Частни училища - информативна тема 19

• 93 137
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Може да ме оплюете, но ако в чисто ново училище не ми покажат имена на изявени и опитни учители по основни предмети, няма начин да им се доверя. Ако ще и да са се кооперирали на начално ЧУ.

# 601
  • В офиса
Наков си прави училище, което да му вади евтина работна ръка, която после да ползва Grinning Което не е толкова зле, де. Винаги може да продължи вишу и да занули. Пък даже и като учи в университет, ако може да си бачка паралелно, не е зле като алтернатива. Така че защо не.

# 602
  • София
За Питагор не помня дали споделих, че ме загубиха окончателно на срещата с родителите. В момента, в който заместник-директорката в рамките на минута каза три пъти "училищА".  ooooh!

Райчева ли така говори? И тя представя училището? Те вярно, че не държат на рекламата, но чак пък толкова.

# 603
  • София
При представянето й чух само длъжността, не и име. То цялата среща се отличаваше с това, че доста неща не се чуваха. Една масивна дама с дълга къдрава коса. Поведението й поне за мен, както и представянето на другите учители ме остави с усещането, че понеже знаят за големия интерес към училището, го правят по-скоро протоколно, защото се налага.

# 604
При представянето й чух само длъжността, не и име. То цялата среща се отличаваше с това, че доста неща не се чуваха. Една масивна дама с дълга къдрава коса. Поведението й поне за мен, както и представянето на другите учители ме остави с усещането, че понеже знаят за големия интерес към училището, го правят по-скоро протоколно, защото се налага.

Peace
И въпроси не се толерират много, много. Презентацията пуснаха ли я с шрифт 12?

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 10:37 от Анонимен

# 605
Milenita, абсолютно със същите впечатления съм и от приема за първи клас в същите училища. Само с уточнението, че моя син го приеха в “Питагор”, а не в “СС”. И в двете изпитът не беше много добре организиран, по мое мнение. Лично аз предпочитах да го приемат в СС, но не се получи там. На изпита някак бяха подвели децата, че не е задължително да решават всички задачи и упражнения. Казали им да решават които искат и могат, което за деца на 6 г. е абсолютно подвеждане. На друго дете, което се оплакало, че му е трудно някакво упражнение, казали че щом му е трудно, да не го прави .....и така. Неприятна ситуация и поставя на дневен ред въпроси относно приемната процедура и там.
За Прогресивно - абсолютно същото впечатление имам, плюс това, че приемът на деца в първи клас е само в базата в Младост, която още не съществува!!!
Чакаме резултати от “Томас Едисън”. Силно се надявам и там да е приет. Процедурата и подборът там са най-адекватно организирани. Директорката е перфектна, обратната връзка е наистина обективна, комуникацията е отлична. Всичко е прозрачно и ясно. На детето му хареса много повече от “Питагор”. Независимо какво ще се случи, те си остават фаворити с организацията на подборната процедура. Няма какво да се отправи като забележка.
Ако сина ми е приет там, вероятно ще се откажем от “Питагор”.

В "Томас Едисън" за първи клас ли кандидатствате? Може ли да кажете нещо относно формата на изпит там?

# 606
  • София
Да, за първи клас. Изпитът е в две фази. На първата детето гостува в училището за около 3 ч. и половина, в които прави различни упражнения, решава задачи, участва в часове с подготвителната група и дори излиза в междучасия. Наблюдават го за степента на училищна готовност, социализация и т.н. При приключването на гостуването веднага се показават листовете с решените задачи и упражнения на родителите и се коментират всички аспекти на обследването, включително наблюденията на учителите за различните типове умения. Резултатите относно приемането се съобщават по- късно. По график ги очаквам към 15 март. След това, ако детето отговаря на профила, който училището търси, има и втори кръг. Той предстои за одобрените.
Впечатлението ми е за отлично организирано обследване с изключителна обективност и коректност спрямо родителите. Пак казвам, независимо от резултатите, аз съм с най- добри впечатления от там.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 16:12 от DonaFlor

# 607
Благодаря за споделеното. Звучи наистина доста подредено, обективно и прозрачно. Аз също съм с много добри впечатления за "Томас Едисън", но за съжаление нямат тази година прием за ПУК. Та тази година сме в Питагор, да видим как ще е. За следващата ще мислим:) Успех на детенцето, щом му е харесало!

# 608
ЧОУ Петър Берон или ЧСУ Цар Симеон?

# 609
ЧОУ Петър Берон или ЧСУ Цар Симеон?

? 😁

# 610
Интересно ми е и на мен това ЧОУ Петър Берон, в класацията на МОН 7ми клас е доста назад, сайтът им е най-НЕ-информиращият, който съм посещавала, разбрах единсвтено, че се учи английски. Има ли някой с деца, който да сподели отзиви. Само английски ли се учи и с каква интензивност, какъв е профилът на училището?

# 611
  • в страната на чудесата
Хора, четете темите назад. Има коментари, ще можете да направите своя анализ

# 612
  • София

Да, тя е. Другата е Бозаджийска, на голямото у-ще, но нея сигурно я познавате от СМГ. Поведението им е такова, защото никой не се занимава с реклама на у-щето - като се започне от сайта, на който има повече спортни успехи с правописни грешки и се стигне до представянето на у-щето. И аз не си падам по рекламата, хич даже, затова и  началните страници на някои училища ме отблъскват, но чак пък и такова неглижиране не трябва да има. 

# 613
Хора, четете темите назад. Има коментари, ще можете да направите своя анализ
Това, че има коментари в темата е ясно. Но понеже има близо 19 теми с 50 страници много трудно стигам до информацията, която търся. Трябва да чета с часове. Имам предложение към модераторите на сайта  - да се направят отделни теми за всяко частно училище и там да се пишат коментари само за конкретното училище.  Така много по-лесно ще намираш темата, която те интересува.Тук се коментират основно три училища, а има още доста.

# 614
Имам предложение към модераторите на сайта  - да се направят отделни теми за всяко частно училище и там да се пишат коментари само за конкретното училище.  
Това не е работа на модераторите, а на потребителите.
Свободна сте да пуснете отделна тема за училището, от което се интересувате.

Общи условия

Активация на акаунт