Любители на кучета - тема 78

• 41 540
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
  • София
YanaDG, при Бела катарактата се появи около първата годинка. Да не те плаша, но... Имай впредвид (нещо, което ми беше голяма утеха, когато се потвърди диагнозата), че кучетата не разчитат толкова много на зрението си. Имат други сетива, които им помагат повече. Освен това те не виждат като хората, а по-скоро виждат някакви размазани образи. Смело мога да заявя, че за Бела положението изобщо не е толкова зле, колкото си мислех, че ще е. Преживя няколко местения на напълно нови за нея места (т.е. с непозната подредба на мебелите, с нови територии за разходки), и досега се е блъскала само вечер в тъмното в някоя кола/блок/циментова преграда. В момента очите й са целите бели (на определена светлина). По-скоро проблемът е за стопаните, не за кучето. На нея никак не й пречи. Стискам силно палци при вас да не е това и да е нещо моментно и леко да мине.
Аз редувам видовете TOW.
За РК има много отзиви от хора, които споделят, че кучето е започнало да мирише, козината е станала по-мазна, придобила е жълтеникав оттенък и т.н. Една хубава храна не би трябвало да има подобен ефект. В скрития текст е състава на храната от сайта на РК (Medium Adult). На челни места са царевица, брашно. Няма какво повече да коментираме за качеството. Да не говорим, че НИКЪДЕ в състава няма някакъв вид месо, има протеини два вида и това е.
Скрит текст:
дехидратирано птичи протеин, царевично брашно, царевица, пшенично брашно, животински мазнини, дехидратирани протеини от свинско месо, пшеница, хидролизирани животински протеини, цвеклова каша, рибено масло, соево масло, дрожди, минерали, хидролизирани дрожди

# 556
Да, за РК най-точното обяснение е, че качеството не отговаря на цената.
Да питам ползващите фурминатор, колко често го правите? Аз започнах 2 пъти в седмицата, а ми се ще и да зачестя, че като мина с него свалям кофа с козина.. която се сещате, че в противен случай се намира на пода, в леглото, в храната ни....

# 557
  • Русе

Да питам ползващите фурминатор, колко често го правите? Аз започнах 2 пъти в седмицата, а ми се ще и да зачестя, че като мина с него свалям кофа с козина.. която се сещате, че в противен случай се намира на пода, в леглото, в храната ни....

В този сезон започвам да го вчесвам всеки ден че става страшно.

# 558
  • Euskal Herria
Благодаря, Коте! Ще видим какво ще кажат.

# 559
  • DE
ТуиГ, смях се на сравнението за повода и каишката
Ама да ти кажа за големи псенца и такива дърпащи и бясни е добре да има по-широка каишка
Ех, натърчал се е Торин
Кафе с мед, много я оприличавам твоята висла с моето диване
Само дето моето е по-ниско и трътлесто от мускули-абе трътка...не е елеганция като твоето
Нарцисчева, винаги ли е сухо нослето?
Не съм чувала да се маже с нещо, но и на моята понякога и е сух носа-отдавам го на сухия въздух вътре в стаята вечер. Пък на парно, всички пресъхваме май:)
----------
Ние вече направихме разходка с дългия повод
Първия път като я пуснах и ме изгледа особено" кво е туй дългото дет тряя да гу тегля ся"
После се усети, че може и на по-далеко да ходи, но в повечето случаи тътри повода и много не се  отдаличава.
Последно време няма с кого да играе
Никой не идва на поляната и се въртим все в кръг с надежда някой да се появи
Ей ни на, по чукарите все самотни

# 560
  • София - Рим и обратно
Matze, наистина си приличат, и аз съм го забелязала - най-вече в светлите очи и розовите носове Heart Eyes.

За сухия нос, един млад доктор в Син кръст ми каза, че теорията за мокрия нос и здравото куче било легенда и отживяло схващане. Ако си го оближе, вика, ще е мокър, ако не - не.

# 561
  • София
Яна, майката на моята кифла е напълно сляпа заради катаракта. Започнало е с малко петно в едното око и се е развило много бързо. Едното око е оперирано, но неуспешно.
Била е на 5, ако не се лъжа, когато е започнал проблемът.

Дано при вас не е това.

# 562
  • София
немската ми овчарка доста рано разви катаракт, до доста късна възраст виждаше прилично и навън, ноне различаваше баш като хората
ако видеше дете с ръст като моя син, проверяваше той ли е
и мен не ме различаваше в компания,трябваше да се обадя или да ме подуши
но силуети виждаше
та не и пречеше много

# 563
  • У Диспансера ...♥♥♥
Не, не му е винаги сух, на моменти е .
А за фурминатора знам, че не трябва да се ползва много често, котката я сресвам един път на седмица, кучето на десет дена.
Наистина падат сума козина и от двамата и пак чистя през ден и е ужас 🤦🏻♀
Извира, извира 🤭

# 564
Ето го и селският ерген Wink /спешъл за Духчето/

...
Кой от двамата е селския ерген?
Ама уточнявайте ги тези работи,бе хора
 Joy Joy Joy

Може ли линк към повода,мерси Simple Smile

# 565
  • DE
Яна, стискаме лапички дано не е нещо сериозно по очетата Hug
Аман от кучета, болести и проблеми около тях-все трябва да се кусури човек по тях
Моето предно куче, ей това на снимката в страни, нямаше 16 години никакъв проблем.
Последните 5 месеца преди да отиде под дъгата бяха най- тежките в досегашния ми живот
Не мога с думи да опиша колко грижи, мъка и отчаяние бяха изпълнени дните ми-минаха две години оттогава и още не мога да се свестя от всички това
Нека са ни бясни, диви, непослушни....но здрави!

# 566
  • о`майна лунна нощ е
https://banggood.app.link/h8ajY0ZleL

Нещо ме хвърля в мобилната версия на сайта. Ще го изтегля утре през компютъра и ще пробвам пак.

ПП -ама *мола ви са, единият по адресна регистрация е гражданин и отдавна се е разделил с ергенлъка Joy

Последна редакция: пн, 12 мар 2018, 19:09 от `ТуиГ

# 567
Спасибо большое Simple Smile

аз се отказах от 10-15 м. повод,да има само да го навивам насам-натам.
То и без това с кучето излизам с две дисаги багаж

# 568
Кафе,
Същото разправят и тукашните ветеринари за носа-мокър, сух, няма значение при здраво куче.
Моята също се подрисква от всичко. Сменям видовете ToW, с нея няма проблеми.

# 569
Ето го и селският ерген Wink /спешъл за Духчето/

Animal Scream Cat нощес го сънувах, че е бебе и че го взимам у дома, ама и тук беше на синджир.
Да му се гушна в мустаците на този :*

Общи условия

Активация на акаунт