Раждане в Майчин Дом - София (4 тема)

• 128 659
  • 1 071
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен.  Бременна съм с близнаци и ми предстои раждане при Д-р Дяволов края на Юли.  Ходя на ЖК в Надежда, тъй като той официално не следи бременност. Имам няколко въпроса на които не намирам ясен отговор в сайта на МД и съм сигурна, че тук ще намеря адекватна информация Simple Smile

1. Каква е крайната цена на раждането (надявам се на вагинално) с избор на екип? Има ли допълнителни такси освен 900 лв. за избора на екип?
2. Какви документи трябва да представя от болница Надежда?
3. Какви документи са нужни от личен лекар?

# 166
Болничния престой се заплаща ако избереш да си с децата на 12ет. или искаш вип стая. Иначе друго-не. От Надежда трябва да ти дадат обменна карта, предполагам е същото като в МД. Направление за хоспитализация също. От личен лекар на мен не са ми искали нищо, всичко необходимо ти дават от ЖК.

# 167
Здравейте, може ли да дадете повече информация как протича раждането при д-р Хранов, естествено и секцио. Ако е секцио колко дни по-рано приема, и като цяло има ли напрежение или е спокойна обстановката.

# 168
  • София
Здравейте и от мен.  Бременна съм с близнаци и ми предстои раждане при Д-р Дяволов края на Юли.  Ходя на ЖК в Надежда, тъй като той официално не следи бременност. Имам няколко въпроса на които не намирам ясен отговор в сайта на МД и съм сигурна, че тук ще намеря адекватна информация Simple Smile

1. Каква е крайната цена на раждането (надявам се на вагинално) с избор на екип? Има ли допълнителни такси освен 900 лв. за избора на екип?
2. Какви документи трябва да представя от болница Надежда?
3. Какви документи са нужни от личен лекар?
Здравей!
Аз родих със секцио при др. Дяволов през 2015 г. ЖК ми беше в кл. "Щерев".
Дяволов ме прие в неговото отделение 35+ гс. и след 7 дни ми беше секциото. Абсолютно никакви документи не са ми искани нито от "Щерев",  нито от ЛЛ. На последната ни среща с него той ми написа една бележка, с която на уречения ден отидох сутринта рано с багажа за прием в приемното, двеста и някой си кабинет, не си спомням вече и там попълних разни документи, мериха ми корема, таза и чуха тонове. След секциото платихме на каса 870 лв., нищо друго, аз бях на 7 ет.
Успех!

# 169
Аз март месец раждах при Николов. Женската консултация ми беше в 25 ДКЦ. Имах всички документи- направление, болничен 45 дни преди раждане. Само болничния ми беше полезен.термина ми беше на 13.04. На 15.03 на тонове при Николов бях с контракции. Той говори с др ибрям от 5д и ме приеха късно вечерта през спешното . Родих със спешно секцио на 29.03. През цялото това време бях в болницата

# 170
А как са условията на 12тия етаж? Правен ли е ремонт на единичните стаи, или само апартамента е в добро състояние?

# 171
А как са условията на 12тия етаж? Правен ли е ремонт на единичните стаи, или само апартамента е в добро състояние?
Ремонт е правен най скоро на 7 мия, но аз предпочетох 12 за да бъде детето с мен. Аз преживях в 5 ти д от 15-29.03. Това за4-5 дни на 12 ти се преживява

# 172
Да, аз също искам бебетата да са при мен и ще избера 12ти етаж. Затова се замислям за апартамента..може би си заслужава по-високата цена при положение, че ще съм с 2 диванета Simple Smile

# 173
Имаше една двойка близнаци в отделението, когато аз раждах. Бяха си заедно в една количка. Заемаха място като за едно бебе. На 12 етаж бях. Може би е по-удобно в апартамента. Аз си прекарвах добре с моята съквартирантка, разбирахме се, говорихме си и си помагахме. Но, ако си с две не знам как ще е.

Който е бил на 5-ти етаж, значи може да роди и на двора. Simple Smile

# 174
Здравейте, може ли да дадете повече информация как протича раждането при д-р Хранов, естествено и секцио. Ако е секцио колко дни по-рано приема, и като цяло има ли напрежение или е спокойна обстановката.
Февруари аз родих секцио при доктор Хранов. Специалист от класа. Мене ме при в понеделник и петък родих. Много съм доволна от операцията,нямах никакви болки.

# 175
Какво не му харесвате на 5 ти етаж незнам:joy:в момента съм тука едно чисто хубавооо хахаха.Ужас ,ходих на 7 ми етаж да видя много хубаво и чисто.За 12 тия не знам

# 176
  • София
Какво не му харесвате на 5 ти етаж незнам:joy:в момента съм тука едно чисто хубавооо хахаха.Ужас ,ходих на 7 ми етаж да видя много хубаво и чисто.За 12 тия не знам
Ами аз съм лежала и в частна болница, в "Щерев". Трябва да ви кажа, че голяма разлика с отделението на др. Дяволов, 5Д, не видях...  и там леглата са същите, с кожен матрак, шкафче, гардероб, нищо по луксозно, само дето баня има към стаята, ама не много по-различна от тази в МД и на ден плащаш 100 лв. Даже стаите в МД са по-просторни.

# 177
  • София
Или се шегувате,или е правен ремонт 😁

# 178
Отделението на Дяволов на 5тия етаж 5Д наистина е много по-хубаво от останалите 5В и 5Г. Особено стаите в задния коридор са си направо като вип. И тези със стъклените стени не са толкова ужасни, колкото тези в 5Г и в 5В. Лежах няколко пъти и в трите през 2014/2015та.

# 179
Здравейте момичета. Виждам, че споделяте различни впечатления от различните отделения в Майчин дом, но се чудя как всъщност става настаняването там? Имам предвид, ако всичко е наред преди раждането, то върви нормално и т.н, как става изборът къде да е пациентката, защото очевидно някои отделения и етажи вече са в прилично състояние, за  разлика от други.

Общи условия

Активация на акаунт