Частни училища - информативна тема 19

• 93 084
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Мисля,че три Азбука на.мисленето е малко прекалено. Ние я минахме веднъж,само първата книжка за месец някъде и крокотак. После се оказа по обяснения на детето,че в СС задачите не са били такива,освен въпросния лабиринт. За доста други от Азбуката го питах,нямало.Тоест да се наизустяват няма смисъл.Смятам,че е важно тренирането на внимание,следване на инструкции,памет. Мисля,че и самият тип дете си е от значение.Моето дете е прието в Питагор и в СС. Още се чудим кое да си изберем и не спим нощем😀

# 106
  • София
Честито Simple Smile! И ние бяхме така миналата година и голямо мислене му дръпнахме. Ти детето пита ли къде му харесва повече?

# 107
Той харесал повече Питагор,но не дава обяснение защо.Подозирам,че е защото е седял по-кратко там😀 направо не знам

# 108
  • София
Честито! Това да  ви е трудното - да се чудите кое да изберете! Това е сладко чудене. Изберете това, което повече "отива" на детето. (аз имам симпатии към Питагор повече, отколкото към СС, а и Питагор имат вече гимназиален курс, което говори за желание за развиване и в горните класове. Има вероятност в бъдеще да си спестите кампанията в седми клас за държавна гимназия, а в ПЧМГ ще сте вътре по подразбиране.)

# 109
  • София
Аз бих добавила - не подценявайте и логистиката (т.е. хубаво е да не виси безкрайно много по светофарите сутрин и вечер, ако е възможно разбира се).

# 110
Честито! Това да  ви е трудното - да се чудите кое да изберете! Това е сладко чудене. Изберете това, което повече "отива" на детето. (аз имам симпатии към Питагор повече, отколкото към СС, а и Питагор имат вече гимназиален курс, което говори за желание за развиване и в горните класове. Има вероятност в бъдеще да си спестите кампанията в седми клас за държавна гимназия, а в ПЧМГ ще сте вътре по подразбиране.)
Лошото е,че не знам кое му отива повече и от сега не може да се каже дали ще му се отдава математика. Още един ден ще се терзаем после ще пием вино,пък дано сме направили правилния избор за него

# 111
  • София
Като Дарвин - чудел се дали да се ожени, подходил рационално, дръпнал две колони и започнал да пише за и против. Излезли повече против. И се оженил, защото бил влюбен.

# 112
  • В офиса
Изберете по-близкото и по-удобното.

# 113
  • София
Честито. Логистиката е важна. Базата на СС ми харесва повече. Въздухът е по-чист.

# 114
  • София
(аз имам симпатии към Питагор повече, отколкото към СС, а и Питагор имат вече гимназиален курс, което говори за желание за развиване и в горните класове. Има вероятност в бъдеще да си спестите кампанията в седми клас за държавна гимназия, а в ПЧМГ ще сте вътре по подразбиране.)

След Питагор децата кандидатстват за ПЧМГ 5-7 клас, а след 7 клас - кандидатстват за 8-12. Не продължават автоматично.
Моите симпатии са повече за Св.София, ако логистично не е много далеч.

# 115
  • София
Зная, че кадидатстват, но при едно съвсем предвидимо обичайно развитие на детето, няма да има проблем с продължаването. А и винаги възпитаниците на същото училище са в по-изгодно положение в сравнение с външните деца. Няма значение какво пише отгоре на училището, то си е все едно и също.  Приетите там деца имат всички качества, за да се справят без сътресения. 
Признавам, аз имам пристрастия и към училища в центъра на града, защото винаги има удобен градски транспорт и всичко е в центъра, някак по-удобно е. Да, има задръствания, но пък СС е твърде далеч за моя вкус. За моето дете бих избрала Питагор, а гимназията им беше наш резервен вариант за гимназия, ако нещо много, ама много се издънеше работата на НВО и децата не биха се класирали за хубава държавна.

# 116
Здравейте! Записвам се да следя темата. Имам дете, което след няколко дни навършва 5 години. Още е рано за училище, но както разбирам да те приемат в добро училище е трудна работа. Още повече, че ще си задължен към районото училище...Впечатлена съм от сугестопедията като подход. Примера на запад е Валдорф шуле, което у нас няма засега. Имате  ли мнения за Артис? Някое детенце там да учи? От презентацията им виждам, че е училище за езици и изкуства.

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 22:25 от barbaronka83

# 117
  • София
На една съфорумка детето е в Артис, мисля, че е много доволна, но отдавна не съм я виждала да пише тук.

# 118
Зная, че кадидатстват, но при едно съвсем предвидимо обичайно развитие на детето, няма да има проблем с продължаването. А и винаги възпитаниците на същото училище са в по-изгодно положение в сравнение с външните деца. Няма значение какво пише отгоре на училището, то си е все едно и също.  Приетите там деца имат всички качества, за да се справят без сътресения. 
Признавам, аз имам пристрастия и към училища в центъра на града, защото винаги има удобен градски транспорт и всичко е в центъра, някак по-удобно е. Да, има задръствания, но пък СС е твърде далеч за моя вкус. За моето дете бих избрала Питагор, а гимназията им беше наш резервен вариант за гимназия, ако нещо много, ама много се издънеше работата на НВО и децата не биха се класирали за хубава държавна.
В повечето случаи явно е така.Закъсваш само ако детето е зле по математика и тогава айде пак училище.

# 119
  • София
Здравейте!
Следя темата, защото тази година и моята дъщеря “кандидатства” за прием в ПУК. Изборът ни се сведе до три училища - “Света София”, “Питагор” и ”Томас Едисън”. В ТЕ тази година нямат прием за ПУК, така че за момента отпадна. От “Питагор” вече имаме положителен резултат, че детето е прието, а на изпит в СС беше вчера. Надявам се и от тях скоро да имаме отговор, бил той положителен или отрицателен. В голяма чуденка сме какво да решим, ако, дай Боже, получим резултат “приет” и от СС. Но скоро ситуацията ще се изясни, защото това очакване е най-неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт