Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-24

• 78 089
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
To лошото е, че няма как да идеш на оглед в много случаи, защото някои сгради (особено тия с претенции за качество) се изкупуват на първа копка, когато стаята е само фантазия все още.

# 166
Да не говорим формата на стаите. Какви са тези неправилни многоъгълници, колони, ниши и пр.? В старото строителство такива глупости няма. Стаите са правоъгълни или квадратни.
Вчера ходих на оглед на тухла от 2009, в която никой не е живял и е в състоянието, оставено от строителя. В единия апартамент имаше теч от горната тераса. Видях, че терасата са я замазвали частично с каучук. В другия стената към терасата беше подпухнала на  половин метър от пода. Събирало се вода, тъй като се запушвал канала на терасата с листа, понеже никой не живее там и не го чисти. Водата се просмуквала в стената. Това нормално ли е според вас за външна стена?
В сегашното ни жилище също се запушва канала на терасата и да си призная рядко го чистя, защото не я ползваме. Водата изсъхва за няколко дена. По стената няма нищо и нищо отникъде не се просмуква, а е старо строителство.
Показаха ми и един четиристаен, който много ми хареса, но за нас е голям и много скъп. Беше с правилни стаи, малки тераси, не гледа към улицата и към съседите. Тристайните бяха пълни боклуци.

# 167
Пролетен дъждец, защо има толкова много празни апаратаменти в този блок? Цената поне съобразена ли е с тези проблеми, които описваш?

Къде сте в това лошо време? Някакво затишие има в темата май Simple Smile Идвам с една обява и ми се иска да чуя странични мнения. Аз много емоционално гледам на нещата, затова имам нужда от трезва, независима оценка Simple Smile

Та, какво ще кажете: https://www.olx.bg/ad/prodavam-magazin-8-kv-m-v-grad-sofiya-zhk- … s.html#8a14a4e8cf

# 168
  • София
Много обичам да се обясни нещо с факти и следващите постове пак да са плюене без цел  Mr. Green Ми като не ви харесва не купувайте, гледайте старо строителство, там лошите строители не ви лъжат  Sunglasses
Мишелин, като инвестиция е супер, мога и да го обоснова, но ме съмнява какви са му документите за собственост Wink

# 169
За квадратите при новото строителство как да е, там не е проста работата, но за старо строителство да напишат "12-етажен блок", при положение, че е 20-етажен...

# 170
Странно - панелният блок в който живеех преди години, имаше такова помещение, ремонтирано и направено на фризьорски салон. Обаче беше собственост на блока - водеше се към общите части (буквално "мазето на блока") и наемът отиваше за поддръжка. Това кой ли го продава?

# 171
За квадратите при новото строителство как да е, там не е проста работата, но за старо строителство да напишат "12-етажен блок", при положение, че е 20-етажен...
Хаха Laughing Сигурно очакват, че няма да забележиш. Grinning

# 172

Мишелинче, това ми прилича на мазе. Не знам какъв е този магазин 8кв.м и въобще как се побира вътре продавач - да не говорим за стока...

# 173
  • Бургас
Конденз се получава навсякъде, където има студени стени и топъл въздух. В помещения с повече влага - спални, кухни, растения проблема е по-видим. Решението е топли стени, тоест добре направена изолация.

При нас кондензът се появи след перфектно направена изолация и смяна на всички дограми. Жилището се запечатва и няма откъде да става естествено проветрение (както в старите апартаменти с дървена дограма).
Сложихме клапи на прозорците и решихме проблема.
Тук:
https://www.bezvlaga.com/

Мишелин, за какво ти е този магазин?
Има стара еврейска поговорка, че всяко стъпало сваля оборота с 10%.
Ако е за салон за красота, фризьорски салон, сервиз, т.е. нещо, за което вече имаш постоянни клиенти - става. Ако очакваш тепърва клиенти - не.
Помисли и дали няма да се наводнява при дъжд, канализация и пр. Много е ниско...

# 174
  • София

Имаме такова  помещение в блока - водят се общи и наема  влиза в касата на блока. Ползва го 1 съсед за складче, май 200 лв плаща.
В съседен блок дълги години бе за хранителни стоки. Масово пазаруваха съседи, кога платят, кога на вересия. Местните пиянки си бяха обзавели сепаре в храстите срещу него и почваха от сутринта. Ставаха скандали в тихите часове. Накрая го затвориха. Това в Лозенец.
Може би блока е взел  решение да го продаде. Но какъв ли НА ще покажат?
С 2 думи не ми харесва - сбутано, тъмно, тръби за парно и мръсен канал минават.

# 175
  • София
При 100 лв наем се получава над 10% възвръщаемост. А точно за споменатите мини магазинчета за пиянки все ще се намери някой да плаща 200лв, което гони 20% възвръщаемост. Винаги има пазар за такива. Но пак споменавам, че съм сигурна, че документите не са му ОК. Ако е обща собственост на блока посмъртно не можеш да го купиш чисто  Wink

# 176
Давам подробности за имота Simple Smile Помещението се водело мазе към апартамент. Продали апартамента, а това са си го задържали. Уж си има нотариален акт на физическо лице. Намира се зад Фантастико в Дружба 1. Идеята ми беше точно да направя фризьорски салон с ниски цени и да назнача фризьор или да го дам под наем. Помещението е малко и ремонтът няма да е много скъп. Обаче, както се вижда на снимката, има само един прозорец и вътре е страшна тъмница. Вътрешната врата има прозорчета, които хвърлят допълнително светлина, но пак си е тъмно. Няма тоалетна и по тавана, не достатъчно ниско, че да се удариш, но достатъчно ниско, че да ти се набиват в очите, минават тръби за парно. Освен това, минус е, че на главния път вече има фризьорски салон. Страшно ме блазни заради цената, но ме е страх да не си остане вечно мое (ако документално всичко си му е наред) Grinning

# 177
Хаха Laughing Сигурно очакват, че няма да забележиш. Grinning

Ами да, това е дребна разлика - има-няма 10 етажа Joy

# 178
  • София
Ако се води мазе, може да го купи само човек, който има собстявеност в този блок. един вид да се "закачи" към някой апартамент. Ако ня,аш собственост не можеш да купиш мазе  Wink

# 179
Да, трябва да има статут на самостоятелен обект и за това да има съответните документи (освен нотариален акт).  Разрешения за преустройство от общината и подобни...

Общи условия

Активация на акаунт