Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 80 532
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
Има едни маси, тип книга, много ми харесват за малки пространства: 90/90 са, като плотът е двоен и като се разтвори, стават 180/ 90.

https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0+%D1%82%D … rc=riZ5ukxp9JlubM:

# 256
А вие замисляли ли сте се да обявявате имот под наем така - на търг, със закупуване на тръжна документация и пр. -
http://www.adis.bg/bg/real-estate/rents/real-estate-auction/466

# 257
  • София
А вие замисляли ли сте се да обявявате имот под наем така - на търг, със закупуване на тръжна документация и пр. -

Grinning Grinning    Аха, това ми е мечтата, само брокери ще поканя да наддават ли наддават , като са мераклии....  Grinning
а тръжната документация ще струва 50% наема

# 258

Grinning Grinning    Аха, това ми е мечтата, само брокери ще поканя да наддават ли наддават , като са мераклии....  Grinning

И никакви снимки, забележете. Само оглед, срещу 12 лв.
Но пак не е като онзи в Яворов, който искаше 50 лв. за оглед Joy

# 259

И никакви снимки, забележете. Само оглед, срещу 12 лв.
Но пак не е като онзи в Яворов, който искаше 50 лв. за оглед Joy
И вероятно че тези 320 евро е точно колко стопанин иска да получи. Всичко отгоре ще идва към агенция ли? Търг с тайно наддаване - какво е? Ти не виждаш ли кой колко дава?

# 260
Собственикът е юридическо лице - АДИС, бившето Бюро за обслужване на дипломатическия корпус (БОДК). Обявата е от страницата им, не работят чрез агенция.
Иначе дават под наем и имоти на твърда цена, не чрез търг, можете да ги разгледате в секцията за наеми.

# 261
Здравейте,
Чудя се как се разпределят разходите за топлофикация, когато се нанесат наематели посредата на отоплителния сезон?

# 262
Здравейте,
Чудя се как се разпределят разходите за топлофикация, когато се нанесат наематели посредата на отоплителния сезон?
Викаш топлинния счетоводител и правиш междинно отчитане. За Бруната е 11 лв. Наемателите си го плащат. Като излезе сметката и погасят задълженията от твоето междинно отчитане, до края на отоплителния сезон.

Последна редакция: ср, 07 мар 2018, 12:22 от drago_2008

# 263
Вика се извънреден отчет и после изравнителната сметка е разделена на две и новите наематели плащат само частта, която е след тяхното нанасяне.

Съжалявам, не видях, че вече е отговорено.

# 264
Мерси много! Не го знаех това. Значи се обаждам на Бруната примерно, правят отчитане и после изравняването е за преди и след идването на наемателите, така ли?

# 265
В подобна ситуация, но преди 3 г. /не знам дали вече не е променено/, когато се обадих в Бруната, ми казаха да отида да подам молба за разделно изготвяне на сметки, като трябваше да имам показателите на измервателните уреди и на водомера за топла вода. Но, при мен имаше "празен" период, т.е. предишните наематели си бяха тръгнали в началото на ноември и платили каквото излизаше по фактури. Аз продължих да плащам през следващите месеци и когато дойде новия наемател в края на февруари пуснах тази молба в Бруната.

Във вашия случай е по-добре и правилно сега да поискате отчитане и изготвяне на сметка към дадената дата и да изчакате излизането й и да си уточните сметките с наемателите. Ако Бруната предлага такава услуга, с идването на техен представител е по-добре, особено ако апартаментът не е със собствен топломер, а с уреди на всеки радиатор - има много показатели и е малко трудно да разбереш кое за какво е /поне за мен беше така/.

За съжаление и в този случай може да има плюс или минус в разходите за някоя от страните. Последните ми наематели напуснаха от 1-ви ноември. В ноемврийската сметка, която беше за октомври, имаше включена допълнителна сума от корекции, защото при нормалното засичане през април-май, 2 апартамента не са имали представители, това е направено явно доста по-късно, разпределението на общите разходи /за целия блок/ се е променило,  и резултатът -  сметката на наемателите ми беше 112 лв. Ако това беше станало през декември, когато вече бях върнала остатъка от депозита, тази разлика щеше да бъде за моя сметка.

# 266
Да, така е, само че изравняването е за преди и след извънредния отчет, което може да не съвпадне с идването на наемателите. Имай предвид, че Бруната специално не идват от днес за утре, при мен дойдоха след един месец, така че си прецени добре кога ще ги викнеш. Лошото е, че двете части на сметката излизат след годишния отчет, не можеш сега да платиш каквото е отчетено от топломера.

# 267
  • София
Мерси много! Не го знаех това. Значи се обаждам на Бруната примерно, правят отчитане и после изравняването е за преди и след идването на наемателите, така ли?
Много зависи, индивидуално е GrinningGrinning
Обади се на топлинния счетоводител и ще ти обясни. Зависи те как отчитат, зависи как отчитат точно вашата сграда, зависи от точно вашите уреди за замерване ( ако са дистанционни и ако се замерва сградата всеки месец, няма смисъл от това извънредно замерване при вас) Само топлата вода можете да замерите и да се обадите на топлинния, последните дни на месеца ( или да дебнете кога идват да ви замерват) и това да отчетете. Има и база , която също е важна за апартамента и от нея няма бягство, ще си я плащате независимо дали има или няма хора в апартамента ( лира в банята примерно) Обадете се и питайте с вашия абонатен номер за вашия апартамент и блок.

# 268
Здравейте,предстои ми да спретна две жилища за под наем.Апартаментите не са закупувани,а са обезщетение срещу земя.Естествено нямам парите накуп и ще се тегли кредит.Въпросът е,че не мога да преценя каква сума ще е нужна и след като изчетох доста тук реших да помоля за консултация хората с опит,минали по този път.
Започвам с местоположението,намират се в Манастирски ливади,един тристаен 105 кв. и един двустаен маломерен 41кв.на шпакловка и замазка са.Предпочитам да инвестирам в добро оборудване и обзавеждане,евентуално с дизйнерски проект за малкия,защото не знам дали сама бих го направила максимално функционален с тази площ.Та въпросите ми са - приблизително какъв бюджет трябва да отделя за всичко от довършителните работи до обзавеждането? И на какъв наем мога да разчитам,предвид квартала и квадратурите?
Ще бъда благодарна на всеки,който се отзове със съвет,особено,ако е давал жилище в квартала. Да уточня става дума за Ман.ливади-запад,точно под резиденцията,улицата е Ралевица.
Благодаря предварително!

# 269
  • София
За двустайния да си дам мнението за този квартал - с обзавеждане за 15к лева евтино и да кажем Виденов, ще вземете 600-650 лева. За дизайнерско обзавждане не ви мърдат 20к евро, а наемът максимум 700лв. И голям шанс да со съсипе някой Wink

Общи условия

Активация на акаунт