Любители на кучета - тема 78

• 41 020
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Цоп и ние тук,връщам се да ви чета!

# 106
  • София
ами, като си мислех сутринта, бодро крачейки в мрака:
предполагам има значение как свикнеш животното
ако го разхождаш,както мой приятели йоркито си, по 15 мин вързано, два пъти на ден, то като го дръпнеш на половин часова интензивна разходка и оплезва език
аз моето диване от тримесечно го държа навън да дивее по много, а от четири месеца като навърши, ходим пешана работа и после играе с кучета по още поне час
та е свикнала на дъълги преходи и интензивни натоварвания и може да мине ден два без тях, ама сега,като я гледам цял месец вързана, като види куче, направо подивява

много ми е смешна и след работа
сутрин не я пускам, защото бързаме
но на връщане вечер минавам по дългия маршрут, покрай дружбенското езеро и там е отвързана, особено зимата, че няма хора
като види куче и започва да го подканва да си играят
на третата секунда започва да тича, прави огромни скоростни обиколки между дърветата, даже кучето да не я гони
чак след 5 минути се сеща да провери сама ли си играе или си има компания
голяма е шматка

# 107
  • София
Половинът вчера ми разказа за ужасната гледка, на която се натъкнал по време на разходката. Няма да описвам, просто ще кажа, че е било поредното куче, жертва на кола. При нас направиха път, по който разни индивиди карат като бесни. Въпрос на време е там да пострада човек, прибирайки се от работа/училище, поне 80% от бездомните кучета в квартала вече са блъскани от коли именно там. Докато не пострада обаче дете, няма да се вземат мерки. Защо, защо винаги при нас е "след дъжд качулка"? Защо, вместо да се дрънкат големи глупости, не се вземат реални мерки?? Толкова ревах вчера, още съм разстроена...

# 108
Наистина всичко опира до това как го научиш кучето, но трябва да се вземе предвид и породата и нейните характеристики. Има си кучета, които се уморяват бързо и не е препоръчителна интензивна разходка за тях, а има си и лудаци дето умора нямат. Макс в града толкова е свикнал вече да е на повод, че като го пусна се паникьосва и почва да се гушка, но ако е на необичайно за него място. На местата, на които е бил пускан преди си знае, но и там обикновено е пускан само ако има кучета за игра. В полето като изкарам повода, въпреки че си е свикнал със свободата там, веднага идва, сяда и чака да му закача повода. За това да, всичко е както си го научим ние.
Коте дано вземат мерки за този път преди и човек да е пострадал, защото е безумие да се блъскат и животни и хора.
А пък миналата година в моя град бяха блъснали домашно куче, стопанина го зарязал и местното сдружение го беше прибрало и опита да го лекува. Беше станало инвалид и му направиха и количка. Търсеха стопанина, но той не се обади въобще да си потърси животното. Доброволци ходеха да го разхождат, но за съжаление почина. Много мъчно ми стана за кучето и съдбата му и плаках като ми казаха, че е умряло. А беше страшно мила душичка. Cry

# 109
Нашата ако не я пуснем да се натича в парка, все едно не сме я извеждали. Започва да се дърпа, като види, че се прибираме, принуждавайки ме да измислям всевъзможни обходни маршрути до дома. Един час на повод е абсолютно нищо за нея, ако ходим 3+ часа може и да и е достатъчно, но кой има толкова свободно време в делничен ден?
Тичането с други кучета и сама се случва само в парковете (тук поне не са близо до улици) и то ако видя, че няма непознати кучета и хора. Умишлено излизаме в по-късни часове, за да може да се измори.
В слънчеви дни, когато парка е пълен с деца и майки е вързана, по принцип не проявява никакъв интерес към непознати, ако някой се опита да я погали - бяга, но съм наясно, че 90% от майките изтръпват като видят пуснато куче да души до количката им.

Да си кажа, поръчах и клетка, боли ме сърцето.. но прегриза наполовина кабела на хладилника и като си представих как се прибирам и я намирам алангле.. Ако някой е приучавал своя куч към клетка, да дава съвети. Аз чета всевъзможни статии и за сега имам обща представа как трябва да се случат нещата.
Повтарям си, че е за нейна безопасност , пък и (представяте ли си)ще можем да си купим нов диван, без да се чудя като се прибера на колко парчета ще е.

# 110
  • Sofia
От в къщи до кучешката ливада и на малките разходки около блока я водя само на каишка. Една защото ме е страх да не избяга или да не изяде нещо и второ защото много се редва на хората и ги каля обикновено. А и колкото и да е странно има хора, които даже от бебе йорки се страхуват. Наскоро едно дете разминавайки се с нас (беше вързана и поне на метър от него) се разпищя.  ooooh!
На кучешката ливада в съседния квартал я пускам, но там освен кучкари никой друг не ходи. В нашия квартал общината е отредила абсолютно неизползваемо място за разхождане на кучета - едно бивше стадионче, което е обрасло в буреняци до кръста и е кално и разорано от коли. Може би магарета можеш да пасеш там, но не и куче.  ooooh!
Хибискус, нашето мъниче го научихме в транспортна клетка без особен проблем. Първият път като я затворихме щеше да избие вратичката. После я оставихме в хола без вратичка, да си влиза и излиза когато си иска. Даже понякога заспиваше вътре. Свикна да се крие там като й се скараш. Изобщо чувства се сигурна вътре. И сега си я нося в клетката като ходим на ветеринар и няма никакъвм проблем, стои си вътре кротко. Според мен я остави отворена няколко дни докато свикне и чак след това го затваряй.

# 111
  • София
Да се включа и аз по темата.

Преди да взема Киви, имах друго куче - чихуахуа. Изключително малка и сладка гадинка беше.
Една сутрин я разхождах в кварталния парк, беше без повод, защото около нас нямаше други кучета и си играехме на една от полните сами.
По едно време от една от страните ми дотича акита, която подгони чихи-то и то в опита си да избяга / със сигурност това, че тичах след тях и виках да спре - не помогна / излезна на шосето и я блъсна автомобил. Кучето ми беше починало на място.
Хванах акитата, за да не я блъснат и нея, после си събрах моето животно и.. това беше. 3 дни по-късно Киви беше вкъщи, записана на кучешки “психолог”. Вчера беше часът й, след 2 седмици има следващ и така, докато не постигнем желаните резултати.
Сега - пускам я да тича из парковете, като самата тя не се отдалечава от мен, винаги ме гледа къде съм и само след едно повикване - пристига.
От други кучета не се плаши, социална е много дори.
Но, да, грешката с чихи-то беше моя. Защото не я бях научила.
Няма как куче да живее вързано на повод и затворено в апартамент, това е жив тормоз. Просто трябва да бъдат научени, социализирани и подчинени.

# 112
  • София - Рим и обратно

като види куче и започва да го подканва да си играят
на третата секунда започва да тича, прави огромни скоростни обиколки между дърветата, даже кучето да не я гони
чак след 5 минути се сеща да провери сама ли си играе или си има компания
голяма е шматка

Абсолютно същата е и мойта откачалка Sweat Smile Толкова й се играе на милата, че като мерне някое куче отива веднага, заявява се и ако е във фаза, почва бесни обиколки около кучето в радиус 50-100 метра, все едно я гонят триста дяволи. Друго седи и я гледа и кво ли си мисли - тая дали е нормална...

# 113
  • Sofia
Моята много странно реагира на кучета и не мога още да й хвана "логиката", ако изобщо я има. Не зависи от размера. На два пъти си игра чудесно с един телеподобен ротвайлер, дето само главата му беше 2 пъти колкото нея цялата. Изтръпвах от ужас, че ако я настъпи без да иска ще я размаже.  ooooh! А веднъж един кокер шпаньол, доста възрастен и много кротък само дойде да я подуши, а тя хукна да бяга и квича като че ли я дерат жива.  #Crazy И от едно френско булдогче бебе пищя веднъж, без нищо да й прави.  ooooh! Хубавото поне е че като се изплаши хуква към мен и се скрива между краката ми, не бяга надалеч.

# 114
Моето прасе пък като види познато куче и започва да тегли да отиде при него и се почва едно дупене и приканване за игра. Но пък с непознато куче първо отива и го ръмжи, бута го и го събаря на земята и след няколко минути започва да му се дупи и да го подканя за игра със закачлив лай, ама то като му изкара акъла на другото дали му е до игра. Joy Все още едно от зверчетата не може да се отпусне да си играят истински, защото помни в началото като се появи там Макс го залепи на земята и до ден днешен като идем онзи мушмул ляга в поза предал се на земята и после се върти и суче около Макс. Е от време на време има напредък и се гонят като подивели..

# 115
  • У Диспансера ...♥♥♥

Да ми е много здрав разбойника 🐶❤🍰

# 116
  • DE
Нарцисчева, щастливо куче е вашия белушков и честита първа годинка!
Нека е здрав и палав!
---
Установих от къде идва пръцкането...уф начи
Матцев и носи от две седмици едни пакетчета с лакомства на Пурина
Не е от новите гранули(22% протеин)
Два дни не бях и давала и спря да ни ароматаизира и днес след доволна доза от пакетчето пак пръцка
Забрана налагам за такива мизериии наречени лакомства, въпреки, че лудва само докато усети "аромата" на изкусвени овкусители

# 117
  • София
аз купувам Лукулус за награда
хем го харесва, хем не е вредно
храна на големи гранули си е
от Зооплюс го пазарувам

много сладък рожденник

# 118
  • София
Нарцисчева, честита годинка на разбойника! Simple Smile
На различните кучета лакомствата и храната се отразяват различно. Имахме период, в който Лили ни обгазяваше доволно, вече не си спомням от какво беше. Направо я гонехме вечер от спалнята, да ходи да си спи и обгазява другаде. Беше буквално като атака с оръжие за масово поразяване.

# 119
  • Sofia
Честито на рожденика, да е жив и здрав!!!  newsm59

Малката кифла днес е за пръв път на фризьор, не знам как ще е. В къщи пощурява като види сешоара и машинката, дано там да е по-кротка.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт