Раждане в Майчин Дом - София (4 тема)

• 128 605
  • 1 071
  •   1
Отговори
# 120
Към мамите родили секцио в МД- трябва ли да си нося някакъв колан за след секциото или дават от там?
Не се носят колани за стягане и не се слагат торби с пясък върху корема. След 30 дни ще трябва да отидеш на контролен преглед

# 121
Благодаря за отговора.

# 122
Здравейте,и на мен ми предстои рахдане в МД.Лежа за задържане в др болница,но се предполага ,че раждането ще е скоро 28 г.с може би.За толкова малки бебета трябва ли да нося нещо? Нз как да си приготвя багажа общо взето.

# 123
  • София
Marielka, само памперси ми искаха на мен. Моето бебе беше три дни в неонатологията на МД. Предвид, че на твоето ще се наложи по-дълъг престой, може да поискат и мокри кърпички евентуално. Друго всичко е осигурено.
А защо така толкова рано? Не можеш ли да отидеш да лежиш в МД и да се опитат да го задържат още малко? Всяка седмица, дори дни са от огромно значение за бебето.
Правят ли ти кортикостероидна терапия?

# 124
  • Бургас
Здравейте,и на мен ми предстои рахдане в МД.Лежа за задържане в др болница,но се предполага ,че раждането ще е скоро 28 г.с може би.За толкова малки бебета трябва ли да нося нещо? Нз как да си приготвя багажа общо взето.
Ако сте доволна от лечението в другата болница останете там до раждането.Дъщеря ми  роди в МД " благодарение"
на неадекватното отношение на д-р Герчев-спиране на 24 ч системи с магнезий и др. медикаменти и пълна незаинтересованост относно болки и контракции.Роди в 27 г.с.

# 125
  • София
Моето бебенце стоя 13 дни в неонатологията.Носех памперси и мокри кърпички.
Дано задържите бебчето колкото се може повече.

# 126
Ако сте доволна от лечението в другата болница останете там до раждането.Дъщеря ми  роди в МД " благодарение"
на неадекватното отношение на д-р Герчев-спиране на 24 ч системи с магнезий и др. медикаменти и пълна незаинтересованост относно болки и контракции.Роди в 27 г.с.

Аз съм с отворена шийка и някаква инфекция.Опитват се докторите трети месец да задържат положението,но все пак се очаква дя е скоро а колко скоро ще е само Господ си знае.А бебенцето как беше в 27 седмица? Колко време го държаха?
Терапия ще ми правят скоро,притесняват се от нея т.к може да предизвика раждане макар и в минимален процент.

# 127
  • София
Бих искала да попитам за престоя в болницата след раждането (4-5дни) освен пакет с памперси и мокри кърпички трябва ли някакви бодита да се предоставят или др.дрешки? Въобще как и с какво ги обличат? А и памперсите са различен брой в пакет -24, 44бр и т.н

# 128
Здравейте,само памперси и мокри кърпи са необходими,памперси си вземи малък или среден пакет,ако не ти достигнат,някой от твоите хора ще ти донесе,а и се продават е кафенето на първи етаж.За теб повече неща ще ти трябват,на сайта им са описани.

# 129
  • София
Много благодаря за отговора. А списъка, който са качили на сайта може доста още да се допълни Grinning

# 130
Здравейте,само памперси и мокри кърпи са необходими,памперси си вземи малък или среден пакет,ако не ти достигнат,някой от твоите хора ще ти донесе,а и се продават е кафенето на първи етаж.За теб повече неща ще ти трябват,на сайта им са описани.
Само памперси и мокри кърпи искат.
Ползват оборотни шишета и дрехи, които са под всякаква критика. Не се позволяват лични по време на престоя

# 131
  • София
Не прекалявайте с личния си багаж. Като влезете да раждате ви трябват джапанки, бельо /може и еднократно/, кърпа и нощница. За бебето памперси и мокри кърпи. Всичко останало може да ви го донесат роднините после. Голям багаж само ще ви пречи - и на вас, и на персонала. Ако сте секцио - вземете си вода спортна бутилка, по-добре две по 500 мл., отколкото една голяма Първоначално ще ви е по-удобно да пиете, докато успеете да се изправите. И двата пъти раждах там - 2010 и 2015. Доволна съм и от лекаря/д-р Джеров/ и от акушерките /на 12 ет./. Вторият път дори имаше ел. помпа за кърма за ползване от майките с условия за стерилизация.

# 132
  • Бургас
Marielka_147
Дъщеря ми два пъти беше сваляна в предзала  където докторите бяха потресени от лечението на 5 ет. и предвидливо втория път сложиха ампулите Флостерон за разгръщане на дробчетата.Там я посъветваха даже да приема белтъчна храна и по точно извара за да може плода да увеличи теглото си.
Детенцето е вече 40 дни в кувьоз и още толкова ще бъде най вероятно.

# 133
    Marielka_147
    Дъщеря ми два пъти беше сваляна в предзала  където докторите бяха потресени от лечението на 5 ет. и предвидливо втория път сложиха ампулите Флостерон за разгръщане на дробчетата.Там я посъветваха даже да приема белтъчна храна и по точно извара за да може плода да увеличи теглото си.
    Детенцето е вече 40 дни в кувьоз и още толкова ще бъде най вероятно.

Благодаря за отговора Simple Smile И аз съм на белтъчна диета и дава резултат.

# 134
    • София
    Не прекалявайте с личния си багаж. Като влезете да раждате ви трябват джапанки, бельо /може и еднократно/, кърпа и нощница. За бебето памперси и мокри кърпи. Всичко останало може да ви го донесат роднините после. Голям багаж само ще ви пречи - и на вас, и на персонала. Ако сте секцио - вземете си вода спортна бутилка, по-добре две по 500 мл., отколкото една голяма Първоначално ще ви е по-удобно да пиете, докато успеете да се изправите. И двата пъти раждах там - 2010 и 2015. Доволна съм и от лекаря/д-р Джеров/ и от акушерките /на 12 ет./. Вторият път дори имаше ел. помпа за кърма за ползване от майките с условия за стерилизация.

Много благодаря за насоките. И аз ще съм секцио при д-р Джеров. Надявам се и да успея да кърмя

Общи условия

Активация на акаунт