Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-24

• 76 536
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Метростанция Опълченска си е център. Даже се води Нов делови център.

Зона Б-5 е, не е център.

# 631
Истината е, че те нямат механизъм да забранят. Това е отчаян опит, когато сградата се предаде в ръцете на реалните собственици, да запазят поне малко дизайнерския й вид. Смятам че е редно.
Имам роднини в Франция, които живеят в стара сграда с двойни дървени дограми и плащат фантастичен наем  (към 2 хил евра ) . Не може да им хрумне да си сменят дограмите дори. Било сложно. Трябвало проект да се прави, да се прави за цялата сграда, да се планира, плаща, търси фирма, да бъде издържано според вида и архитектурата на сградата. Климатик също не могат да сложат. Или цялата сграда е климатизирана, или не е !  Grinning

За сградите в  в центъра на Париж дори цветя на балконите не можеш да си сложиш каквито искаш, ами са по вид и цвят, за да са еднакви с другите. Какво остава за дограма или друг елемент от фасадата. И естествено, че има значение, викат му естетически вид на сградите, хората ходят покрай тях и ги гледат, все пак.
От такива с манталитета на Иван София е заприличала на цигански катун.  
Точно заради подобни светогледи като "Хич не ми дреме как ще изглежда отвън, важното е на мен да си ми е кеф вътре" половината квартали в София приличат на еклектична катастрофа. Никога няма да се оправим, това е истината.
Абсолютно!

Иване, да ти кажа, и да си санираш само твоята част от блока, т.е. ограждащите само твоя апартамент стени, нямаш полза, защото изместваш точката на конденз поради темп. разлики между изолорана и неизолирана стена и хем спестяванията са ти малки, защото за значими спестявания трябва цялата сградна обвивка да е изолирана, като пакет, иначе остават термомостове и спестяванията са никакви, хем ще имаш конденз, т.е. влага на най-неочаквани места, може и вътре в стените, което е много лошо за констукцията на сградата ти.  Това излиране "на парче" има повече негативи, отколкото позитиви. Ама на Ганьо върви му обяснявай, че за да има ефект, трябва всички обитатели заедно да го решат.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 17:00 от Анонимен

# 632
  • Куциндрел
Като почнат от Общината да глобяват за неестетическия вид на сградите, то ще станем като Париж.
Нали не мислите, че парижаните ей така от добро сърце си си садят цветя в саксийки само от един цвят?
Но Иван от София от панела скоро може да налази Ганка от НС и да си сложи пътъци до вратата й.  Joy Joy Joy

# 633
Във Варна знам за такава сграда, в която строителя остъкли всички тераси - направи го с цел естетика. А не след това всеки да започне да слага какъвто цвят му допадне. Покарай нас има тухлени сгради от около 2000г. Тогава знаете качеството беше не особено добро. Гледам започнаха да си слагат допълнително изолация - ами боядисайте после в цвета на сградата бе. Тя зелена, изолацията боядисана в бяло. През един апартамен отдолу като сложат, боядисват червено и ще се получи трибагреник... Grinning

# 634
Честно, не разбирам какви ви дразни толкова прането по терасите... Че захабено било, че килотите на нам си коя баба, че лилавите прашки на нам си коя девойка. Пък някой си бил оставил чехличките пред вратата Rolling Eyes

millitana, не ми се сърди, но доста кисело и превзето звучиш повечето време. Отпусни я тази душа малко Ill

# 635
Като почнат от Общината да глобяват за неестетическия вид на сградите, то ще станем като Париж.
Нали не мислите, че парижаните ей така от добро сърце си си садят цветя в саксийки само от един цвят?
Но Иван от София от панела скоро може да налази Ганка от НС и да си сложи пътъци до вратата й.  Joy Joy Joy

Ама естествено! Илюзии никакви нямам по въпроса. Оабче нашите политици са страхливи зайци и понеже преобладава манталитета на Иван-овците, те гледат да не загубят избиратели.
Не съм съгласна за Испания, там местните подчертавам местните простират на тераси само ако гледат към вътрешен двор по фасадата простират чужденци ( преди време в област Валенсия ни казаха гледайте къде има пране по терасите там има българи, румънци и т.н. )
В хотел в Испания специално имаше инструкции да не се простират бански и хавлиии на видно място на балкона на хотела, а на ниски сушилници, които бяха поставени там за целта. Явно и там обръщат внимание на тези неща.

Обръщат, разбира се,  това, че са южняци не значи, че нямат усещане за естетика и красота, и как се постига това. Ама то затова Валенсия е много хубав град, Барселона - също, Билбао пък е направо град-мечта. Виж, в Букурещ е същата цигания, пардон, "еклектика" като у нас, с изключение на някои централни места като Унирии.

Мишелин, гащите са ни последният проблем във вида на сградите, най-малкото те лесно се махат Simple Smile Климатици, остъклявания, разни "подобрения" като зазидани прозорци или подзидани балкони, тенекии за прегради, тавански прозорци с ламарини и прогнили дъски,  висящи кабели на гроздове, олющени фасади, за графитите пък дума да не отварям. Грозотия отвсякъде.

# 636
  • Куциндрел
Ние сме на 9-тия етаж и нашите гащи ги виждат само гаргите. Това е щото не сме долепени блок до блок и на която и тераса да простра, сал гугутките ще се наслаждават колко са изхабени килотите ми.

# 637
Аз едно не мога да разбера - като искаш да си слагаш изолация, слагай си; като искаш да си слагаш нова дограма - ок, но защо не се съобразиш със завареното положение и поне да използваш същите цветове?  Като сградата е бяла, слагаш бяла изолация и до там.  И вълкът сит, и агнето цяло.  И като си решил да остъкляваш терасата, защо не може да я остъклиш поне в цвета,  в който са останалите, а ще сложиш кафява PVC дограма? 
Явно хората не ги мислят тия неща и не им правят впечатление. Или мисленето е от типа "като правя ремонт, нека всички забележат".

# 638
Ние сме на 9-тия етаж и нашите гащи ги виждат само гаргите. Това е щото не сме долепени блок до блок и на която и тераса да простра, сал гугутките ще се наслаждават колко са изхабени килотите ми.
И аз съм на високо, не че си простирам гащи и шушони на първа линия, но дори и да го направя, няма кой да се трогне... Mr. Green

# 639
Честно, не разбирам какви ви дразни толкова прането по терасите... Че захабено било, че килотите на нам си коя баба, че лилавите прашки на нам си коя девойка. Пък някой си бил оставил чехличките пред вратата Rolling Eyes

millitana, не ми се сърди, но доста кисело и превзето звучиш повечето време. Отпусни я тази душа малко Ill
Не е задължително да харесваш всички съфорумки, важи и за теб, и за мен. Така че ако ти вгорчавам деня като ме четеш, просто ме пропускай и избягвай дори виртуална комуникация. Не знаех, че да се стремиш към ред и елементарна естетика в бита е кисело и тесногръдо, честно. И няма как да те убедя, че нещо е грозно, ако отвътре не ти идва, но поне не нападай другите, на които това им прави впечатление.
П.П. Попеа, сега и тебе ще те обявят за кисела и превзета, щото не харесваш висящи климатици и тенекии. Как може!

# 640
  • Куциндрел
Остава да си вземеш ап. в Париж.
Не виждам как ще стане никой около теб в сградите и при теб в сградата да не си сложи климатик или не си просне гачите на простора.
Може би, ако живееш в къща с големи дувари, то няма да те дразни тоз смотан Гошо с тенекията. Mr. Green

# 641
  • Sofia
Метростанция Опълченска си е център. Даже се води Нов делови център.

Зона Б-5 е, не е център.

Зона Б-3 е. Не е нито Б-5, нито Б-5-3  и се води част от "главния градски център на Столицата" . Проверих, заради имота, който ме заинтригува. За фактологията, без да спорим дали е център или не. Естествено, че не е идеален център, но е по-близо до широк, от други набедени райони, оказва се. Виж съвсем различна тема е състоянието на района, от разстоянието Simple Smile

По темата с ексериора, която вълнува обществото тук, ама естествено, че не е ок да се развяват прани гащи, пък било то и ефирни дантелени прашки, антени, кабеляци, течащи климатици и секакви самоделни и самоинициативни недоразумения, ама къде ти Simple Smile пак сме в златната среда, не е Париж, но не е и Пенжаби

# 642
Остава да си вземеш ап. в Париж.
Не виждам как ще стане никой около теб в сградите и при теб в сградата да не си сложи климатик или не си просне гачите на простора.
Може би, ако живееш в къща с големи дувари, то няма да те дразни тоз смотан Гошо с тенекията. Mr. Green

Така де, и Иван назад го каза, като не ти харесва, пръждосвай се, на нас си ни е добре и не ни дразнят нито колите по тротоарите, нито тенекиите по балконите. Мерджана по баира и чалгата на мах - лайф! Аз затова подкрепих Josselyn, с този преобладаващ манталитет няма да се оправим. А кой къде ще се пръждоса, отделен въпрос.  

Как ще стане - ами както стана да започнат да спират на пешеходни пътеки - камери и глоби до дупка. Ама нали избори идат...

elsi, това ни е утехата, че поне не сме Мумбай Simple Smile

# 643
  • Куциндрел
Ми да глобяват, аз съм ЗА.
Но няма да тръгна да се саморазправям с комшиите за това, че са си поставили климатик или са си простряли гащите на балкона. Нито пък ще тръгна да давам оценка какъв Ганьо е Гошо, щото си е оставил чохалите пред вратата.

# 644
Едно време, когато излизаха на пазара, имаше цветни външни щори. Сега май продават само в убити и безлични цветове. Според мен е жалко.

Общи условия

Активация на акаунт