Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 80 527
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, включвам се с питане, защото за първи път ще търся апартамент под наем и съвсем нищо не ми е ясно. Двама пушачи сме, нямаме навик да пушим вътре и ще търсим нещо с тераса. Дали би било проблем за наемодатели, трябва ли да предупредим ? Заглеждам се по едностайни/двустайни в Слатина, Редута - нищо луксозно и все пак ми се ще да си кажа някак.

# 526
Като харесате апарт. сподели, че пушите.
Ако не е съгласен - търсенето продължава.
Не всички правят проблем за това.
Аз никога не съм търсила непушачи наематели.
Друго ми е важно.
А на терасата - може дима да пречи на съседите и да се оплакват от вас.
Случаи всякакви.

# 527
Повечето наемодатели търсят непушачи, без домашни любимци и без деца  Laughing

Аз също писах в обявата, че жилището се дава на непушачи, не за друго, а защото няма тераса. В крайна сметка се оказа, че наемателят май пуши. Но не мога да го мисля и да повдигам въпроса Simple Smile Каквото такова.

Щом си пушите на терасата, няма какво да се обяснявате според мен. Ако ви питат, потвърдете, но кажете, че пушите навън и че не ви е приятно да пушите вътре. А може и още в началото преди да ви питат да си кажете, че сте пушачи, но само на терасата, за да спечелите доверието на хората.

Струвате ми се съвестни и читави хора, щом за нещо такова сте се закахърили. Дано си намерите скоро нещо, което ви харесва и устройва, успех! Simple Smile

# 528
Благодаря много за милите отговори !
Деца и домашни любимци нямаме и не планираме в близко бъдеще, та се надявам за нещо дългосрочно, без недоволни. Скоро би трябвало да зачезнат студентите и да се появят повече обяви, в техните апартаменти се целя, пък дано!

# 529
Ние пък от много време търсим квартира от собственик в Пловдив, чакаме и бебе и вече ни е още по трудно да намерим.Само агенции ли има вече, как да намерим нещо от собственик?

# 530
Крушите са за сметка на наемателя.
Пералнята - зависи за какво иде реч.
Zле е, че сте притисната емоционално от работодателя си и това ви е попречило да регламентирате отношенията си. Тъкмо тези питания на наемателя може да са повод да нормирате връзката си: наемател: наемодател.

# 531
  • Пловдив
Ние пък от много време търсим квартира от собственик в Пловдив, чакаме и бебе и вече ни е още по трудно да намерим.Само агенции ли има вече, как да намерим нещо от собственик?
Разходете се из квартала, където търсите, и питайте бабите пред входовете.
Преди седмица, аз след работа с една разходка из квартала, намерих цели три апартамента от собственици. Но в крайна сметка, постигнахме договорка с настоящия хазяин и се отказах да се местим засега.

# 532
  • София

А защо търсите само от собственик?
Агенциите не са нещо страшно и лошо - няма да ви обесят.
Така си стеснявате възможностите.

# 533
Здравейте, наемателки и наемодателки!
Скоро с моя приятел искаме да се изнесем на квартира. За София става дума. Гледам обявите в нета, но не съм говорила с брокер, защото още спестяваме. Мисля си обаче, че да живееш под наем е много скъпо. Не мога да разбера как има хора, които да плащат по 600лв и нагоре за наем, вместо да си изплащат собствено жилище. Защо избират наем пред собствено жилище? Ние (аз 24г и той на 27г) нямаме възможност да отделяме повече от 450лв на месец. Отчайвам се, че няма да успеем да си намерим малък и свестен апартамент. Все още не искаме да изплащаме собствен дом, защото за първи път ще живеем заедно, не сме женени и не знаем дали ще останем в България. Знам, че наемодателите не ги интересуват паричните проблеми на наемателите и че за собствениците е най-добре да се качват наемите. Просто си изливам душата малко, не ме нападайте!

# 534
Има наеми на 450 лв, просто не са в най-скъпите квартали. Вие къде търсите?

# 535
Ами, няма значение за местоположението, само без квартали от сорта на Факултета, Орландовци, Овча Купел и т.н., които да са пълни с цигани. Важно ми е да има дограма, изолация, парно за зимата( не да се топлим на ток), банята да е нормална, да има удобен транспорт до метро(може и да не е директен). Необзаведен или частично обзаведен и някъде в района да има място за паркиране. Не знам дали изискванията ми са много, надявям се, че не. Мислим септември-октомври да сме се изнесли живот и здраве. Иначе не пушим, работим от сутрин до вечер, през уикенда или сме навън, или просто си почиваме вкъщи. Като съберем парите за два наема( защото знам, че трябва два наведнъж) и евентуално + за брокер и някакво обзавеждане, ще пиша пак тук. Но много се надявам да намерим нещо, дано изискванията ни не са много за тези пари :/

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 21:22 от Luflee

# 536
В Овча купел 1 или 2 за 500 лв взимате гарсониера, префасонирана в двустаен, с относително ново обзавеждане, дограма и уреди. Живея в ОК1, нито е нещо толкова страшно с циганите, нито самият квартал е кофти. Проблемът му е, че още няма метро и до центъра най-бързо се слиза с маршрутка. Аз съм на 2 мин пеш от спирка на 11 и 60, които за 15-20мин в нормален трафик ме откарват до метрото на Величков или Опълченска, а за още 10 - Лъвов мост.
За 450 и тези изиксквания малко трудно да е в минаващ за хубав квартал.

# 537
Ами високи са наемите, то и цената на имотите е уау. В центъра по новите стандарти двустаен 45 кв.м. застроена площ, 4 етаж не ремонтиран, но чист от 54 г. е едни 70000 евро, ама за да се санира, ремонтира, обзаведе с Виденов са хвърлили едни 23000 евро. Еми сега го пускат под наем. Цената е около 700 лв. Колко години ще си връщат инвестицията!? И съответно, за да го купите не е достатъчно да имате парите за вноските, дори и евтин да вземете, а и пари за самоучастие, ремонт, комисионна. Ето защо хора плащат по 600 лв наем.
Наистина Овча купел и Красна поляна са Вашите варианти и за 450 лв не съм сигурна, че ще е с изолация и сменена дограма, все ще има кусур.

# 538
Имам оферта за ателието и искат да го гледат утре и да го капарират. Снимките не са от най-новите, има малко за довършване още, но дават представа. Намира се на същото място като апартамента дето споделих. Какви пари са му Ок според Вас? За 1 наемател е. Маса за хранене няма да има, ще има бар плот и столчета.

https://photos.app.goo.gl/UAkd4OzUXYd0tsP62

# 539
  • София
Щом е на същото място - намали малко от наема на голямото.
Според реакциите на кандидата прецени до къде да намаляш.
Но не забравяй строгия кастинг..

Общи условия

Активация на акаунт