Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 80 465
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
То при нахалните хора никога не знаеш до къде ще стигнат...
Замислям се и че познати не са добър вариант...

# 586
На познати уж за по-добро, но накрая им затворих вратата.

Мислила съм по въпроса с отдаване на познати. Не бих го направила. По-трудно се взимат мерки, ако ми се качат на главата. С непознати не бих го допуснала - стриктно прилагам написаното в договора без колебание.

# 587
  • Софето
Подлъгах се по това, че те не живеят в София, но често идват. Вместо да са все на хотел, искали да си имат нещо тяхно. Така апартамента нямаше да се експлоатира много. Но в желанията си стигнаха и до автоматични външни щори, па паркоместата им били далеч от асансьора.Вчера културно им отказах всичко, вероятно няма да се чуем скоро ☺.

# 588
  • София
Подлъгах се по това, че те не живеят в София, но често идват. Вместо да са все на хотел, искали да си имат нещо тяхно. Така апартамента нямаше да се експлоатира много. Но в желанията си стигнаха и до автоматични външни щори, па паркоместата им били далеч от асансьора.Вчера културно им отказах всичко, вероятно няма да се чуем скоро ☺.
Добре си сторила , то хотели с автоматични външни щори има доста в София, ще си дирят и ще се пазарят с тях   Grinning Grinning   има хора,  с които по -добре да не се занимаваш, от началото ти става ясно че само фасони ще получиш

# 589
  • Варна
HushedOpen MouthAnguishedFrowningFlushed  Лелеее, какви са тия кралски особи?? Аз от майка ми не бих имала очи да искам толкова неща, какво остава от непознати хора... Срам нямат ли тия, чувство за себеусещане, мярка, нещо...? Ми да си купят, като искат да си имат нещо тяхно, и ако искат и площадка за хеликоптер да си сложат.

# 590
  • I want it all and I want it now.
Големи претенции Joy добре , че си се отървала:smiles:

# 591
Така е, подай пръст ще ти лапнат ръката до лакътя.
И а съм против бизнес отношения с близки познати, приятели. Сиренето трябва да е с пари.

# 592
  • Софето
Да се похваля, отдадох апартамента днес на семейство. Минаха по-малко от 48ч. от пускане на обявата.

# 593
Бравооо

# 594
Да се похваля, отдадох апартамента днес на семейство. Минаха по-малко от 48ч. от пускане на обявата.
Честито ! И да се слушате дългосрочно !

# 595
Здравейте, влизам за мнения и съвети. Обмислям покупка на едностаен в Надежда 3, близо до метро (5 Мин.) Какво мислите за квартала, какви наематели биха били таргета, евентуален наем?

# 596
И аз опрях до вас за съвет.
Наемателят ми иска климатик. Принципно съм съгласна, но това би трябвало да вдигне наема. Върху какъв период да разпределя разхода - две години нормално ли е?
Миналата година и аз исках климатик, говорихме с наемодателя той каза: като искате - купете си. Тази година при изнасянето се разбрахме да му го оставим като той ни даде разумна сума за него, ние му дадохме всички документи, гаранционна карта, документ за профилактика. Мисля че това е оптимален вариант. Но наемател да иска и вие да купувате.. не се знае той до кога ще остане и дали ще е изгодно за вас.

# 597
bokonon, като цяло Надежда се води като за хора, търсещи по-ниски цени, т.е. с по-ниски доходи. Някой от Лозенец може да каже, че там е опасно да се ходи и живеят само съмнителни личности Simple Smile Шегата настрани, едностаен - тип едно помещение или тип едновремешни гарсониери? Предполагам това означава да е за един или двама,но ще е тясно за семейство с дете. Щом е до метрото, няма пречка и студент да бъде, на който наемите в други части на София са му високи. Кварталът в някои части си е напълно нормален софийски квартал. Ако няма в близост съборетини, в които одимяват с боклуци, и ако не е навътре, където има едни странни микрорайони - да те е страх да замръкнеш, всичко си му е наред. Минус е въздухът, доста по-мръсен е от други квартали на София. Има инфраструктура, има си магазини, училища и детски градини. От Надежда до Надежда има разлика, има разлика и между Връбница и Надежда. Като цяло едва ли скоро ще стане много привлекателен и едва ли търсенето ще скочи в следващите години, като престиж още дълго време ще изостава от южни и източни, затова и таргет вероятно няма да са ти хора с по-високи доходи. Но пък познавам и такива, които имат достатъчно пари, за да се преместят, обаче там си им харесва.

Аз лично ако трябва да избирам между Младост, Дървеница и Надежда - ще избера Младост. Между Надежда и Дружба - зависи в коя микрочаст от двете. Между Надежда и Манастирски ливади - със сигурност бих предпочела Надежда.

# 598
Едно време като живеех под наем в Надежда  2 част ,най-омразното нещо ми бяха гадните хлебарки. Дали има някой квартали ,в които тези гадове ги няма? #Crazy

# 599
  • I want it all and I want it now.
Хлебарките са навсякъде. 😅 Където няма парно по- рядко ги виждаш. Трябва да се пръска редовно и това е.😊

Общи условия

Активация на акаунт