Любители на кучета - тема 78

• 40 983
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
  • София
аз напазарувах същото поради тотална липса на шивачески способности
е това взех и съм доволна
малко е шумно, но му свикнахме и Рея си го харесва много

http://www.zooplus.bg/shop/kucheta/legla_koshcheta/vuzglavnichki … /500075?rrec=true

а съм хвърлила око на е това http://www.zooplus.bg/shop/kucheta/legla_koshcheta/nepromokaemi_ … uzglavnici/602624
ще и го взема за рождения ден
ма то скоро, ужас, почвам да спестявам

# 76
  • София
Моята спи върху краката ми. Понякога си ляга на нейното легло, но това се случва като се сритам вечерно време Laughing Laughing Иначе изрично ме чака да си легна и да се наместя с един свит и една изпънат крак и ляга точно в дупката с глава на свивката Laughing Laughing Laughing Laughing

# 77
Джина ми е сърдита. От както не й давам да влиза в моята стая не е много щастлива.
Днес я водих на лекар да я видят и да я обезпаразитяваме.  Страшно дърпане и голям страх беше, побърка ме.
Иначе до сега спеше при мен, но се задушавам от толкова косми, невъзможно беше.

# 78
  • UK
Джинкс си спи на леглото, ама като звънне алармата се намества на нашето да се гуши. Днес сутринта голямо гушкане беше, той ме гушнал с лапи и наврял глава под завивката, отзад ме гушкаше човека, много приятно топло беше Grinning

# 79
  • Euskal Herria
У нас положението е това:

Нали с Макс сме сиамски близнаци... Wink

# 80
  • sf
Днес го ошамарих моето говедце. Пресече натоварена улица, гонейки един пинчер. Полудях, чист късмет, че нямаше коли. Вдигнах кръвното за секунди.

# 81
  • София
А поводът му къде беше? newsm78

# 82
  • София
за съжаление не можеш да разходиш и измориш качествено едно куче, ако е вързано
така че се балансира в повечето случай между воденето с повод и оставянето да си играе без
мястото за игра и разходка на кучетата в Дружба 1 в София е между два натоварени булеварда
ограда няма
винаги съм нащрек да не се отплесне и да хукне по улицата
наблизо ограждения за разходка няма

по улиците я водя вързана, но за нея това не е достатъчна разходка
вързана, на бърз ход изминаваме минимум 8 километра на ден, но винаги се стреми да си намери куче да се гонят и борят и само тогава е истински доволна и уморена

# 83
  • София
Достигам до извода, че моето куче никога не е разхождано качествено newsm78 Доколкото помня и при Сиви нямаше удобно място за разходка, но тя си хваща кучето и го води по поляни и паланки, където хем няма да го утрепят, хем ще се наиграе хубаво Thinking Накрая кучето е набито, защото просто е искало да си играе и не осъзнава реалната опасност от това да остане по гумите на някоя кола. В моите очи това е без вина виновен newsm78

# 84
  • sf
В парка го пускам без повод. Обикновено си играе с другарчетата, но днес подгони пинчера, който също  пресече.

# 85
Момичета, като стопанин на голямо куче идеално ви разбирам, че кучето има нужда от свобода за да изразходи по-бързо енергията си, обаче ако улисано хукне към пътя вярвайте, че то не чува. Кучето има цел и я преследва.. дали за игра с куче, дали след разгонена женска. Аз съм имала два такива случая и ако някоя кола го беше блъснала вината щеше да си е изцяло моя. Знам, че трудно се уморяват на повод, но пък и не мога да приема, че кучето може да се умори само когато е пуснато и не го и намирам за правдоподобно оправдание, когато има опасност някой да го отнесе като изскочи внезапно на пътя. Аз преди да открия полето успявах и на повод да му стопя батериите, но отнемаше малко повече време от обикновено, както и повече движение и за мен.

# 86
  • UK
Явно и наш Джинкс не е никога изморен, защото от повод не е пускан. При нас си има и забрана - глоби за свободно тичане, и предпочитам да си пазя нервите и парите.  А и той е голям и харесва деца - не ги тормози, но иска да ги подуши - ето ти стресирано хлапенце, ако не съм достатъчно коректна да го водя на повод. Купих му флексито с тази цел - да търчи до дърветата и обратно до мен, гледам и да тичам с него, обикновено е сравнително изморен, вечерно време като натрупа енергия пак на разходка и така. Изобщо не мога да си го представя да го пусна, един път беше избягал от вкъщи и едва го намерихме, хем беше малък и сравнително страхлив. Няма да зачеквам темата и как по-голямата част от тези, които пускат тук без повод, след това не чистят след кучетата си - паркът до нас е ужас в момента.

# 87
  • Euskal Herria
А тук си ги водят свободно пуснати. Е, чат-пат и с повод има, но повечето са без. Нашият щурчо не смея да го пускам, единствено на една вътрешна улица/алея е свободен. И то, когато сме сами. Имаме огромен парк, където се разхождат кучетата. Обаче от всички страни е заобиколен с оживени улици, та хич не ми се рискува.

# 88
  • Sofia
В нашия квартал си разхождат големите кучета предимно пуснати и любимият ми лаф е "Ама той е много добричък" Tired Close   Добричък, ама не ми е ок да ми се мотае ротвайлерът около мен и пинчера и да разчитам, че е с добра душа и няма да го захапе. Страхо е вързан винаги, единствено в едно заградено игрище го пускам да си играе, но вече и то е окупирано от големите кучета и не може да припари човек...

# 89
Имам комшии с Голдън ретрийвър, който почти винаги е свободно пуснат. Не пресича сам, като го извикат идва, ако има куче отива да го подуши, съответно ако е едро го ръмжи (на Макс ръмжи, въпреки че го познава, но за негов си късмет Макс също го познава и не му отвръща иначе би му показал на кой ще ръмжи). Говорила съм с тях много пъти и те ми казваха, че е имал няколко пресичания сам, както и лек удар от кола, като всеки път кучето им е яло яко бой за да се научи. И да, научило се е вече и наистина в момента могат да го разхождат без повод и без да се притесняват, че ще пресече сам и ще го удари кола.. ама се чудя ако колата не го беше ударила леко на времето, ами беше го прегазила с мръсна газ дали сега щяха да имат какво да разхождат. За тях риска явно си е струвал, за мен - не. Ако едно куче е обучено и не пречи на околните и не застрашава собствения си живот съм ок да бъде пуснато на подходящите за целта места. Моето не е чак толкова обучено, тъй че в града е винаги на повод.
cutesmallcat и аз на такива свободно пуснати “много добрички” им се радвам.. е те добрички, ама моето като дойде някой като горния Голдън и го изръмжи някак си не му иде да му повърти опашка, а да му скочи на врата.. особено вързан има съвсем друг кураж и би налетял на всеки звяр за да ме опази мен.

Общи условия

Активация на акаунт