Любители на кучета - тема 78

• 41 531
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
Advance е кофти. Спомням си, че когато я внесоха беше доооста хвалена.

Заложих на Акана, пък ще видим как ще е. Всичко е много индивидуално.

Виж gosbi,husse, alpha spirit, applaws,orijen,acana, tundra...

# 586
  • София - Рим и обратно
Даже някъде пише брашно от животински протеин...смятай! Това са едни зърнено-царевични каши напръскани с протеин от незнайно какво. А в Акана съм намирала изсъхнал рибешки гръбнак. Което значи, че все пак има помен от истински риби.
Лошото при рибата е, че напоследък е доста отровена и било добре да не се дава дълго време.

# 587
  • Sofia
Май и ние вървим към Акана. Искаше ми се да е специализирана храна за йорки, но нито една читава марка няма такава. Най-читавото е Еукануба, което не е кой знае какво. Ще трябва да се задоволим с такава за малки породи на Акана. Това разбира се, ако госпожицата одобри, че е голям каприз.  Mr. Green

# 588
  • Euskal Herria
Отдавна се отказахме от всякакви гранули, консерви и паучове. Готвя на Макс - ориз с телешко, ориз със свинско, ориз с дробчета/сърца/воденички. Много ми се щеше да хареса поне някоя суха храна, ама не би. Евентуално се прежалва за някой пауч, когато се прибираме към България или обратно насам. И пак хапва съвсем минимално количество, дори не изяжда дозата.

# 589
  • София - Рим и обратно
Аз пак да кажа, с риск да стана досадна Blush - храна според породата, за мен е просто маркетингов трик...

Яна, не му ли се образува плака като яде само мека готвена храна?

# 590
  • Euskal Herria
Засега няма, проверявам го. Но давам различни дентастиксове; сухар, твърди бисквити. Като цяло - единствено кучешката храна не яде. Всичко останало - да, не подбира: готвено, плодове, зеленчуци. А как налита на всякакъв алкохол, майко мила... В чудо се виждаме, откъде се извъди такова животтно.

# 591
  • Sofia
За храна според породата съм съгласна за всички, с изключение на йоркито. То няма козина като нормално куче, а има коса - като човешката, без подкосъм, която не се сменя и расте цял живот. И която съответно иска специфична поддръжка, включително и храна. Та за това ми се искаше да е специализирана. Както и да е.
Да готвя не искам, защото никакво доверие нямам на месата и пилетата в българските магазини. Не че не си храня децата с тях, но там нямам избор. Всъщност излиза, че храним кучето по-добре от децата.  Joy

# 592
  • София - Рим и обратно
За поддръжка на косата на йоркито, мисля че високият клас храна би му осигурил всичко необходимо. Ниските класове, макар и с надути цени и породни видове храна - едва ли. Просто гледай състава и оценките в онзи сайт (има и много други чуждоезични). Да няма "брашна" от месо, да няма зърнени пълнежи. Една ветеринарка ми казваше следното - като даваш най-висок клас храна, спестяваш от добавки и лечение, което при непълноценно хранене си е неминуемо.

# 593
Вашите другари искат ли да излизат по никое време - т.е. 12-1 през нощта?
Джина снощи буквално ми каза, когато ставах до тоалетната, но аз имам напоследък доста лош сън. Снощи най-сетне бях заспала дълбоко и я пренебрегнах. Реших че се лигави и ми се спеше много.
На сутринта се беше изакала в кухнята. Не й се сърдя, вината е изцяло моя, тя си каза, аз не я послушах. Иначе често й се случва да иска разходка точно към 12 часа през нощта и я пускам на двора, пишка и се прибира, друг път полае, потича и пак се качва. Снощи нямах сили. Но и ми се струва малко подлярско от нейна страна, в 8 да я разходя и в 12 пак да иска Grinning

# 594
Не го разбирам домашното готвене и за кучето, и това е...при положение, че се предлагат наистина безброй марки, видове и формули... Не си представям как бих съумяла да докарам балансирана храна, която да е и пълноценна. Освен всичко друго е и неудобно, особено лятото.
Савина, както и Кафе с мед каза, една качествена храна висок клас ще се отрази в пъти по-добре от един специализиран фураж за йорки.

Предишното ми куче, което както съм казвала почина на 14 г,  основно хранихме с ройал канин за най-капризни кучета,гранула джоб с пълнеж. Изключително капризен, пълно пренебрежение към храната. Останали сме го да не яде с дни и пак нищо. Цял живот го хранихме в устата, буквално.
Никоя храна не искаше да яде. На пазара тогава имаше 50 храни, сега има 500.
Грейн фрий въобще не беше популярно.
Козината му беше супер. За себе си, от гледна точка на времето, не съжалявам. Такова беше предлагането. Но сега никога повече не бих купила РК - напомпан фураж - не и за моето куче, пък ако ще и Джуди да пише на опаковката.

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 14:38 от _Soul_

# 595
  • София
за малко куче да готвиш може
аз не се наемам да готвя за едра порода
едно време, в зората на кучеимането и нямантето на гранули и интернет, за образоване, гледах овчарка
готвех през ден, изяждаше за два дена една голяма бака с разни месорляви неща, зеленчуци и тн
и по половин хляб на ден
и не беше дебела, даже напротив
ми не си падам
а и тя не обичаше да яде всичко наведнъж, хапне, след няколко часа пак

сега, с лабрадорския апетит надали ще имам точно този проблем, ама как не обичам да ми мирише на варено месо,  ако знаете
затова давам суровото месо на порциики, и кучето щастливо и аз не прекалено погнусена....

и котките го харесват,та и на тях правя порциики дневни
абе у нас пълно с месоядци, само аз не

# 596
  • София - Рим и обратно
О, аз много обичам миризма на варено месо, чак на мен ми потичат лигите като се готви за куче (едно време у леля ми), обаче просто нямам физическо време и сили. А и няма как да докарам балансираната формула и допълнителните важни съставки.
Дух, явно в 8 й е рано като за последно. Изкарвай я преди да легнеш контролно. Нашата вече кърти в 9,30, обаче я вдигаме почти насила да се изпишка, преди да се трупясаме и ние.

# 597
  • У Диспансера ...♥♥♥
22:30 , 23:00 го изкарваме нашия за последно .
И според мен 20:00 е рано за последно .
От скоро много чета за това БАРФ хранене, и много добри отзиви има. Писах на страницата им в фейсбук, засега само в София правят доставка 📦
За Бургас и други градове казаха, че водят преговори ..
Та ще пробвам и нея като стигне до нас 🐶
Вие какво мислите за този начин на хранене ?

# 598
  • Sofia
Савина, както и Кафе с мед каза, една качествена храна висок клас ще се отрази в пъти по-добре от един специализиран фураж за йорки.
И аз така мисля. Най-добре беше да е качествена и специализирана, но като няма по-добре качествена за дребни. За това на Акана се спрях. Дано мис Каприз я хареса.
Аз не извеждам късно вечер, защото моята я е страх от тъмното.  Joy И сутрин много рано пак не ще. Запъва четирите крака като магаре на мост и категорично отказва да помръдне от стълбите пред входа.  Joy Но вечер като си лягаме (около 23ч) пишка на памперса.

# 599
  • София
извеждам прасето преди да си легна
в колкото се пада, в толкова
тя си знае, че е само до тоалетната и не припира да се разхожда
пиш, евентуално ак, и към къщи

Нарцисчева, кой сайт викаш
че аз не съм чела достатъчно, за да приготвям сама балансирани порции от само сурова храна
затова давам порция месо свинско и пилешки шиики + сурово яйце и някаква карантийка сутрин
и порция качествена гранула вечер
пробвах да давам и морков, ама ако не е настърган си остава част от него в купичката
а и настърган пак
и го спрях

Общи условия

Активация на акаунт