както често е в живота. Иначе щяхме да разбираме наистина какво мислят и чувстват само от монолозите зад кадър и щеше да е едно непрекъснато противоречие какво мислят и какво казват.

# 182
Затова, според мен, трябва не да ги вкарват зорлем в някакви нехарактерни за тях ситуации, а да развият малко повече линията на приятелството. Всичките там са някакви самотници, дето нямат с кого две думи да си кажат и да си излеят душата. Като си отделят по две минути време да си споделят с някой приятел, ще им разберем веднагически вътрешните терзания Simple Smile

# 183
Така е, но на работното място не е задължително да имаш чак толкова близки приятели на които да можеш да излееш душата си. А то всичко се развива в болницата и те с други хора навън където биха могли да имат близко приятелство не контактуват. Само с Катя и Евгения някои стигат до споделяне на лични неща, но може ли цялата болница само на тях да се изповядва, ще стане смешно.

# 184
Осен споменатия случай със Сашо, за Романова от първите епизоди си спомням историята с дъщеря й. Тя дойде да ражда в св Кирил и детенцето имаше някакъв проблем със сърцето , май Генадиев викна Камбуров да го оперира , тогава ми направи много силно впечатление Романова с поведението и емоциите си.

# 185
Привет,момичета.Благодаря ви за пожеланията HugПооправих се малко,а и благодарение на доктора ,който ми пратихте,малко зализан,но няма да го върна-нали е "идеалният мъж" Smile

Гледам нищите я Романова,харесвам я много като персонаж,като актриса има малки пропуски.Но ми е много симпатична.
Аз съм на мнение,че неминуемо се зараждат приятелства на работното място.Особено в тази професия,те са по 12 ч. на работното място.А пък и във връзка с естеството на тяхната работа попадат в такива критични ситуации,няма как да не ги сближат.Нали знаете когато преживееш с някого нещо разтърсващо,няма начин да не сте си близки след това.

# 186
Като цяло Романова въпреки, че е представена като голям професионалист не желаеше да поема никакви излишни рискове. Единични бяха случаите да се опитва да проявява самоинициатива в спасяването на критични случаи като мисли повече за последствията за лекаря отколкото за спасяване на всеки пациент колкото и минимални да са шансовете му. В това отношение Сашо ми харесваше повече - макар и с далеч по-малък опит я превъзхождаше в желанието си да бъде максимално полезен за всеки пациент. Това започна още от първа серия по пътя му за първия работен ден да спаси неспасяем случай с химикалка и продължи през цялото му участие. Такива лекари са голяма рядкост. Мислят първо за пациента и забравят за себе си, че могат да имат големи неприятности при провал.

# 187
Затова, според мен, трябва не да ги вкарват зорлем в някакви нехарактерни за тях ситуации, а да развият малко повече линията на приятелството. Всичките там са някакви самотници, дето нямат с кого две думи да си кажат и да си излеят душата. Като си отделят по две минути време да си споделят с някой приятел, ще им разберем веднагически вътрешните терзания Simple Smile

Fairy, на мен ми прави впечатление, че тази линия я развиват като в много американски филми - героите са само професионалисти, повечето вълци-единаци, едва ли не без семейства и приятели. Единствените приятелства, които завързват, са с колеги.
Е, при нашите не може да е чак така, защото болницата по едно врме се беше превърнала в семеен бизнес Joy

# 188
Такива лекари са голяма рядкост. Мислят първо за пациента и забравят за себе си, че могат да имат големи неприятности при провал.
Много е тънка границата между това действията ти да са в полза на пациента и да са във вреда. По принцип си има причина определените лекари да имат право да правят определени неща. Понякога смелостта ти може да спаси човека, понякога - да го убие...може би Романова просто си знае силите и не се опитва да ги надскача...в прословутия случай с детето с бъбрека в настоящия сезон примерно, това, което направиха, беше глупаво и донякъде безразсъдно. Защото можеха да хоспитализират детето, да му дават лекарства, да го наблюдават и междувременно да извикат детски уролог, който да направи операцията на място. Понеже всичко свърши добре, ние го приемаме за геройство, но в друга ситуация може да се окаже безразсъдство. Та не знам, сложна работа е това, аз не бих могла да съдя Романова, че е по-плаха в дадена ситуация.

# 189
Най-близки приятели , без да са преспали заедно са Владов и Пенев Grinning
И аз мисля, че можеш да завърже приятелство на работното място, а пък при тях като и прекарват толкова време заедно.

Е то и Зорница беше изплашена когато трябваше да оперира детето с Банков заради последствията, които ще настъпят ако детето умре. След като видя таткото колко е притеснен, а и Банков я насади на пачи яйца като каза, че ще оперират детето тя прие, че ще го правят. И след това на покрива нали го почерпи с близалка, приех го като, че тя е разбрала, че понякога поемането на риск е необходимо. Кога да поемеш риска и кога не, е за това няма универсален отговор за съжаление Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 18:55 от maichetoo0o

# 190
Имате право за това, че всеки трябва да си знае къде трябва да се спре и да не поема рискове с които е съмнително, че може да бъде полезен. Обаче така представиха много от критичните ситуации в които Сашо се наложи да поема огромен риск, че всяко забавяне щеше да доведе до сигурна смърт за пациента. Той проявяваше смелост граничеща с лудост в очите на останалите лекари спасявайки пациенти в последния момент през който все още можеха да бъдат спасени. Много други неща му куцаха, но професионализъм, смелост и идеализъм му бяха в изобилие.

# 191
Да, аз това си мислех, докато пишех - има ситуации, които са на кантар. Има и такива, при които или залагаш на нещо екстремно в опит да спасиш човека, или го губиш. Тогава не би трябвало да има колебание.
Майче, аз смятам, че Зорница в онази ситуация просто се довери на доцента, ужасяваше я това, което трябваше да направи, но реши, че ще му повярва, че това е правилния и единствения път.

Иначе за приятелствата - все някой в работата ти е по-близък, няма как иначе, вие сте толкова време заедно. Видяхме, че дори толкова запънатия Банков не устоя и създаде приятелства.

# 192
Аз не видях точно истински приятелства между лекарите. Предимно любовни връзки. Само с Катя и Евгения някои споделяха лични неща, но пак не бяха някакви приятелства.

# 193
Катя и Евгения са истински приятелки.
Останалите да не ги наричаме точно приятели, но имаше близост и споделяне - между Тасев и Калин, между Галя и Виолета, Кръстева и Хинова, Кръстева и Мазов все бяха близки. Близост се създаде и между Банков и Евгения, донякъде и между Кръстева и Зорница. Романова обаче си остана самотница, която няма с кого да сподели. Само с Калин, ма това пък доведе до проблеми Grinning

Попаднах на едно старо интервю с Дария и Емил Марков. Може би сте го гледали, но за мен беше ново и ми беше интересно, така че го слагам тук, ако някой е любопитен. Интересно и приятно ми беше да чуя как всички се събирали заедно да си четат новите сценарии. Интересно е и включването на Вергов и „новината”, че ще снимат в чужбина. Е, не снимаха. Оттук нататък да си правим изводите Grinning
https://youtu.be/blQLyCb-M9M

# 194
Дано този сезон това нещо да се промени и да си кажем "е тези двамата са приятели"  .Някой от вас беше качил снимка на Диана и Дария от мола, когато са снимали, може Зорница и Наталия да се сприятелят, би ми било интересно да ги видя заедно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт