" Дървото на живота" - повторение по Нова телевизия - тема 2

• 40 771
  • 472
  •   1
Отговори
# 75
 Това, което аз виждам, че и Боало не и остави избор, решението да цъфне в къщата си беше чисто негово. И след като той е дошъл, мъжът и казва "върви" как си го представяте точно да започне да се моли, на Йордан! като даже не е ясно дали няма да има някой гръмнат?

# 76
  • Пловдив
А тоя французин що си говори чист български  Grinning
И воеводата ли изнудваше Илия/че го натопи пред милицията/ или пак нещо изпускам..?

# 77
  • Разпиляна във въображението
Когато ѝ заповяда да отиде при франсето, което чакало отвън, той дори не се опита да я задържи и да разбере има ли нещо между тях и дали пък няма да предпочете да остане при него. Но тонът, с който ѝ каза да тръгва, не търпеше никакво възражение.

Да беше съгрешавала преди да си дойде Йордан - да го зачеркнеш. Но тя продължи и когато си беше тук. Да се беше опитала повече да го спечели.

# 78
Е, Боало е бил няколко години пленник, нормално е да понаучи български, но не и чак толкова свободно. Grinning На мен ми е по-смешен езикът, на който говорят чернокожите му подчинени. А в серията снощи ми хареса Йордан как нарочно само рани французина и без да каже дума, само с поглед стана ясно, че подобен повторен акт ще стреля фатално. И все пак ми се струва, че може Яна да цъфне отново при Йордан...

# 79
  • Пловдив
И как слугините избягаха кат видяха черньовците  Laughing

# 80
  • Разпиляна във въображението
Само пълничката. Другата я светна. Иначе добре, че беше слугинята. Печена Simple Smile

# 81
Всички, които пишем тук виждаме събитията през своята си призма, иначе нямаше да има 100 мнения по една филмова сцена. Не мисля, че Яна си е зарязала детето. Просто мъжът й не й остави избор, а всъщност франсето не остави избор на никого. Аз не виждам как Яна ще остане в къщата, след като Йордан разбра за любовта им с Боало или поне за любовта на Боало. А пък с Тодор нямаше как да тръгне, така е било в оня век. Това пък ме навява на следната мисъл - ако двойката няма дете жената е виновна, но ако пък вземе, че роди може в един момент да й заявят, че това дете не е нейно. Странна логика!

# 82
Може и 15 деца да са раждали. Това не значи, че с лекота можеш да ги зарежеш и забравиш с презумцията , че ще си родиш друго.
Това не е стока от магазина с рекламация

# 83
  • През девет планини в десета...
Йордан нямаше друг избор освен да  каже "върви". Яна нямаше друг избор освен да върви при другия, тъй като и без това щеше да остане на улицата. И в двата случая детето остава при бащата, за онези времена майката няма големи права, няма още закони, закрила на детето, издръжка и т.н. Действали са по божите правила и по старите природни закони. Йордан даде на Яна шанс за по добър живот, спаси я от брат си, това за тях времена е било значило много. Просто и двамата мъже са истински мъже, като французинът за мен е по малко мъж затова че се подаде на страстта при положение че жената е омъжена и има дете. Но все пак са доблестни мъже...

# 84
  • Пловдив
Йордан нямаше друг избор освен да  каже "върви". Яна нямаше друг избор освен да върви при другия, тъй като и без това щеше да остане на улицата. И в двата случая детето остава при бащата, за онези времена майката няма големи права, няма още закони, закрила на детето, издръжка и т.н. Действали са по божите правила и по старите природни закони. Йордан даде на Яна шанс за по добър живот, спаси я от брат си, това за тях времена е било значило много. Просто и двамата мъже са истински мъже, като французинът за мен е по малко мъж затова че се подаде на страстта при положение че жената е омъжена и има дете. Но все пак са доблестни мъже...
Да, точно, и аз намирам постъпката на французина за доблестна,а не за долна. Смятам, че сподели с Йордан, защото го уважава, а не по друга причина. Беше смело и достойно за уважение. Отделно, че се опита да я отблъсне и тя ако имаше желание да бъде с Йордан,щеше да приеме Това положение и повече да не се занимава, франсето избор й остави, сърцето обаче не. Това, което не беше достойно, е кражбата на детето, но влюбен мъж какво ли не прави за една жена. Филма е изключителен, но и на мен ми идва в повече тежестта му. Така и нищо весело не очаквам да се случи, но явно в онзи времена не е било весело.

# 85
Гледах сериите в нета, обаче имам чувството, че тези са различни.

Много мерзост и чест има в този филм, макар накрая не е сигурно кое надделява. Силни герои.
... Само с Мария Каварджикова не можах да свикна - все ги каканиже едни, нарежда, с един празен поглед, очите й играят, все едно насреща й няма жив човек.

# 86
Французинът - "добледстен"? След постъпките му до момента, той показа само колко е неморален и подмолен. Това, че говори с Йордан беше прекалено закъсняло обяснение и по-скоро разчиташе на това, че насреща си има мъж на място. А Яна е толкова слаба и глуповата личност, че не знам дали има нужда от коментар.

# 87
  • Бургас
Все пак е просто и неуко момиче.За мен тя е жертва в някакъв смисъл.Всички други са с положение и в позиция над нея.Едно време жените са нямали кой знае какви права, особено пък бедните.

# 88
  • София
Дяволо, мъж или жена си?
Приказки от рода на:" тя е млада, щефси роди друго" ме карат да😠😨🤢

Ами в профила ми пише. Иначе какво? Много си е точно. Яна сама не си остави избор. Не може да име и двете. Едно време така е било. Изневерявайки на Йордан тя сама избра пътя по който поне и без да го иска и планува, но избра него пред детето си. Или викаш Йордан да им даде и синът си и остане сам? Това с кражбата на детето бе безочливост, макар и Боало да го направи от любов към Яна. Имаше късмет, че срещу себе си имаше мъж на честта, иначе щеше да бъде убит на място.  Simple Smile

# 89
От мобилната не мога да видя профила ти.
Коментирах изказването- тя е млада, ще си роди друго.
И 5 да си направи, това пак ще й липсва. Затова и търсеше начини да го вземе.
Не е дреха, която да замениш.
Редактирам се- мъж си.Ясно защо мислиш така.

Общи условия

Активация на акаунт