Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 9

• 80 332
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Вече всички сметки и фактури могат да се видят он-лайн и дали са платени.
Е, да но ако не е отчетена водата, в сайта си пише клиентът няма задължения.
Като не е отчетена водата му пишат ..на база от преден месец!
Дали? Ако апартамента не се ползва една година, как така ще се начислява както им падне.
Моят е празен и в ремонт.  Инкасатор не е влизал,  сметки не начисляват.  Водомер сменихс нов,  бях предупредена от предната собстввничка.  А и ВиК ми се обадиха,  когато стана време.

# 631
Вече всички сметки и фактури могат да се видят он-лайн и дали са платени.
Е, да но ако не е отчетена водата, в сайта си пише клиентът няма задължения.
Като не е отчетена водата му пишат ..на база от преден месец!
Дали? Ако апартамента не се ползва една година, как така ще се начислява както им падне.
Моят е празен и в ремонт.  Инкасатор не е влизал,  сметки не начисляват.  Водомер сменихс нов,  бях предупредена от предната собстввничка.  А и ВиК ми се обадиха,  когато стана време.

В такъв случай аз влизам в сайта на Софийска вода и ежемесечно отчитам едни и същи показания на водомера. Така хем е отчетено, хем сметките са 0,00лв

# 632
Красе, това онзи апартамент, който купихте последно и се наложи да правите ремонт на банята заради паднали плочки ли е?

# 633
  • Варна
Красе, това онзи апартамент, който купихте последно и се наложи да правите ремонт на банята заради паднали плочки ли е?

Да,  Мишелин,  нали баща ми правеше ремонта и стана дандания.  
Сменях дограми,  падна ми мазилката от плочата на балкона.  Стана епик,  никой не искаше да го прави.  Сега чакам всеки момент да се обадят,  че са готови,  фирмата която наехме се довърши всичко.  Дано успея до май да пусна наематели.
Като цяло ми стана ясно,  че няма кой да работи в тая държава.  Всеки иска голям обект,  цените са безумни!

# 634
Съжалявам да чуя, че толкова са се проточили нещата, защото си спомням, че първоначалната идея беше да го пуснете под наем почти веднага. Но нищо, сега след ремонта най-вероятно може да му искате повече пари. Стискам палци оттук нататък нещата да вървят по-гладко. И да, трудно е с майсторите, и скъпо. Ние наемаме цяла "бригада" от двама души, които разбират от всичко. По-скъпо струва, но поне сме се сработили с тях и сме доволни от работата им

# 635
  • Варна
Не тръгнах с ясна представа какво искам и затова се усложниха нещата.  Но пък направихме подобрения,  които ще се ползват и от нас или децата след време.

# 636
Днес ще ходим да капарираме апартамент. Останах малко изненадана като ни поискаха половин наем капаро, и почнах да се притеснявам дали нещо няма да ни метнат. Все си мисля че за капаро се оставят около 10-15%

# 637
Прочетете си договора, дали капарото не се трансформира в хонорар на брокера. Позната нае апартамент така, остави половин наем капаро и после се оказа, че това е бил и хонорара на брокерката.

# 638
Днес ще ходим да капарираме апартамент. Останах малко изненадана като ни поискаха половин наем капаро, и почнах да се притеснявам дали нещо няма да ни метнат. Все си мисля че за капаро се оставят около 10-15%

Ще купувате или за под наем?
При сключване на договор за втория се вписва и оставя депозит, който служи за покриване на щети.
в размер на 1 или 2 наема.
Комисионното на брокера е 50% от наема.

# 639
Тя говори за капаро за наем, а не за депозит.

# 640
Капаро за да го спрат от предлагане ли? Искайте бележка която описва за какво са парите, от какво се приспадат и кога.

# 641
Ще наемаме жилище.
Капарото е за спиране от предлагане. Просто ми се видя много 50%. А комисионната им е 75%.
А и собственика няма да присъства. Затова се притеснявам да не ни завлекат.

# 642
Ще наемаме жилище.
Капарото е за спиране от предлагане. Просто ми се видя много 50%. А комисионната им е 75%.
А и собственика няма да присъства. Затова се притеснявам да не ни завлекат.
Много е комисионната , нагли са. Искайте договор и разписка за комисионната. Ако нещо се направят н а много умни, им кажете че от НАП правят проверка след сигнал. Само да се опитат да ви завлекат.

# 643
Предполагам трябва да представят и договор който имат със собственика.

ПС: Вече няма значение, апартамента са го взели други.

# 644
Предполагам трябва да представят и договор който имат със собственика.

ПС: Вече няма значение, апартамента са го взели други.

и пълномощно от собственика за отдаване на имота под наем.
Да си знаете за друг път.

Общи условия

Активация на акаунт