Любители на кучета - тема 78

• 41 985
  • 765
  •   1
Отговори
# 465
На книга много е лесно всичко, но на практика не стоят точно така нещата. А пък тази книга за пореден път да кажа, че е единствената за която ме е яд, че съм дала пари. Нищо кой знае какво не извлякох от нея. Може би единствената полза и беше в това, че доста е написано за кучешката психология, но като съвети и насоки как да се справим с някой проблем - не.

# 466
Малко Сладко Коте, най-добре ще е да се обърнете към треньор - в София има добри. Не е ли агресивността изключващ фактор в развъдните програми? Имам спомен за нещо подобно.

Sivi, за мен книгата не е загуба на пари. Да, в тази решения няма, има съвети за подход към кучето. То ако имаше, вместо да се дават пари за обучения, щеше да изчезне тази професия - даваш 12 лв си свиркаш.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 14:31 от _Soul_

# 467
  • София - Рим и обратно
Познавам и други женски кучета, станали агресивни след раждането. Майка й На Кира е една от тях. По-точно, не агресивна, а точно "злобарка" е станала. Все пак е визла, и колко може да бъде зла една визла....но определено стопаните й казаха, че има разлика след като е родила. След кастрирането, уви никаква разлика няма, така че не знам дали е решение.

# 468
Едно познато кученце от малка микс порода -злобничко ,не се промени нрава към по-добро след кастрация. Не е раждало.

# 469
Soul книгата съм я чела веднъж и даже и не знам къде я забърках, но може би очаквах повече от нея и така я заклеймих като тотално непотребна за мен. Треньорите са хубаво нещо, аз ходих при една и останах очарована от това, което ми показа и обясни.
А кастрацията не променя нрава на кучето и това е първото, което ми казаха ветеринарите когато ги подпитвах по въпроса.

# 470
А кастрацията не променя нрава на кучето и това е първото, което ми казаха ветеринарите когато ги подпитвах по въпроса.

От опит мога да ти кажа, че не е точно така - от злобно не става добро, но животното става по-спокойно и покорно. Това ако не е промяна в нрава, здраве му кажи. Поведенчески проблеми не решава и ако това си ги подпитвала, какъв да е отговора.
Никого няма да убеждавам в кастрация - очаквам деня, в който тя ще стане задължителна, защото ми писна от човешката жестокост и от изоставени животни, защото " то трябва веднъж да роди", а малките кученца са толкова сладки, нека им се порадват децата, пък после ще видим - биеш му шута и през вратата.  

# 471
  • София
може да се промени нрава единствено доколкото агресията е предизвикана от хормони някакви
и при мъжките кучета, да се бият за разгонена женска
иначе, какво харесват и какво не си остава същото
така съм чела и така наблюдавам, при котки поне

соул, като собственик на резултат от случайна забежка на сто процента те подкрепям

# 472
  • Sofia
Навремето имах доберманка, която след 2 год си възраст стана изключително проклета. На кучета не налиташе, но искаше да изяжда всички хора, които срещнеше. Съответно се извеждаше само с намордник. Та на 3 год я кастрирахме (по други причини, не беше тогава още толкова модерно всички да се кастрират) и грам не стана по-добра, нито по-послушна, нито по-кротка. До края искаше да изяжда всички. Даже веднъж баща ми (когото познаваше и обичаше от бебе) беше направил грешката да влезе у нас докато ме няма и 3 часа го беше държала в коридора и му беше ръмжала.  ooooh!

# 473
possessed, та ти си го измислила вече!
И да има изненади, опитен гледач като теб, все ще се справи.
След като ние пишман успяхме   Hug

# 474
Страхотни снимки Simple Smile
Аз да разкажа една случка от миналата седмица. Та разхождам си аз Злодеида (а.к.а. Лили) и в далечината съзирам куче. Както обикновено, когато наближим, се дърпам встрани от тротоара, влизам в полянката, за да не създаваме проблеми на кучето и човека. А кучето от тези булските породи (все бъркам породите с 'бул' в името Simple Smile ). Човекът ме видя, че влизам в калта и вика: ама не се бойте, той е добричък, иска да си играе, още е бебе! Помислил, че съм се уплашила, че кучето е бойно Grinning Аз му казах, че Лили е злобарка и не й пука, че е бебе кучето, ще го изяде, ако може. Разминахме се по живо по здраво, но ми стана много смешно Simple Smile Човекът какво си помислил, пък то какво се оказва  Mr. Green
И на мен ми казват същото.Аз им викам че Мико ще им изяде животното че и стопанина че и мене.
Хем е малко мойто и не се вижда от земята ама...

# 475
  • София
Ами, аз написах май, че е станала по-агресивна след забременяването. Т.е. преди това нямаше чак такива неща и не е показвала някаква такава агресия, че да бъде изключена от програмата. За мен решението е просто да не я събирам с други кучета, поне за момента. Треньорите все още не дават уроци без пари, а засега нямам толкова средства, колкото ще трябват за курс (защото няма да стане с едно-две ходения).

# 476
Simple Smile Ние сме добре, кефим се на снега и всичко е наред. Снимки нямаме, че съм със скапан телефон.

Обаче чета разговора за Лили и се чудя, ако едно куче описваше човека, какво ли би казало? Какво ни е в природата, на нас или други животни, според мен е доста... относително. При равни условия и с равни услия, за едни животни работи, за други - не. Не съм напълно съгласна, че човекът може да подчини животното до край и ако не го направи, е сгрешил. Така си мисля поне, нямам опит с кучета голям. Моето не го броя - тя нищо не иска, само идва да каже с най-голямата неженост и обич на света "моля те де, пусни ме вече от тук". Това са моментите на нежност напоследък - когато си проси да я пусна на двора. Ама нежност ви казвам, гледа ме в очите, вре се, целува ме по носа - тя ръце не ближе, само лицето Grinning

# 477

От опит мога да ти кажа, че не е точно така - от злобно не става добро, но животното става по-спокойно и покорно. Това ако не е промяна в нрава, здраве му кажи. Поведенчески проблеми не решава и ако това си ги подпитвала, какъв да е отговора.
Никого няма да убеждавам в кастрация - очаквам деня, в който тя ще стане задължителна, защото ми писна от човешката жестокост и от изоставени животни, защото " то трябва веднъж да роди", а малките кученца са толкова сладки, нека им се порадват децата, пък после ще видим - биеш му шута и през вратата. 

Аз нещо различно ли казах от това, което си написала? Нрава на кучето си е нрав и преди и след кастрацията. Животното не става нито по-спокойно, нито по-покорно. Просто при мъжките екземпляри изчезва агресията породена от надушена женска, а всичко останало си е същото както преди самата кастрация. При женските не знам как е, защото не съм имала и нямам наблюдения. А разговора ми с ветеринарите не е бил дали кучето ще стане добро след това, а какво мога да очаквам като промени в поведението му след това, ако изобщо има промени. И те за разлика от много техни колеги ми обясниха в най-малки подробности всичко около самата процедура и че кучето ще си остане същото и само агресията породена от разгонени женски ще изчезне.

А пък аз да ви кажа в какви приключения се впуснах днес, породени от мисленето на някои хора, че кастрацията осакатява животинката им. Тръгвам аз към полето с колата да разходя Макс и да занеса храна на полската ни дружка. Карам си аз в нищото и гледам на пътя пред мен тича малко кученце. Спрях колата и тръгнах да го примамвам, ама то бяга. Връщам се обратно към колата и виждам в преспите още едно - мокро и треперещо дребосъче. Хванах го и се опитах да подмамя и другото с него, ама не - то си тича напред. Пуснах го второто кученце и те тръгнаха заедно пак по пътя. Карах след тях бавно за да не ги блъсне някой идиот в тоя сняг и по едно време се шмугнаха в едни преспи. Пак спрях и започнах да правя опити да хвана по плашливото. Лежейки на снега все пак успях да го хвана, ама то ме нахапа жестоко и по двете ръце и успя да избяга. Оставих ги да се успокоят и отидох да си разходя моето магаре. На връщане спрях, където последно бяха, а те милите се сгушили навътре в полето и треперят. Стигнах до тях и онова страхливото и хапещото пак се надигна да бяга. Съблякох си якето и го метнах върху него, че да се опазя от хапането и успях да го хвана. Другото си стоеше и въпреки страха се остави да го хвана. Оставих ги на сигурно място, закрито и им сипах гранулки. След час отивам на работа и ще им занеса и дрехи за да им е топло и бульонче с храна и купичка с вода. Едното понеже видях, че е момче му намерих веднага дворче при един приятел, а другото ще трябва да го социализирам малко за да успея да видя какво е и да му търся местенце и на него. Странното е, че и двете по рождение са си без опашки. Та, какво да ви кажа, не знам кой е тоя "човек" дето сърце му даде да ги остави в точно тоя студ и то в нищото, където нямаше да оцелеят до сутринта с тоя сняг и минусови температури. Не можа да изчака поне още седмица-две, че поне да имат шанс да оцелеят. Е, тези двете извадиха късмет, че все пак ги видях. Няма да мисля колко такива подхвърлени в нищото не успяват да оцелеят.

# 478
  • У Диспансера ...♥♥♥
Сиви , много ти се радвам да знаеш ❤
Писна ми да гледам постове из фейсбук, как оставят малки бебоци на студа, че някой вързани в чували 🤯
Всеки път ме е яд, че нямам възможност да помогна на всичките и постоянно има нови и нови захвърлени в студа .
При нас на работа преди седмица се завъртя един мечок със сезал на врата, ама много плашлив и даже да яде не дойде от страх . В най-големия студ, мокър, кален , виках го, виках, ама не успях да го прилъжа ....  От циганската махала дойде, познайте колко бой е изял 😡🤬
Преди година пак прибрахме едно, ама то беше малко и се довери, и моите колеги не я опазиха и познайте, роди преди няколко дена 4 броя 🤦🏻♀
Иначе са прибрани на сухо, постлано им е, постоянно ги проверявам, големи топчици са 😍
  Писах по разни организации, уж се разбрахме като отраснат малко да вземат бебоците, а нея да кастрират и пак да я върнат и да я гледаме. Как им намираш дом не знам, направо ти се възхищавам. На котките намирам ама на тия бебоци ме съмнява да ги иска някой  😞
Милите животинки с нищо не заслужили да умират от студ заради някой “човек”

# 479

Ето ги малките мишоци. Уплашени, но поне на сигурно и сухо място

Общи условия

Активация на акаунт