Заряза ме с бебе

• 16 416
  • 74
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не не съм финансова зависима,просто имам чувството,че ако го оставя ще се съсипе още повече и все се надявам да се отрезви,защото преди инфаркта беше най-прекрасния човек,приятел и съпруг,но Ви благодаря за коментара.

Няма да се отрезви, защото за него семейство и дете не са нещо ново и неизпитано- вече е имал едно, че и две деца.......
Ново и неизпитано е сегашното чувство- " живей за мига", което е силно опияняващо за хора, стигнали до някакъв ръб.
Единственото, което може да го върне при теб, е влошаване на състоянието до инвалидизиране, когато ще има нужда от обгрижване.
Помисли дали това искаш и ако не, подготви се психически да се отдаличиш от него.

# 16
  • София
Не не съм финансова зависима,просто имам чувството,че ако го оставя ще се съсипе още повече и все се надявам да се отрезви,защото преди инфаркта беше най-прекрасния човек,приятел и съпруг,но Ви благодаря за коментара.

Нереално наивна си, но в крайна сметка всеки пати от акъла си. Но ти се надявай, че този прекрасен човечец, няма да продължи да хойка и да те побийва, от топли чувства към личността ти.

# 17
  • Насред хаоса
Маса други хора получават инфаркти и инсулти. След това обаче започват да живеят така, че да се предпазват и да предотвратят повторен - най-общо, нещата, които могат да си позволят, стават доста ограничени. Този негов начин да се разсейвал е всичко друго, но не и разумно поведение след такава все още висяща заплаха. Използва го, за да си прави, каквото си иска, под предлог, че е болен, докато в същото време грам не се интересува какво причинява на теб. След като не си финансово зависима, няма защо да мислиш за човек, комуто не му пука за теб, ами помисли как да се спасиш ти и детето.

# 18
В тази ситуация, освен да го оставиш да се доубие, а ти да продължиш с живота си, друго не виждам. Човекът е решил да го удари на живот, явно е по-възрастен, врял и кипял. Всички са чудесни в ранните години на брака, като сте само двама и има много секс.

Ми така, да не пие лекарства, да ходи по млади жени и ако всичко с наследствата е документално изрядно, природата си знае работата. Освен ако не се ядосаш и не решиш да ускориш процеса...

# 19
За първи път пиша и се надявам да смекчи силната мъка.
След години заедно(защото беше разведен и имаше деца вече,за това не бързах) се оженихме ,решихме да имаме дете и месеци наред правихме опити.Всичко беше приказка.Обичахме се ,уважение,пълно доверие,благодарност и дребни битови проблеми ,с които се справяхме.Много добра комуникация,говорехме за всичко и беше чудесно.Много добро емоционално обвързване,не е нужно да си говорим ,за да знаем другия как се чувства.Силна връзка.
Като бях бременна в 7 месец,съпругът ми получи инфаркт и от тогава всичко стана точно обратното.
Тъкмо баща ми беше починал и не мога да ви опиша страха и свитото ми сърце да не се случи нещо с любимия ми мъж и бъдещ баща на детето ни.Започнах да се опитвам да му помагам да се възстанови по всякакви начини-смяна към здравословно ,меню,намаляване на цигари и алкохол,на сол и захар,и кафе.Говорех положително,после спрях да говоря и така,защото каза,че съм го карала да се чувства като инвалид.Той започна да пие ,да се държи зле с мен,отказваше на пие едно от най-важните лекарства,защото от него не може да прави секс(а ние не правехме,защото бях в 8 месец и имаше риск от преждевременно раждане)Разбрах,че има друга и му казах,да се спре,защото знае,че изневяра не прощавам.Той каза,че си измислям,а пък ,когато имаш семейство,трябва да простиш.Роди се бебо и се започна ад.Хванах го с едно момиче (което прилича не мен визуално).Не мога да опиша силната мъка и болка в този момент на видяното.Тогава за първи път ме удари ,после продължи с психическо насилие,после искаше да се самоубива.После говорихме,каза,че съм най-близкия човек,че е бил най-щастлив с мен ,че съм му дала истинско семейство и че съм добър човек и съпруга.Попитах  го дали е щастлив с нея и да го оставя,но каза ,че не е,просто му харесва тя да го гледа влюбено и да се чувства желан,а моите очи били тъжни(как  ли няма да бъдат).Знаел,че не справедливо това,което прави,но и да получи инфаркт не било справедливо.И след,като тя му е отдушник,да го оставя да му мине.Развлича се с работа и с нея.Това го разсейва от ада,който му причини инфаркта.Опитах се ,но не можах да издържа и му казах,че се изнасям -не ме пусна.Казах му да се разделим за малко и той се изнесе.
Не излизам никъде с новородено,което реве по цял ден,не се наспивам от месеци,не мога да се храня ,никой не идва да ме вижда и живеем извън града.Ще полудея.
Сривам се.Отчаяна съм и не знам какво да правя.Той не иска да се разделяме,не се отказва от нея и не иска да ходи на психолог ,нито на семеен консултант,защото нямало да го разберат.И когато се почувства готов,тогава.Сама,че аз се съсипвам през това време.Заклещена съм между това,че се притеснявам да не му се случи нещо,това ,че има друга(която той се опита да спре да се вижда ,но тя си го търси),ревящото бебе,самотата и всичката болка,която има в мен,силна мъка и гняв.Заключила съм ги,но на моменти излизат и ме сриват и депресират.
Моля,кажете какво мислите,защото губя представа за реалността и дори да мога да мисля рационално,то не мога да променя чувствата си.
Надявам се да ми споделите своя опит и да имам лъч надежда.
Благодаря!
Ами, върни го обратно, връчи му бебето, делегирай му "милион задължения" и ако след 8-9 часа работа и 2-3 часа грижи с детето има сили и за другата, да ходи.

# 20
  • София
Има един тип хора, които могат да бъдат прекрасни известно време и след това започват театрите. Театри като този. Доказан ли е инфаркта? И ако е доказан, сигурна ли си, че не е самопредизвикан с наркотик, лекарство или нещо друго?
Но каквото и да е, попаднала си на отровен човек. Бягай с 200. Съжали не него, а себе си и детето си. Това са хората, за които отговаряш наистина. Другото ти чувство за отговорност е плод на манипулация. Спасявай се, докато не е станало по-лошо. Човекът е нарцис, може би и по-лошо. Няма спасение с такова нещо.

# 21
Каква е тая любов, какво е това чудо, че да стигнеш до саможертва, робувайки на нечий егоизъм?! Той бил самата прелест и нищо че сега я бие, зарязва и не се интересува от нея, тя си го чака да се наиграе и да се върне бял и добър. И ще му прости шамарите, мъката, скъсаните нерви, съсипаното удоволствие от отглеждането на детето, излъганото доверие. Та даже и се притеснява да не го разболее с липсата си, щото я бил включил на стендбай.
Ако твоето дете е на мястото ти, какво ще го посъветваш, м? Щото ние тук можем да си говорим до посиняване, ама докато не погледнеш отстрани абсурда, в който си се закотвила, полза няма.

# 22
Авторке, колко години ви е разликата?

# 23
Авторке, колко години ви е разликата?

Според мен повече от 10.

Към авторката: ти мислиш за него, но той за теб не. За мен изживява втори пубертет, което значи, че е около 50 годишен. Ако ти се чака неизвестен брой години за да се сети, че не е на 20, чакай го. Ако мислиш за детето- пътя, чантата, чадъра и да те няма.

# 24
Аз само едно не мога да разбера. Детето не го ли разсейва достатъчно? Че има и още две деца.
Наистина се надявам това да е шега.

# 25
авторката за светица ли се напъва  Thinking
можеш да спасиш човек от много неща, но от него самият няма как да го спасиш.

# 26
Бе какво ти спасяване, тя има златен шанс да си го доумори:)

(въпреки че имам някои подозрения, че може да си е доста здрав реално)

# 27
Споделям напълно мнението на Бояна.. Peace

# 28
Знаеш ли, когато в тялото на гостоприемника има паразити те бавно го убиват, но и излъчват химикали, с които го карат да не може да вземе решения, с които да се оттърве от тях. Карат го да живее така, че да се хранят и живеят за негова сметка. В крайна сметка те смучат жизнениет му сили и пет пари не дават за него, дори когато го карат да изпитва положителни емоции, само и само да получат своите нужди.

Това се случа и с теб. Събрала си се с паразит и сега не знаеш как да се справиш без него, а и той не те оставя да продължиш нататък де.

В момента си емоционално и психически слаба заради скорошното раждане. Никога няма да простиш на този мъж това с което е омазал и омърсил тези страхотни моменти в живота ти. Стига си го мислила как миличкия е зле и може да се тръшне от инфаркт. Ами като ч*ка млади момичета, значи е готов да се тръшне. Здравето му е НЕГОВ, а не твой ангажимент. На него пука ли му, че ти не спиш, че слабееш, че не ядеш? пука ли му че страдаш? Не! 100 пъти Не!
Я се стегни и спри да си божакравичка. Имаш дете и вашите /твоите и на детето/ нужди са на първо място. Детето трябва да яде, спи и да излиза. Ти също - ядене, сън и излизане. Ти си важна! Ти си много по-важна от твоя така наречен твой мъж. Какво ще стане с твоето бебенце ако теб те няма? Защо пропиляваш живота, че и емоциите си за човек, който не струва? Зарязал е едно семейство - ще зареже и вас и следващото. Халал да и е на следващата.

Стегни се, окопай се максимално финансово, дай си време да си стъпиш на краката /потърси близки, приятели, роднини, потърси нови приятели/  и давай напред. Млада си и живота е пред теб. Той е и доста по-голям нали? Неси струва! Разбери! Ти и детето сте важни - майната му на глупака дето само собствените си желания гледа.

Да и се насител на новата  Shocked Ти сериозно ли? Леле къде е на Уиш тигана?

# 29
Авторке, какво очакваш да ти напишем? Чакай го, не го изпускай ли?

Ти ако получиш инфаркт кой ще гледа детето ти?

На теб ти пука за въпросния. На него дали му пука за теб и общото ви дете?

Разрови се из форума, намери тема за твоя град и си намери майки за разходка.

Общи условия

Активация на акаунт