Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-24

• 76 610
  • 753
  •   1
Отговори
# 615

Сушилня нямам, простирам на балкона, пука ми на кой му е смешно.
+1

Само в този сняг не простирам навън, иначе и аз като теб. Дреме ми на кой не му харесват цветовите ми решения в облеклото... hahaha

Аз не още не мога да повярвам, че някой ще ми се вузмути какво си простирам на балкона Grinning Още повече ми е трудно да повярвам, че някой очаква да не простирам, за да не му развалям пейзажа Grinning Grinning Grinning

# 616
Ами има неща, които дразнят и не са ок в общите части, пък в апартаментите всеки да си се оправя както знае. Сега ако за теб чехли пред вратата например или торба с боклук пред вратата е ок, мен това ме е отказвало да купя даден имот, ерго - ще откаже и моят купувач евентуално след време.
Ами аз не съм виждала при нас чехли пред вратата камо ли торба с боклук, даже цветя нямаме, но нали живея в панел, подразбира се, че тези неща трябва да ги има, дошли от панелното ни мислене в жалките ни панелни души та и да обяснявам все тая - и да нямам кофички кисело мляко на общата площадка някакси все пак ги имам поне на виртуално квантово равнище, защото е панел.
А как изведнъж панелното ти мислене се превръща в дизайнерско интелектуално мислене само като продадеш 2 наследствени панелки и си купиш НС не става ясно. Някаква вътрешна трансформация, достойна за задълбочен психологически роман, вероятно трилър, започващ с кошмарната гледка на зловещите панелни етажи, която завършва с хепи енд в културното НС.
Ето затова харесвам Chiana, която предпочита НС и си го защитава, но е достатъчно справедлива да допусне, че е възможно в панелен блок да живеят културни хора, както и в НС да живеят простаци и двете групи пак да не охарактеризират генерално живущите в целия блок.

ПП. Не целя да обидя milittana, просто използвам нейния пост като отправна точка.

# 617
  • Куциндрел
При нас стъблището е отделено и от него се влиза на етажа с апартаментите. Така че  пак не мога да видя дали има чехли някъде или боклук. newsm78 Сигурно има, все пак са 80 апартамента в блока, не всеки е идеален.

# 618
При нас стъблището е отделено и от него се влиза на етажа с апартаментите. Така че  пак не мога да видя дали има чехли някъде или боклук. newsm78 Сигурно има, все пак са 80 апартамента в блока, не всеки е идеален.

Eстествено, че не всеки е идеален - нито в панелите, нито в НС, нито в ЕПК, нито никъде.
Аз заради темата се огледах веднъж, слизайки от 9тия етаж. От 27 апартамента пред един имаше от въпросните чехли (хората в момента правят ремонт и може да е затова, за протокола - 2 дни по-рано бяха сложили бележка в асансьора да предупредят, че ще ни безпокоят с шум покрай ремонта) и на 2 етажа от 9 имаше цветя на поставки, а не на пода. Не знам къде са тия сгради, в които може да се генерализира така за културата на живущите, аз не съм виждала. Като си в блок, а не в къща винаги ще имаш и възпитани съседи, и такива с по-кофти манталитет и такива с някакво средно положение. Единствено в някои много скъпи затворени комплекси (примерно Резиденшъл или Геритаж) има цедка за това каква ти е професията, с какво се занимаваш и какъв си преди да купиш жилище и тя пак не е официално обявена, а се долавя на събеседването с продавачите.

# 619
Аз имам даже обратните наблюдения, НС понеже е скъпо и не всеки може да си позволи  - там всъщност са повечето простаци и селяндури.

# 620
  • Куциндрел

Eстествено, че не всеки е идеален - нито в панелите, нито в НС, нито в ЕПК, нито никъде.
Аз заради темата се огледах веднъж, слизайки от 9тия етаж. От 27 апартамента пред един имаше от въпросните чехли (хората в момента правят ремонт и може да е затова, за протокола - 2 дни по-рано бяха сложили бележка в асансьора да предупредят, че ще ни безпокоят с шум покрай ремонта) и на 2 етажа от 9 имаше цветя на поставки, а не на пода. Не знам къде са тия сгради, в които може да се генерализира така за културата на живущите, аз не съм виждала. Като си в блок, а не в къща винаги ще имаш и възпитани съседи, и такива с по-кофти манталитет и такива с някакво средно положение. Единствено в някои много скъпи затворени комплекси (примерно Резиденшъл или Геритаж) има цедка за това каква ти е професията, с какво се занимаваш и какъв си преди да купиш жилище и тя пак не е официално обявена, а се долавя на събеседването с продавачите.
Кашпи с мушкато съм виждала в блока на баба ми. Ама за там за апаратамент тея от НС ще драпат със зъби и нокти.
Отпред градина, отзад гаражи, близо до Морската градина, стаите са просторни, тухла. Входът се подържа.
Ама на - слагат си чат-пат мушкатата на стълбите зимата хората.

А аз НС можех да си купя, без това исках просто да инвестирам едни пари. Ама на - нищо хубаво не видях да се предлага в квартала. За мен е малоумно да се дадат 80-90 хилки за кутийки.

# 621
  • Sofia
Девойки и пичове, как ви се струва 1200 евро кв.м. за нова тухла, някъде в бившата Коньовица, не знам как се води сега Зона или широк център, близо горе-долу до метростанция Опълченска, среден етаж?

# 622
И там ли вече стана широк център. Ако изобщо има такова чудо в София то това е Лозенец, Иван Вазов и района около НДК.
За конкретният район и цена не мисля, че си заслужава.

# 623
Девойки и пичове, как ви се струва 1200 евро кв.м. за нова тухла, някъде в бившата Коньовица, не знам как се води сега Зона или широк център, близо горе-долу до метростанция Опълченска, среден етаж?
Аз наскоро се разхождах из района да търся офиса на една фирма. Някак много наблъскано и захлупено ми се стори. По улиците, по които минах, кипеше от строежи, имаше и разни бая запуснати сгради, но за конкретната сграда може и да не е така.

# 624
  • Sofia
И там ли вече стана широк център. Ако изобщо има такова чудо в София то това е Лозенец, Иван Вазов и района около НДК.
За конкретният район и цена не мисля, че си заслужава.
Ами знае ли човек, аз затова питам, в страната на чудесата всичко е възможно, убеждаваха ме скоро, че Илинден и Банишора са център Simple Smile Но, въпросът ми на практика не е как точно се води района, а колко над или под средната за него е цената. Защото определени зони в Ив.Вазов и Лозенец напр. не ме устройват

# 625
Да ви кажа ич не ми харесва там. Една тегава атмосфера усещам аз.
Един познат живее в Редута до градинката, но и той настоява, че е в широкия център, въпреки че през 2 блока хората си гледат кокошки в двора на къщата.

# 626
  • София
Метростанция Опълченска си е център. Даже се води Нов делови център.

# 627
Района не е лош, работих там почти година. Има доста магазини, места за хранене, супермаркети, заведения, аптеки. Очевидно с метростанцията и булевардите района е доста комуникативен. Излишно е да се казва, че ти трябва паркомясто за колата, въпреки, че има места без зона, където може да се спира. Цената е доста ОК за този район, ако жилището ти харесва...

# 628
  • Sofia
Някак много наблъскано и захлупено ми се стори. По улиците, по които минах, кипеше от строежи, имаше и разни бая запуснати сгради, но за конкретната сграда може и да не е така.
Там наистина се строи, защото една по една бутат старите къщички и копкат непрекъснато, хубавото е, че старците се дават един по един и кооперациите освен ниски са и малки. Лошото, че разбира се, бастисват дворчетата и оставят място само за тротоар, но поне го има.

Метростанция Опълченска си е център. Даже се води Нов делови център.
Близо е до Възраждане, Македония и Сердика, факт. Сега гледам картата, диаметрално е Гурко, в радиус, ако приемем Сердика за център, който оформят В.Левски, Скобелев, Ботев и да речем Симеон, за да не е Сливница, вече е адски скъпо, има за тези пари, но за тотална реновация.

Района не е лош, работих там почти година. Има доста магазини, места за хранене, супермаркети, заведения, аптеки. Очевидно с метростанцията и булевардите района е доста комуникативен. Излишно е да се казва, че ти трябва паркомясто за колата, въпреки, че има места без зона, където може да се спира. Цената е доста ОК за този район, ако жилището ти харесва...
Има опция за гараж.
Много благодаря за мненията, полезни съждения ме спохождат, докато си обсъждам с вас Simple Smile

# 629
Ами има неща, които дразнят и не са ок в общите части, пък в апартаментите всеки да си се оправя както знае. Сега ако за теб чехли пред вратата например или торба с боклук пред вратата е ок, мен това ме е отказвало да купя даден имот, ерго - ще откаже и моят купувач евентуално след време.
Ами аз не съм виждала при нас чехли пред вратата камо ли торба с боклук, даже цветя нямаме, но нали живея в панел, подразбира се, че тези неща трябва да ги има, дошли от панелното ни мислене в жалките ни панелни души та и да обяснявам все тая - и да нямам кофички кисело мляко на общата площадка някакси все пак ги имам поне на виртуално квантово равнище, защото е панел.
А как изведнъж панелното ти мислене се превръща в дизайнерско интелектуално мислене само като продадеш 2 наследствени панелки и си купиш НС не става ясно. Някаква вътрешна трансформация, достойна за задълбочен психологически роман, вероятно трилър, започващ с кошмарната гледка на зловещите панелни етажи, която завършва с хепи енд в културното НС.
Ето затова харесвам Chiana, която предпочита НС и си го защитава, но е достатъчно справедлива да допусне, че е възможно в панелен блок да живеят културни хора, както и в НС да живеят простаци и двете групи пак да не охарактеризират генерално живущите в целия блок.

ПП. Не целя да обидя milittana, просто използвам нейния пост като отправна точка.
Гугъл, аз не съм се обидила, но ми прави впечатление че нещо като комплекс те гони тоя панел....през пост се докачаш по темата без да е нужно - тези фантазии, дето си ги написала кой ги твърди, че така те тормози отношението към хората, живеещи в панелни блокове. Същите, че даже и по-големи простаци може да живеят и в Резиденшъла, даже имам конкретен пример. И да - многото пари не носят култура и усет към красивото, още по-малко чувство на такт и съобразяване с околните. Както писа Томева обаче хубаво е да има правила и те да се спазват - ако на един не му пречи захабеното пране и чехли, мисля на всеки ще е неприятно да се дъни високо музика в часовете предвидени за нощна почивка. И браво за съседа ви, че се е съобразил и предупредил за ремонта. В моя квартал един с претенции си беше изтресъл бетоновоза пред гаража ни без да счете за нужно да ни предупреди и в резултат ползвахме такси за ангажимента си.

Общи условия

Активация на акаунт