Отговори
# 45
  • София

И да, когато имахме по един общ за къщата телефон, се изнасяхме я в коридора, я в другата стая- според дължината на кабела, но никоя половинка не е залепяла ухо до слушалката, " предано" притисната до нас, че да не отърве нещо от разговора.  Mr. Green
А семейни картички да сте получава ли? До: три-четири имена, от: три-четири имена. Приемете, че има хора и с такива профили в мрежите. Не ги ползват за друго.
И не го казвам от първо лице, не съм имала общ профил, по съвсем друг начин ползвам мрежата, но това не означава, че има само един правилен начин да се ползва, нито, че онези с единичен профил не са под някакъв мега мониторинг от страна на половинките си. Само тук във форума като чета какво ровене и ръчкане по устройствата на милото е и ако ми пише някой лично съобщение, обикновено са по работа, но все пак започвам да се замислям кой от евентуалните четящи как би погледнал на това Simple Smile)))

# 46
  • София

А семейни картички да сте получава ли? До: три-четири имена, от: три-четири имена. Приемете, че има хора и с такива профили в мрежите. Не ги ползват за друго.
И не го казвам от първо лице, не съм имала общ профил, по съвсем друг начин ползвам мрежата, но това не означава, че има само един правилен начин да се ползва, нито, че онези с единичен профил не са под някакъв мега мониторинг от страна на половинките си. Само тук във форума като чета какво ровене и ръчкане по устройствата на милото е и ако ми пише някой лично съобщение, обикновено са по работа, но все пак започвам да се замислям кой от евентуалните четящи как би погледнал на това Simple Smile)))

Да, де!
За едно и също пишем- семейната картичка не помня да съм чула и видяла да пишат двамата, любовно преплели ръце......
Пише единият, поздравява семейно и толкова.
Не говоря за правилно и неправилно, а за доверие и недоверие, нескопосано прикрито като " действие на светло".
Затова и припомних, че върха на простащината беше да отвориш чуждо писмо и да преровиш чужди джобове.

# 47
Аз, дори когато звъни телефонът на ММ, и той е извън стаята , не поглеждам кой е.
Камо ли да чета съобщенията. То..откакто чета в БГ мама , дори и не смея  Joy
Не искам да си развалям рахата.

# 48
Когато имахме една обща пощенска кутия, най- просташкото беше да отвориш писмо, адресирано до друг.

И противоконституционно. По мое време се учеше още в 7 клас в училище – когато учехме за Конституцията и за тайната на кореспонденцията.
Не знам сега какво е положението, да проверим:

Чл. 32.
(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
Чл. 34.
(1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
(2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.
Източник: http://www.parliament.bg/bg/const

Мдам...

Скрит текст:
ПП И аз съм любопитна какви са тези обиди, които навъртяха вече толкова страници. Дано не става въпрос за нещо от рода на: "Абе, Пенчо, Пенка ми се видя понапълняла нещо, да не е бременна?" или "Оле, Пенка как беше загорила манджата последния път като ядохме у вас, едва преглъщах, ама да не ѝ скърша хатъра... Тя все с изгорели манджи ли те гощава, бе мама?", или "Да кажеш на Пенка да си смени цвета на косата, че изобщо не ѝ отива така, прилича на изрусена циганка".

# 49
  • София
Аз оставам с впечатлението, че дори не иде реч за тежки обиди, а просто за някакъв вид неодобрение- дали на постъпка или нещо друго.
Ти да видиш как се "либерализира" света ни в прословутия 21- ви век!
Майка няма правото да изкаже на 4 очи мнението си пред сина си, но пък снаата има право да рови в де що свари, под претекст че всичко в семейството е " на светло".....

# 50
Аз нямам мой фейсбук профил, но когато искам да видя нещо ползвам този на ММ. Той го има по случайност, беше му го направила секретарката му, но въобще не се интересува и не влиза в него. Ако пише нещо, което го касае, аз му го съобщавам. По същият начин влизам в имейла му, който всъщност му е служебен. Когато секретарката му не е на работа, аз му пиша имейлите, така че и да иска не може да си пише нещо тайно. Някой път като ми се ядоса ме плаши, че ще смени паролата. Той в мойте имейли не влиза, няма интерес

# 51
Няма лошо да е свободно за надничане.Всеки да си прави както му харесва.
Лошо е да се правиш  на другия  и комуникираш  от негово име.Има и такива,не знаеш  с кого говориш.
Моите впечатления  за недоволните,млади или стари , в нета и реално, са че все търсят на другия  грешки.Своите не виждат.Само си налагат разбиранията.

# 52
Понякога пиша и от негово име, но винаги, когато той го е поискал от мен. Най-малкото не бих си позволила да го излагам пред хора, с които има служебни контакти

# 53
  • София
По същият начин влизам в имейла му, който всъщност му е служебен. Когато секретарката му не е на работа, аз му пиша имейлите, така че и да иска не може да си пише нещо тайно.

Ох, знаеш че може- просто си прави друг мейл, за който нямаш идея и готово.
Не е там работата- или имаш доверие, или нямаш и ровиш.
Това, че имаш достъп до нещо негово, нищо не значи.

# 54
Понякога пиша и от негово име, но винаги, когато той го е поискал от мен. Най-малкото не бих си позволила да го излагам пред хора, с които има служебни контакти
Това е разбираемо ,все едно работиш  за него.
Имам предвид реални познати,негов профил, тя пише винаги.Ако не знам, че той е скаран с компа е  трудно .Повечето контакти знаят де.
Щом няма проблем е  нормално всичко.

# 55
Скрит текст:
По същият начин влизам в имейла му, който всъщност му е служебен. Когато секретарката му не е на работа, аз му пиша имейлите, така че и да иска не може да си пише нещо тайно.

Ох, знаеш че може- просто си прави друг мейл, за който нямаш идея и готово.
Не е там работата- или имаш доверие, или нямаш и ровиш.
Това, че имаш достъп до нещо негово, нищо не значи.

Знам естествено и бих си го мислила, ако той нямаше органическо отвращение от компютри, лаптопи, таблети и всякаква подобна техника. Ако някой иска да прави нещо тайно от теб, ще го направи. Аз не се вживявам в ролята на полицай

# 56
Аз, дори когато звъни телефонът на ММ, и той е извън стаята , не поглеждам кой е.
Камо ли да чета съобщенията. То..откакто чета в БГ мама , дори и не смея  Joy
Не искам да си развалям рахата.
Аз пък търча да му го нося ...дори в банята.Работи с хора, а обикновено забравя да връща обаждания.
Като получава разни СМС-си, пак ме кара аз да отговарям...не обича да пише.
Ама, вярно, четейки тук, почвам да се питам дали/или......Добре са го казали хората "Страх лозе пази!".   Laughing

# 57
А на мен синът ми ми е хакнал телефона и както се хваля, че не си ровим по нещата, изведнъж се оказва, че малкото говядо някак ми е достъпило до личното пространство и ми прави дребни бели от типа на "тук бях аз - Фантомас" от разстояние, които поради разликата в поколението, не мога да разбера как. Все пак вярвам, че го прави, за да се закача, а не да ми чете кореспонденцията с мама и да ми иска обяснения защо сме обсъждали синята му коса и неподходящото му за сезона облекло.

# 58
Здравейте мами,
имам един въпрос - наскоро пегледах вайбъра на моя и открих, че "мама" е плюла по мен, а той не е казал нищо в моя защита или просто да и каже да не се бърка. Оправданието му беше, че това било старо (от октомври-ноември 2017) и че не бил обърнал внимание на писанията на мама. Та въпросът ми е колко да се сърдя и как да се държа в последствие с мама? Аз се вбесявам за секунди, но и ми минава бързо и вече ми мина, но все още се правя на сърдита. моля за съвет, за да не прекаля със сърденето, ама и да му по натрия носа. П.С. на него мама му звъни по няколко пъти на ден да го пита станал ли е, папкал ли е, облякъл ли се е добре и последно за лека нощ. всичко това ми до подпали фитила.
Все питат що мъж чете женски форум. Заради такива попадения като болднатото. Ми няма такъв смях... 100 холивдски комедии не могат да стигнат комедийния заряд на повечето теми тук.

# 59
Кой е мъжа, дето чете тук?

Общи условия

Активация на акаунт