Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-24

• 78 048
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Няма кой да позволи така да се вдигат етажи. Освен община, разрешения за строеж на базата архитектура, конструкции и т.н. Трябва разрешение от всички съседи, преизчисляване на общи части, купуване право на строеж, мотивирани предложения дали сградата ще отговоря на ПУП и още една камара документи, които се изискват. Но все пак щом брокерът е написал в обява в имот.бг, че може, значи може  Sunglasses

# 256
На ул. Райко Алексиев 40 в Изток явно предстои строеж - това е къщата зад двата високи блока на  БОДК, в които са онези 47 квадратови апартаменти, за които писах.

# 257
Искам да споделя моите впечатления от новото строителството в София. С една дума: следващия имот няма да е ново строителство от 2010 и от този строител. Най-големият недостатък е, че подовете не са направени по правилата - така че да не се чува как съседите отгоре ходят (не тичат или друго), те просто така си ходят - набиват пети или там както ходят. Но, ако подът беше построен, както трябва ударен шум, нямаше да се чува у нас. Оставям другите недостатъци (те могат да се отремонтират, напр. да сменим нискокачествената дограма), но ударния шум не може да се поправи с пари, които са по-малко от 10к евро

# 258
Искам да споделя моите впечатления от новото строителството в София. С една дума: следващия имот няма да е ново строителство от 2010 и от този строител. Най-големият недостатък е, че подовете не са направени по правилата - така че да не се чува как съседите отгоре ходят (не тичат или друго), те просто така си ходят - набиват пети или там както ходят. Но, ако подът беше построен, както трябва ударен шум, нямаше да се чува у нас. Оставям другите недостатъци (те могат да се отремонтират, напр. да сменим нискокачествената дограма), но ударния шум не може да се поправи с пари, които са по-малко от 10к евро
Кажете кой е строителят.

# 259
  • София
С окачен таван от гипскартон, и вътре вата няма ли да се реши проблема?

# 260
  • София
Плаващата замазка (шумоизолираща с ЕПС между нея и плочата) не е по БДС.  Повечето правят директно замазка върху плочата. И ако върху замазката е гранитогрес няма какво да погълне шума. Панелите и ЕПК-тата също нямат шумоизолация  Wink

# 261
  • Бургас
В нашата стара тухла, строена през 60-те, като ходи съседското куче отгоре, чувам как ноктите му драскат по паркета...

# 262
Интересно ми е кое е това старо строителство с изолация срещу ударен шум Grinning

# 263
Не знам за изолация за ударен шум, но в панелите, в които съм живяла не чувам почти нищо от съседите. Само някакви по-силни звуци в стил търкаляне на метални топчета върху теракот, удряне по парното или силно надута музика. Не съм чувала никога говор, телевизия, ходене, затваряне на врати, абсорбатори, перални - нищо. За сметка на това в тухлата, в която бяхме под наем чувах как съседите се карат и знаех дори за какво. Чувах ги как обикалят,  кога си пускат водата в тоалетната, кога се прибират...

# 264
  • София
Блокът ни в Бургас (стоманобетонен скелет, а не панел), строен през 1963-64 година, е със слой сгурия под циментовата замазка.

# 265
Кажете кой е строителят.

Няма значение кой е моят строител.
Както са разбрали повечето хора, минали по този път на търсене на тишина в собствения ти апартамент, няма спасение от ударния шум. Всичкото НС е такова, а и старото сигурно.

Изолация на моя таван няма да помогне, а само ще дам луди пари за него. Спасението е една къщичка на село. Е, и там има шумове, макар и други. Но ако си израснал в къща, няма как да се примириш с апартаментните шумове. Аз предпочитам селска къща, ама там нямам работата, която имам в града. Всеки прави избори и търпи последствията от тях.

# 266
И на село ако камшията гледа прасенца не знам какво ще правиш:smile:

# 267
  • София
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И аз се чудех как да коментирам, ама изби рибата

# 268
Кой знае...може и бункери да има на пазара.....

# 269
Към тези, които сега ми се смеят и ми се подиграват: колелото се върти, веднъж си горе, после си долу!

Съм сигурност утре ще ви се случи това, което днес "добропожелавате" на ближния.

Общи условия

Активация на акаунт