Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-24

• 78 029
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Нотариален акт за покупка на право на строеж и Акт 16 заедно вършат същата работа както и Нотариален акт за покупко-продажба на имот Wink

# 286
Здравейте,
дали някое е наясно при НА със състояние на апартамент "Груб Строеж",нужно ли е отново да се ходи при нотариус с Удостоверението  за въвеждане в експлоатация на строеж,за да се оправи НА.От фирмата строител ме посъветваха да отида да го направят както си трябва .

Не.

# 287
а ако реша да го препродам,само с наличните документи Акт16 + Удостоверението+НА за"груб строеж" и ще го запишат в новия НА както си е редно?

# 288
Да ще трябват чертежи и площо образуване

# 289
  • София
а ако реша да го препродам,само с наличните документи Акт16 + Удостоверението+НА за"груб строеж" и ще го запишат в новия НА както си е редно?
Toва в червеното трябва да е "нотариален акт за покупко-продажба на правото на строеж". В него ти е описано всичко за апартамента. Освен него за продажба ти трябва Удостоверението за въвеждане в експлоатация (Акт 16) + всички станали нужни документи - скици, удостоверение за липса на задължения, платени данъци за текущата година и т.н.

# 290
Благодаря много на всички за бързите и адекватни отговори! Heart

# 291
  • In transit
В Стара тухла също всичко се чува. Знам по часове какво прави комшийката отгоре, която е на 83. Много е енергична за възрастта си. Има една ужасна прахосмукачка от най,най-старите. Тайфун ли как беше. Лелеее какъв ужас е като я пусне...почти всеки ден чисти, а живее сама. Сутрин ни буди към 7 със сутрешния блок. Чувам за какво си говорят, няма нужда и аз да пускам ТВ. После пуска някаква цитруспреса или сокоизтисквачка...след това идва ред на тайфуна. В банята се чува идеално като се карат комшиите по диагонал на долния етаж. Като сменихме старите ВиК тръби с новите пластмаси сутрин романтиката в тоалетната е пълна. Поне нямаме суджук парти...предимството да си заобиколен от баби.

# 292
Това как се чува или не очевидно не зависи от типа строеж или дори годината, а явно от конкретното изпълнение. Иначе и за мен шумоизолацията е по-важна от топлоизолацията и се надявам като ми построят блока да не е много зле в това отношение. Сегашния блок изобщо не е качествено строителство, но като че ли шумоизолацията е много добра. Не съм чувал никога съседи, а в целия вход живеят студенти под наем!

# 293
А за по-непросветените, ще споделите ли значението на суджук-парти
Simple Smile

# 294
При нас пък има малко дете на долния етаж. Чувам го като врещи и бяга. Не знам как става. Съседите отгоре изобщо не ги чуваме. Не знам хората, които живеят под семейството с детето, как издържат тичането.

# 295
Психотерапевт би ми трябвал на мен , ако освен моите, и още други крещяха и шумяха постоянно

# 296
Психотерапевт би ми трябвал на мен , ако освен моите, и още други крещяха и шумяха постоянно
Аз пък имам съсед над мен който си прави партита, петък или събота, и събира компания...с музика и всичко. Картечница ми трябва не псохотерапевт.

# 297
Аз искам да ми обясни някой защо в скапания блок, в който живея сега обграден от студенти не се чува нищо? Говорих с хазаяина, нищо специално не е правено, а строителството е под всякаква критика. Ама явно нещо спира шума и искам да разбера по дяволите какво...

# 298
Според мен, освен качествата на самата сграда, вещите спират шума - колкото е по-празен един дом, толкова повече кънти и се чува надалеч.
Ако има мебели, пердета и всякакви дребни предмети, които се пречкат на звуковите вълни, се чува по-слабо. ))

# 299
А дали студентите вдигат много шум? Имам предвид, че ако не правят купони, реално вдигат по-малко шум, защото нито трополят като малките деца, нито се карат като дългогодишни съпрузи, нито чистят като изкуфели баби, нито гледат сапунки на макс.звук.
Гадно е ако са от купонджиите, които се напиват, но тогава никаква нормална шумоизолация не може да спре шума освен може би тези професионалните.
Лъки, защо не звъните на 112? Аз не бих изтърпяла такова нещо.

Общи условия

Активация на акаунт