Раждане в Майчин Дом - София (4 тема)

• 127 662
  • 1 071
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Здравейте!
Искам да попитам някой знае ли как става пршемането в Майчин дом за раждане секцио. Казаха ми че трябва да отида с документите в 210 стая и да ме приемат и след като вляза в болница да ми назначат дата за операцията. Въпроса ми е дали някой знае колко дни след приема ще ми е операцията, понеже нямам избор на екип и не знам да не ме бавят много?
Същото е и при мен, в понеделник трябва да отида, но забравих да питам в колко часа, а на теб казаха ли ти в колко часа трябва да отидеш в 210? И аз се питам същите въпроси??? За това и започнах да се замислям за избор на лекар, което е 500лв.

# 916
Здравейте!
Искам да попитам някой знае ли как става пршемането в Майчин дом за раждане секцио. Казаха ми че трябва да отида с документите в 210 стая и да ме приемат и след като вляза в болница да ми назначат дата за операцията. Въпроса ми е дали някой знае колко дни след приема ще ми е операцията, понеже нямам избор на екип и не знам да не ме бавят много?
Същото е и при мен, в понеделник трябва да отида, но забравих да питам в колко часа, а на теб казаха ли ти в колко часа трябва да отидеш в 210? И аз се питам същите въпроси??? За това и започнах да се замислям за избор на лекар, което е 500лв.

Аз трябва да отида другия понеделник т.е на 15ти не са ми казали конкретен час. Аз също имам много въпроси. Предполагам че към 9 сутринта ще е добре.

# 917
Здравейте!

В ценоразписа го има, но наистина на лекциите обясняваха, че няма вариант за избор на лекар само. За раждането се води екип и включва освен лекарят, който води раждането, анестезиолог, акушерка и лекар от неонатологията. Това с избор на лекар може да е за някакви други случаи, а не за раждания, не знам, но казваха, че няма как да се избере като опция.

# 918
Здравейте!

Може ли да те помоля когато отидеш в понедлник и те настонят да кажеш как са се случили нещата. Ще ти бъда много благодарна Simple Smile

# 919
Здравейте, аз родих миналата събота и мога да ви кажа, че 12 етаж е страхотна мизерия, легла пред разпад, мръсотия и въпреки, че детето е при майката не си заслужава. Визитациите на жените са под всякаква критика, мен изписаха без какъвто и да е преглед на епизотомията. На въпроси за здравното състояние на бебечето се отговаря, че щом е при вас е добре, което за мен е незадоволително. Акушерките и педиатрите не са свикнали да отговарят на въпроси. Циганите влизат в отделението, което е недопустимо. Относно избор на екип, бих Ви посъветвала да помислите дали да ползвате. При мен дежурните лекари и акушерки не ми обърнаха никакво внимание, зарязаха ме в стая с контракции, изтекли води и 2см разкритие без нищо, без тониве, без абокат при условие, че за мен се очакваше секцио по мед причини и след 4 часа абсолютно неглижиране стигнала 9см разкритие, с раждащо се бебе, се събраха да се чудят какво да правят, като лекарят ми го няма защото не са го извикали заради пълната си незаинтересованост. Подложиха бебето ми на риск. От избора си на лекар, Д-р Гърчев, съм доволна, не беше негова вината за така стеклите се обстоятелства.

# 920
Не че нещо, ами просто всички роднини си влизат, циганите няма как да правят изключение Simple Smile Да, движат се на тълпи, но това е положението...

Важното е, че ти и бебето сте добре накрая!

# 921
  • София
Здравейте, аз родих миналата събота и мога да ви кажа, че 12 етаж е страхотна мизерия, легла пред разпад, мръсотия и въпреки, че детето е при майката не си заслужава. Визитациите на жените са под всякаква критика, мен изписаха без какъвто и да е преглед на епизотомията. На въпроси за здравното състояние на бебечето се отговаря, че щом е при вас е добре, което за мен е незадоволително. Акушерките и педиатрите не са свикнали да отговарят на въпроси. Циганите влизат в отделението, което е недопустимо. Относно избор на екип, бих Ви посъветвала да помислите дали да ползвате. При мен дежурните лекари и акушерки не ми обърнаха никакво внимание, зарязаха ме в стая с контракции, изтекли води и 2см разкритие без нищо, без тониве, без абокат при условие, че за мен се очакваше секцио по мед причини и след 4 часа абсолютно неглижиране стигнала 9см разкритие, с раждащо се бебе, се събраха да се чудят какво да правят, като лекарят ми го няма защото не са го извикали заради пълната си незаинтересованост. Подложиха бебето ми на риск. От избора си на лекар, Д-р Гърчев, съм доволна, не беше негова вината за така стеклите се обстоятелства.
Много полезна информация, благодаря. На мен ми предстои секцио в майчин дом и съм избрала Гърчев. А защо ти не му по звъни на Гърчев?Aз с първото си раждане бях на 12 ет. И точно защото бебето е при теб 24 часа, не искам пак да съм там. А с избор на екип ли препоръчва или без, нещо не разбрах?А като си била с избор на екип пак ли лошо се държаха?

# 922
Ти в самостоятелна стая ли беше или в двойна? Мръсотията в какво се изразяваше? Предварително благодаря за отговора!

# 923
обадих се на д-рГърчев вече, когато беше непоносимо за мен, той дойде 15-20 мин по- късно, точно за момента на раждането, което се оказа естествено седалищно без упойка, защото нямаше време за секцио, бебето беше тръгнало. Права сте, че вместо да моля дежурните да ме прегледат и да търпя болките, трябваше по-рано да се обадя на д-р Гърчев, че положението не е нормално. Относно мръсотията на 12 ет. В двойна стая бях,   Банята не се чистеше и беше със сериозен слой мръсотия около мивката и тоалетната чиния и в балатума в стаята имаше изтърбушени места с пръс. Бях с избор на екип, затова предполагам дежурните лекари не ми обърнаха никакво внимание. Реално моят екип беше само д-р Гърчев,  останалите записани и дадени за подпис след раждането, са от дежурните предполагам....Надявам се информацията да бъде полезна и успех на всички бъдещи мами.

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 00:03 от Hope89

# 924
Звучи ужасно. Как ли е хигиената в самостоятелните стаи?

# 925
Аз бях преди 2 години и нещо в двойна стая там и със сигурност не беше толкова страшно. Телевизора не ловеше програмите Simple Smile но това да е проблема.

# 926
  • София
В самостоятелната стая беше чисто, с леко захабени мебели, банята и тоалетнага също бяха много чисти. Всяка сутрин минаваха пода с някакъв препарат. Има отделни торби за боклук за хигиенни продукти и  за другите отпадъци, които се хвърлят всяка сутрин.

# 927
Много ти благодаря за информацията!

В самостоятелната стая беше чисто, с леко захабени мебели, банята и тоалетнага също бяха много чисти. Всяка сутрин минаваха пода с някакъв препарат. Има отделни торби за боклук за хигиенни продукти и  за другите отпадъци, които се хвърлят всяка сутрин.

# 928
Оставам с впечатление че май е въпрос на късмет в каква двойна стая ще те сложат. Явно има и по читави, и по мизерни. Самостоятелните се надявам да са добре , защото мисля до съм в такава ако има възможност.

Много ме е яд, че дните на отворените врати са все в делнични дни. Трудно ми е да отсъствам от работа, ама може и да отида в скоровреме. Някой от вас ходил ли е и струва ли си? Има ли кой да ви разведе и обърне внимание наистина?

# 929
Да, струва си, но показват само родилното, стаите не.

Общи условия

Активация на акаунт