Частни училища - информативна тема 19

• 93 049
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
блокове - по два и в тях има нов материал, затвърждаване, работа по задачите и упражненията и т.н.
Моля ви разяснете как протичат тези два блока, например по математика. Ок, първият блок предполагам е самият урок, теория и вероятно една две задачи. А какво представлява това затвърждаване (2ри блок)? Дават се задачи и учителят минава от дете на дете и ги гледа какво правят, което реално е невъзможно за по-сложни задачи, или помага само ако му поискат помощ? Но ако е второто,  как накрая успява да провери всички задачи?, или ги взема, проверява в къщи и обсъждат следващия ден?

# 166
Допълнителната работа с детето, която звучи леко стряскащо, всъщност е вместена в учебната програма. Ако се касае за нещо, което може да се отстрани с работа в клас, нещата се доуточняват още на следващия ден (правило е, че не се започва нов материал, без да се преговори и упражни отново старият). Ако има нужда детето да вземе допълнителни часове по даден предмет (напр. защото е отсъствало дълго, не разбира добре материята и пропуските или затрудненията са по-сериозни), училището уведомява родителите, че препоръчва такива допълнителни часове, както и за дните, в които може да ги проведе (вкл. например вместо час по физическо). Учителите са доста активни в час. Когато дават задачи и упражнения, те са непрекъснато сред децата, спират до всяко дете, следят темпото, с което работи, хващат на момента повечето затруднения, обясняват. Също така, децата биват приучавани ако имат затруднения, сами да търсят и искат помощ от учителя, т.е. никой не се подиграва, ако някой просто вдигне ръка и каже: “Господине, не разбрах задачата с мерните единици, може ли да я обясните?".

Аз предпочита вкъщи да давам материали извън програмата, най-вече за разширяване на общата култура. Учим някои основни неща от области като география, биология, анатомия, история. Най-общо, там, където напипам, че има някакъв интерес, а това не се предлага в училище в момента, гледам да понаучим нещо.

# 167
блокове - по два и в тях има нов материал, затвърждаване, работа по задачите и упражненията и т.н.
Моля ви разяснете как протичат тези два блока, например по математика. Ок, първият блок предполагам е самият урок, теория и вероятно една две задачи. А какво представлява това затвърждаване (2ри блок)? Дават се задачи и учителят минава от дете на дете и ги гледа какво правят, което реално е невъзможно за по-сложни задачи, или помага само ако му поискат помощ? Но ако е второто,  как накрая успява да провери всички задачи?, или ги взема, проверява в къщи и обсъждат следващия ден?

Ами доста хора назад го обяснихме вече.

# 168
да благодаря  Bliss,  sylviana мисля че разбрах Simple Smile

# 169
Дами, а някой с дете в ЧУ получавал ли е писмо от общината, че детето му не е записано в първи клас и евентуално предстои глоба? Една майка ми каза, че миналата година е получила такова писмо, явно гледат записаните деца в общинските училища и си търсят незаписаните. Тя е отговорила на писмото и е представила удостоверение, че детето е записано в ЧУ.

# 170
  • София
Силвиана, мисля, че при вас е така, защото училището ви не е към МОН. Колежката ми, която е с деца при вас, също няколко години получаваше и се обаждаше, напоследък казваше, че са ги забравили и не проверяват вече.

# 171
Бърди, благодаря. Явно ЧУ по някакъв начин подават инфо за записаните при тях деца. Нас не са ни търсили и за задължителната предучилищна, та май контролът не е много висок.

# 172
  • София
doraemon, часовете протичат както един стандартен час само че не прeпускат по материала, а има достатъчно време да им обяснят, да разберат, да се упражнят. Вместо в рамките на 40 мин. госпожата за 15 минути да нахвърля урока, да им покаже 3 примера и да им възложи да решат още 2, без време за въпроси, обяснения и по-"усложнени" задачки, те имат 80 минути, в които материалът може да бъде разяснен спокойно, да се обяснят тънкости или пропуски, ако някой нещо не е доразбрал и да се решават задачи - на дъската или самостоятелно в тетрадките.

sylviana, всички частни градини и училища, които са лиценцирани от МОН са задължени да изпращат списъци с учениците си в министерството. Предполагам Общините след това ползват тази  база данни. Обаждания получават обикновено деца, които са в чуждестранните училища.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 16:46 от Onna-bugeisha

# 173
  • София
Аз получих писмо от общината да представя документи, че учи като беше 5 годишен /малката предучилищна/. Ние бяхме първия набор с 2 години предучилищна и предполагам, че затова са били по-активни. Относно ученето на блокове - правят много самостоятелни работи и тестове и след това решават заедно задачи, които са ги затруднили.

# 174
  • Sofia
Дъщеря ми беше записана в едно от кварталните училища, идея нямам как ... Може пък и още да учи там.

# 175
Здравейте!
Обръщам се към вас за съвет относно Американския колеж в София с прием след 7-ми клас.
Синът ми владее английски и италиански.
Български език само говоримо.
Моля ако имате опит, да споделите за обучението.
1. Обучението изцяло ли е на английски език?
2. Учи ли се български език?
Благодаря Ви!

# 176
  • София
Това е последната тема за Колежа http://www.bg-mamma.com/?topic=1006938

Ако го запишете като чуждестранен ученик, мисля, не се налага да учи български. За тях обаче таксата е доста по-висока. В Колежа са изключително отзивчиви и може спокойно да ги попитате тях. В темата за Колежа вероятно също ще се включат по-знаещи родители.

# 177
Здравейте, мами! Simple Smile Благодаря за полезните теми, прочетох ги с огромен интерес. Вчера попаднах на една реклама във Фейсбук на тази гимназия - https://svetlina.softuni.bg/. Впечатли ме, че таксата е приемлива - около 5 000 лв/ годишно и има много извънкласни дейности. Какво е вашето мнение? Търся подходяща частна гимназия за моят разбойник, понеже тази есен ще е 8-ми клас, а времето напредва. Ще се радвам да ме посъветвате. Simple Smile

# 178
Не знам как може някой да Ви посъветва за нещо, което обяви началото си преди броени дни ...
Това, което можете да ползвате за ориентир е, че съосновател е Светлин Наков, който е бил част от академията на Телерик и в момента в самото СофтУни. Поинтересувайте се от техните постижения, успехи и разбирания, ако ви допада, посетете училището и си преценете  Peace

# 179
Не знам как може някой да Ви посъветва за нещо, което обяви началото си преди броени дни ...
Това, което можете да ползвате за ориентир е, че съосновател е Светлин Наков, който е бил част от академията на Телерик и в момента в самото СофтУни. Поинтересувайте се от техните постижения, успехи и разбирания, ако ви допада, посетете училището и си преценете  Peace

Да, така е, права сте. Грабна ме идеята за по-различна и модерна специалност, видях, че са акредитирани от МОН. Ще се поинтересувам и за останалите им инициативи. Благодаря Ви за съвета! Станаха много частните гимназии и вече е трудно човек да отсее.

Общи условия

Активация на акаунт