Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-24

• 78 039
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
А дали студентите вдигат много шум? Имам предвид, че ако не правят купони, реално вдигат по-малко шум, защото нито трополят като малките деца, нито се карат като дългогодишни съпрузи, нито чистят като изкуфели баби, нито гледат сапунки на макс.звук.
Гадно е ако са от купонджиите, които се напиват, но тогава никаква нормална шумоизолация не може да спре шума освен може би тези професионалните.
Лъки, защо не звъните на 112? Аз не бих изтърпяла такова нещо.

Ами не ги знам, но от всички околни апартамент все трябва да има някой да прави купони, математиката го изисква Simple Smile Иначе съм бил и в други жилища ново строителство, уж качествено строени, при които наистина се чува какво си говорят хората от долу. Има нещо явно, което ни убягва на всички...

# 301
чувала съм, че за шума имало значение колко е височината на стаята ( дали е 2, 30м или 2,80), но не съм сигурна...

# 302
  • Варна
Ние сме в блок от 67ма година, тухла, 7 етажа. Лично аз освен падналите гири на младежа отгоре, лапичките на кучето (няма го вече, ура!),не чувам нищо. Обаче ноят малкият звяр кънти из цялата околност. Когато влезе във вхида, пищейки, го чувам на 4 етаж. Съседката отстрани, добре че е в съседния вход, почуква по стената като запищи яко. Има паркет естествен, а под него сгруя поне педя, явно това помага. В предния ми апартамент се чуваше абсолютно всичко! А едни съседи идиоти отгоре, си беше наказание. Когато ревеше бебето, блъскаха по плочата а аз ги псувах как може да са идиоти. Чувахме се идеално Simple Smile

# 303
Студентите не вдигат шум, ако учат. Проблемът е, че често се занимават с глупости.  "Нашите" индийки по едно време си пускаха силно руски песни (Катюша и подобни) - не знам какво ги беше прихванало, но им мина. Аз също не бих търпяла.

# 304
Студентите не вдигат шум, ако учат. Проблемът е, че често се занимават с глупости.  "Нашите" индийки по едно време си пускаха силно руски песни (Катюша и подобни) - не знам какво ги беше прихванало, но им мина. Аз също не бих търпяла.

Студенти, да учат...кажи някой друг виц Grinning

# 305
Ами да, това със шума от съседите в блок е въпрос на късмет явно, щото аз не знам как трябва да се строи блока, за да не се чуваме със съседите. За мен най - изнервящия е ударния шум. Ама не говоря за един случаен, примерно някой си изпусне гиричката, а говоря за това как съседското дете всяка вечер тича и тръмбова, т.е.систематичен ударен шум -... трябва да се прилагат техники за успокоение на нервната система 😀

# 306
Аз като бях малък майка ми ми се караше ако тичам вечер. Тука нещата опират до други неща, не до строителство.

# 307
Има нещо явно, което ни убягва на всички...
Не знам, но аз наистина не разбирам защо чувам тропането и нещо като мучене, докато обикаля, на хлапето отдолу. Над нас съседите са трима и гък не съм чула. Като не знаех, че комшиите под нас имат бебе, мислех, че тези отгоре са се сдобили с такова. Не можех да определя откъде идва шумът, а той се оказа отдолу.
Ама не говоря за един случаен, примерно някой си изпусне гиричката, а говоря за това как съседското дете всяка вечер тича и тръмбова, т.е.систематичен ударен шум -... трябва да се прилагат техники за успокоение на нервната система 😀
Joy
Слава богу при нас е само от време на време. Явно му идва музата да беснее Crazy

# 308
Да наистина, отскоро сме в този апартамент, и аз също все още не мога да определя от кой точно идва трамбоването, отгоре или отдолу - това е много интересно положение - много хора казват, че при тях се чува именно от долния апартамент ...странна работа, ама факт, ....

# 309
 А при нас нова строителство с напълно неизползваема спалня. Едната и стена е и стена на банята и от там - големия проблем. Всяко пускане на водата на душ или мивка  на съседите отгоре на всичките етажи над нас  се чува сякаш водата потича във спалнята ни и то с яко бучене. Та си имаме  не спалня а един голям дрешник, но пък иначе в НОВО строителство.

# 310
Ужас! Как може да се предпази човек от такова нещо, като купува?
Брокерът едва ли ще знае или каже какво е помещението при съседите.

# 311
  • София
Ние сме в НС и има звукоизолации сложени от самите строители. Едни черни подложки на пода на всеки апартамент преди замазката. Показваха ни ги при огледите, като обикаляхме строежа и ме впечатли че слагат такова нещо.  Thinking Та се чува основно в банята. Но проблема е отстрани от др апартамент. И преди писах, едно момче купонджия има там. Всяка вечер има гости, то като е пълна тишина и легнем, няма как да не се чува каквото и да има като изолации Anguished
Тази нощ за поредна нощ не спах ( малката е с болно коремче ) и ме буди детето и аз в тишината чувам че гостите все още са там при съседа . 3ч. през нощта. Вече са по - тихи де, ама се чува едно броене 1, 2, 3, 4  , 5 и пак и пак и пак, Направо не знам са какво се занимава този младеж Grinning Мога само да гадая !

# 312
А защо не му направите забележка? Аз не  бих търпял.

# 313
  • София
А защо не му направите забележка? Аз не  бих търпял.
Оооо ходила съм многократно по пижама, с две боси деца пред вратата. Звънях, молих, тропах с крак.
Ама то се чува дори като има гости и говорят, смеят се по- силно. Имам предвид в тишината. Ние пък през деня сме шумни с тия деца и направо незнам. И това само от страничния апартамент инак отгоре не, има подова звукоизолация. Confused

# 314

Лъки, защо не звъните на 112? Аз не бих изтърпяла такова нещо.
До сега търпях, но ако се наложи и това ще предприема, въпреки че не искам да съм на нож със съседите.

Общи условия

Активация на акаунт