" Дървото на живота" - повторение по Нова телевизия - тема 2

• 40 771
  • 472
  •   1
Отговори
# 60
  • В градината...
Вече не гледам филма, защото дъщеря ми много се плаши от насилието в него. На следващия ден го гледам на работа. Но днес още не смея да си пусна снощната серия, ще ми скапе настроението май.

Защо да е егоист Яна. На фона на днешната жена, която се случва какво ли не да направи, водена от първични страсти, си е напълно нормална жена. А от военен не можеш да очакваш нормално отношение, а Йордан определено се промени не към добро след войните. Това е неизбежно.

# 61
  • Mediterraneo
Няма "на фона". Никакви сравнения и паралели с днешните жени не са валидни. Съвсем ясно се показа отношението на обществото към жени като Яна. Относно военните- от трън, та на глог кацнала Яна. Докато Йордан вече не е в армията, работи в банка, то франсето продължава да е военен.

# 62
  • Пловдив
Аз така и не схванах що Йордан я взе за жена Thinking
А с туркинята кво се случи...нали се видяха на фронта и после съм пропуснала...

А Илия как изнуди Духовникова и той...?
п.п.Важни неща не знам  Blush

# 63
  • Пловдив
Азра вече беше омъжена - за друг българин явно, защото каза, че се казва Ана

# 64
  • София
Азра вече беше омъжена - за друг българин явно, защото каза, че се казва Ана

След това не са я давали.

# 65
  • Пловдив
Да, така е - говорим за онази сцена, когато се видяха в лазарета след раняването на Христо.

# 66
Много ми хареса как Панто отиде да спасява Яна от разярената тълпа. А относно позоренето на семейството мисля, че голяма част от останалите членове допринасят не по-малко за това от Яна.

# 67
  • София
А какво видя Илия докато златотърсача беше прав до масата  му? Защо наблегнаха на ботушите на австриеца?

# 68
  • Пловдив
А какво видя Илия докато златотърсача беше прав до масата  му? Защо наблегнаха на ботушите на австриеца?
мисля видя същите тръни като по сукмана на Божура...просто си потвърди съмненията.

# 69
  • В градината...
Аз не мога да се съглася чак толкова за морала. Все пак, това е времето на Лора и Яворов. И други неща знаем за това време.

# 70
А защо да е прекалил сценаристът с драмата, Елеонора? Бела още в първи сезон я видяхме много влюбена в Тодор. Че и забременя от друг само и само да го задържи и да не я изостави. Споменаха преди мен, че по онова време всички са прехвърляли вината върху жената, ако няма деца. След смъртта на Тодор, убит от свои - тя и това разбра снощи, за нея животът беше труден. Аз заради това смятам, че тя още в първата серия на втория сезон си биеше морфин (май).
Самият филм е достатъчно обременен - бойните действия, тежките последствия от войната, загубата на хора... Болестта на Бела беше достатъчно драматична, за да се надгражда. Когато е прекали с един елемент, сюжетът започва да тежи и има опасност да доведе по-скоро до някакъв вид загуба на интерес.
Засега, с малки забележки, симпатизирам на филма и главна роля имат, разбира се, по-голямата част от артистите и изключителната им игра.

# 71
Дяволо, мъж или жена си?
Приказки от рода на:" тя е млада, щефси роди друго" ме карат да😠😨🤢

# 72
  • София
Дяволо, мъж или жена си?
Приказки от рода на:" тя е млада, щефси роди друго" ме карат да😠😨🤢
Ами не става хем гъзо хем...в рая...

В онези времена са раждали по няколко деца... да не кажа, че над 3 е било нормално?
Баба ми са били 7.

# 73
Да, така е - говорим за онази сцена, когато се видяха в лазарета след раняването на Христо.
И в тази сцена Йордан се държа много дървено. Азра с такъв очаквателен поглед го следеше, а той  не благоволи
дори да попита как е и да изрази някакво уважение към желанието ѝ да помага в лазарета. Напълно я разбирам Яна, защото и  нея се гледаше  със същия студен и леден поглед. Когато ѝ заповяда да отиде при франсето, което чакало отвън, той дори не се опита да я задържи и да разбере има ли нещо между тях и дали пък няма да предпочете да остане при него. Но тонът, с който ѝ каза да тръгва, не търпеше никакво възражение. Аз мисля, че ако не се беше случило това в кабинета на франсето Simple Smile Яна може би щеше да си остане при Йордан. Но има толкова много "ако" ...Лесно е да я съдим със съвременен поглед. Но излъчването ѝ е толкова невинно (имам предвид Луиза), че ме предизвиква винаги да оправдавам действията ѝ.

# 74
  • Mediterraneo
...Лесно е да я съдим със съвременен поглед.

Напротив, изобщо не я гледам със съвременен поглед. Но и от съвременна гледна точка да зарежеш детето си заради единия нагон( понеже не ми говорете за голямата любов с Боало, прекалено са първични срещите им, за да е само заради едната чиста любов всичко), не е яката постъпка!

Общи условия

Активация на акаунт