Любители на кучета - тема 78

• 41 011
  • 765
  •   2
Отговори
# 90
  • София
айде сега пак
за внимателно прочелите, написах къде я пускам, нали
и написах, че на моето куче не му е достатъчна дълга обиколка без гонене и игра с кучета
написах и, че по улиците е вързана
написах също, че мястото, отредено от общината за разходка на кучета, където няма минаващ човек без куче, защото е такова място.., та то не е оградено
не виждам защо веднага се почна със засегнатите и поучителни коментари
и да, при всяка възможност я водя някъде, където ще се наиграе без да се притеснявам и без да пречи на хора
така става ли

# 91
  • София - Рим и обратно
Моята е пусната в гората на парка, а когато е лошо времето (любимото ми) и няма хора освен кучкарите по алеите, също тича свободна. Ами съжалявам много, но това куче е направено да тича по 50 км на ден, как да ходи 2 часа на ден на повод и да е ок? Да, сигурно аз съм си виновна, че съм взела да гледам такава порода, но пък при тия обстоятелства на първо място ми е нейния комфорт. Разбира се, след като съм се уверила, че е достатъчно социализирана да не пречи на никого. Днес беше за 5 мин със стопанката на едно нейно другарче, докато аз съм в тоалетната в парка. Заварих я седнала пред вратата и ме чака чинно да изляза, зарязала и игра и всичко. Жената ме пита как така съм я научила. Ми не съм я учила, тя просто от ден 1 е пусната без повод на места далече от улици и не губи никога визуален контакт с мен, на всеки 20 сек. ме проверява къде съм. А ми е правило впечатление как кученца държани само на повод, за да не бягали, ако случайно ги отвържат, се държат точно като....отвързани.

# 92
possessed всъщност засегна се ти, аз не съм. Нямам повод да се засягам от това кой и как си разхожда кучето. Аз за моето съм намерила решение, просто казах че за мен ако кучето застрашава само живота си не е обосновано някой да се оправдава с това, че голямо куче трудно се изморява на повод. Има примери и тук в темата как успяват да ги изморят и вързани, значи не е непосилно. И говоря само, когато животното не слуша и има опасност да пострада.
Кафе моя също от ден първи е пускан свободно. Но тъй като преди кастрацията по петите на разгонена женска никакъв го няма слуха му се принудих да взема мерки за неговата безопасност. А и отчитам големия плюс, че имам кола и мога да го изведа извън града, където да се налудува на воля и да се натича и нагони на фазани и винаги следи мен и идва при повикване. Пуснатите разходки в града са му табу заради характера му.. и заради пекинезите Joy а не че не слуша, ако го пусна на полянката да си играе.

# 93
И аз съм го виждала това, кучето ни като бях малка, го разкарвахме винаги на повод и си спомням , че няколко пъти баща ми го беше пускал и после ходи да го гони километри, следващото ми куче беше ротвайлер и аз така обичах да го пускам свободно , и никога няма да забравя очите на една майка с бебе в количка, кучето ми беше 8-9 месечно, много добро и любопитно и просто се надигна да види какво има в количката.Сега Бела я пускам в парка или на едно игрище , но засега не сме си намерили приятелче за игра, а тя много се радва на другите кучета и постоянно скача , но уви все са по- големи .

# 94
  • София
Аз съм засегната само когато нечие пуснато куче по някакъв начин ми прецаква прекарването навън. Такива случаи мога да изброявам до утре, но всеки тук ще каже, че това с тяхното куче не може да се случи, защото обикновено е най-възпитаното и добро куче Wink  Единствено и много винаги ми е било гадно за хората, които имат неистов страх от кучета и всяка среща дори с някоя малка цвъчка, която им подскача около краката, им причинява стресово състояние Wink Това е и основната причина да смятам, че в градски условия животинките трябва да са на повод и да са пуснати в заградени и оказани за целта места. Все пак никой не е длъжен да се съобразява с питомците ни.

# 95
Без да искам да обидя някой,но и на моето бебе в количката да му се надвеси “добръчък” ротвайлер,питбул или каквото и да е едро куче,и аз няма да съм спокойна,въпреки че знам какви душички са повечето и че наистина са дружелюбни. Друго е ако детето или майката искат да се порадват на кучето,но така... Скоро имахме гости и жената знаеше за кучетата ни,но като видя френчито (на 3 месеца бебе) изпадна в ужас,започна да пищи и се покатери от горе на дивана. За някои е смешно,но има хора всякакви. Дори и аз бях така преди време и от собствените ни дворни кучета ме е било страх като малка.  Та целия роман го написах,за да кажа,че лично аз не одобрявам разхождането свободно на кучета,независимо колко са добрички,когато има хора,деца и т.н.
Ние с Енджи се разходихме в снега. 😊 За нея беше ново и странно това чудо,но се изкефи много.

# 96
ММ винаги разхожда Спайк на каишка и го пуска чак в парка, на стадиона или друго далечно място. Той е едър мъжки и въпреки, че е послушен, с други едри мъжки е доминантен и може да стане беля. На хора не обръща внимание, но доста ги е страх от него, други му се радват. Аз разхождах Шошко(дакел) без повод, но ако имаше деца внимавах.
Иначе ето го Спайки като гледа влюбено приятеля ми: Joy

# 97
Забравих да ви покажа една смешна снимка от снощи. Все се каня да снимам кифлата с един биберон,който бебка така и не хареса,та тя си го присвои и си го дъвче редовно. 😂

# 98
  • София
всъщност, на Рея лесно може да и се случи да стресне някого, защото е доста едра, черна е, а и е любопитна
винаги държи да провери какво носят хората в найлоновите си торбички
затова е и вързана на улицата, защото е твърде сложно да са ти очите на шест и да и правиш забележка за всеки човек, с който се разминаваме
освен това много иска да подуши и да се запознае с всяко срещнато куче, независимо агресивно ли е или дребно
те и ръмжат, тя се вре да подуши и маха опашка приветливо
вързана е по улиците и между блоковете, и когато няма хора, вечер, защото яде боклуци

за останалото, ами в кофти сезон сме
излизам за работа по тъмно, а до миналата седмица се и прибрирах по тъмно
няма кога да заведа добитъка да тича извън града, освен неделя, защото последните месеци работех и съботите
затова опцията е дълги разходки до и от работа и тичане с кучета в кучешката градинка
която е място, където не минава жив човек без куче
никога
и която не е оградена и общината не иска да огради
и която е между два булеварда

съответно, като я пусна, не се налага да я гоня с километри, винаги идва и е послушна
ама като си играят са заплеси и рябва все да дебне, да не стане беля

Сиви, нямах предвид теб всъщност
смятам, че доста от хората, имащи кучета не могат да ги контролират и далеч не го осъзнават
моето ме слуша само през половината време и аз добре го знам, затова и взимам съответните мерки
съответно знам в коя ситуация как ще реагира, затова няма изненади

# 99
Не знам дали има някакъв читав закон за това в Бг, но и да има съм убедена, че няма кой да следи дали се спазва.
В нашите паркове кучета и деца съжителстват щастливо буквално едно върху друго.
Обаче собствениците си контролират кучетата. Не са всички на повод, но кучетата слушат и се държат добре.
Никой не рискува с глоби или да изплаща щети. Предпочитат да си минат през треньор или само на повод.

# 100
Идеята за обучение при треньор е много хубава, но лошото е че при нас треньори има в големите градове, а някои сме далечната провинция и нямаме нищо. И кучешки площадки нямаме.. и не говоря за оградено място, ами дори една полянка няма определена за място, на което можеш да си пуснеш свободно кучето, защото все ще си в нарушение на закона.. но пък и в малкия град не съм чула някога да са проверили или глобили някой за свободно пуснато зверче.
possessed добре е стопанина да си познава кучето и да го наблюдава. Но пък за някои кучето е просто прищявка, необмислена придобивка и нито знаят как да го контролират, нито се опитват.. а нак-лошото е, че не знаят и как да реагират в по-критични ситуации. Въпреки, че нямаме кучешки полянки в града при мен другия плюс е, че работя на смени и имам достатъчно време за полето, освен в дните, в които съм дневна смяна. Е, след нощна е много тегава разходката в полето сутринта, ама изморяваме се двамата и после спим като магарета цял ден и двамата. Joy
И да разведря малко темата след последните дискусии с едно копаещо прасе:

А ето я и моята слабост Макарончо (едно от зверчетата, които храня на работното ми място):

# 101
  • DE
И аз съм на мнение, че вързано куче колкото и да му е дълга разходката не се уморява
Не може да изразходи енергия така както ако е пуснато и играе
Половин час яко друсане и търчене с други себеподобни ги равнявайте на 3 часа ходене
Като играят имат съвсем друго натоварване на мукулатурата
Обаче: нека да е на такива места където няма опасност от коли и въобще улици.
Колкото едно куче да е послушно все пак е животно и може от секунда на хиляда да "превърти" от непознати дразнители.
Не понасям свободно пуснати кучета било то малки или едри породи
Не понасям и думи от сорта"моето е добро"- особено за малки породи, а като наближи и почва да лае и ръмжи от страх

Моята ходи на каишка
Пускам я на поляната само ако има с кого да играе и пак офейква за нанякъде си ако набара следа
Разхождам я и не мога да я уморя. Кагато е играла с кучета един час се трупясва после да спи и не мърда с часове.

Друга тема:
Бях и поръчала био-гранули
Доволна съм от съставките аи тя приема храната добре.
Крайния резултат е малка купчинка и два пъти на ден, но пърди като за световно
Торбата е 12 кг и се чудя дали да не поръчам пак от гранулите които до сега съм давала и да смесвам

# 102
  • София - Рим и обратно
Щом пърди, да не й е много протеина?
Кира изморява всичките подред в парка, само тя не знае умора и тва си е. Една жена в гората като ни види сутрин и само възкликва - ооо, днес моят ще спи като заклан Joy.

# 103
  • София
абе уморявали сме се ние след само разходка, без други кучета
4 часа хвърляне на топки, клечки и тичане отвързана из гората сама
ама не мога да си го позволя всеки ден, за съжаление

иначе, приела съм, че освен хубавото, има и отговорности и след уморителен работен ден, в дъжд, пек и сняг, а и студ, та поемам си пеша по едночасовия път довкъщи без да се пазаря и мрънкам
същото и сутрин, като ставам в пет и нещо, за да имам време да стигна пеша на работа и да е раздвижен добитъка
възпитаваме се ежедневно, както се и лигавим ежедневно, де

matze, ако можеш да изтърпиш, остави стомаха и да свикне с новата храна
ако и след седмица продължава да обгазява, тогава мисли вече за решение

# 104
Моята, дали защото е родена на улицата, после пък не разхождана близо година,
ако е из квартала, си подтичва спокойно и ако съм я пуснала от повода, дори тръгва да се прибира сама.
В парковете, обаче, търчи като обезумяла.
Случвало се е да остане без разходка, никакъв проблем не й е.

Общи условия

Активация на акаунт